Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Oseku platí já na bráchu, brácha na mě

 
pátek, 2. srpna 2019, 15:47

Už na páteční odpoledne si sjednal Osek generálku na blížící se začátek nové sezony v krajském přeboru. Na domácím trávníku přivítá ambiciózní Žichovice z plzeňské I. A třídy.

Jistě jste si všimli, že na většině osecký gólů v letní přípravě se podílí David Říský. Mladší bratr kanonýra Jakuba, který nastřílel v minulém ročníku rovných 20 gólů. Teď by měli nastupovat po jednom boku a po letech oprášit spolupráci ze Sedlice. „Snad se nám podaří Davidův příchod dotáhnout do konce,“ věří kouč Oseka Jaroslav Voříšek.

V sestavě Oseka nastupoval David už v zimní přípravě. Tehdy ale bylo k jeho získání daleko. „Skončil v Rakousku a připravuje se s námi. Odehrál i zápas v Sušici. Pro nás by to byla velká posila do útoku. Je to střelec, což dokazoval v Sedlici a divizních Klatovech,“ uvádí Voříšek na dresu 26letého útočníka, jehož mateřským klubem je Sokol Bělčice.

Byli u všech gólů

Bratrské duo řádilo v minulém utkání se Sousedovicemi. Obrana nováčka I. A třídy nevěděla, kam dřív skočit. Všechny tři góly padly po bratrské spolupráci. Ani ne po půl hodině byl v šestnáctce faulován David a o téměř tři roky starší Jakub proměnil penaltu. Pak během deseti minut předvedli dvakrát akci ve stylu já na bráchu, brácha na mě a rázem to bylo 3:0. Westra už jen snížila po přestávce Milanem Glazunovem. Jakub se trefil celkem dvakrát, David jednou.

Na generálku si Osek pozval Žichovice, které v létě výrazně posílily o tři hráče divizních Klatov i s trenérem Čadkem. Získaly také blatenského Štěpána Říhu a oseckého brankáře Jakuba Kozlíka. Největším úlovkem je zatím utajovaný plzeňský exligista Pavel Horváth. Do budoucna mají v Žichovicích nemalé plány. Poslední příprava Oseckých je na pořadu v pátek 2. srpna od 18 hodin. „Naše cíle se po loňské úspěšné sezoně nemění,“ nastiňuje Voříšek. „Hlavně se vyhnout záchranářským starostem,“ zůstávají v Oseku na zemi.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle