Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 30. kole KP

 
středa, 19. června 2019, 22:09

Sezóna krajského přeboru skončila. Poslední 30. kolo vyřešilo zbylé sestupové otazníky – k Roudnému se v I. A třídě přidá po 26 letech Hluboká a další tradiční účastník KP a někdejší trojnásobný šampion Dražice. Želeč, která pro příští ročník přihlásí pouze B třídu, se rozloučila remízou v Oseku, Katovice půjdou do divize po remíze v Jankově. V taháku kola potvrdil Olešník svou dominanci a porazil nejtěsnějším rozdílem třetí Lom.

Kompletní výsledky 30. kola KP


FK Slavoj Český Krumlov – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Branky: 48. Smolen – 45. Vávra. Rozhodčí: Klátil – Kroutl, Peterka. Delegát: Janíček. Bez karet. Diváci: 200. Předehráno v pátek 14. června 2019.

Č. Krumlov: Trnka – Dudák, Kabele, Svoboda – Malý, Filip (41. Smolen), Novák, Ďurica, Strapek – Klivanda (78. Kordík), Tauber (60. Beránek). Trenér Václav Domin.

Třeboň: Kopecký - Schneider, Koktavý, Tůma - Matoušek (83. Veselý), Cimerhanzl (73. Týnavský), Doležal, Vávra, Bartl (63. Franěk) - Růžička, Průcha (56. Diviš). Trenér Karel Kladenský. 

Nejlepší hráči: Trnka, Klivanda – Růžička, Vávra

Václav Domin, trenér Krumlova: „V tom horku, které v Krumlově panovalo, to byl hodně náročný zápas. První poločas patřil Třeboni, tam nás podržel brankář Trnka. Kdyby hosté před obrátkou vedli 3:2, nikdo by se nedivil. My jsme po obrátce naštěstí rychle srovnali Smolenem. A pak už jsme to byli my, kdo udával tempo hry. Třeboň spoléhala na brejkové situace.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Byl to poklidný zápas dvou rozdílných poločasů. První jsme byli aktivnější, měli dostatek šancí, ale ujala se až Vávrova pěkná střela zpoza vápna. Druhá půle byla komplet v režii domácích, rychle vyrovnali z dorážky Smolenem a měli jsme co dělat, abychom uhráli cennou remízu.“


SK Jankov - SK Otava Katovice 1:1 (0:1)

Branky: 68. Sedlic - 7. Miklas. Rozhodčí: Kroutl - Klátil, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 2:0 (Bürger, Kollár). Diváci: 148.

Jankov: Komárek - Dolejšek (36. Šebelka), Honner, Lošek, Popelka (46. Zajíc) - Fajtl, Kroneisl (83. Jirkovský) - Bürger, Kollár, Klíma (70. Rytíř) - Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Katovice: Provazník - Koutský (58. Kadula), Hajdušek, Cibulka, Chylík (35. Tušer) - Hromíř, Kagui, Janoch, Miklas (65. Repa) - Uher, Zoubek (24. Požárek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Komárek, Lošek - Kagui, Provazník

Petr Kadlec, trenér Jankova: „V podstatě se hrálo bezstarostné utkání, ve kterém ale nakonec nechtěl nikdo prohrát. V nepříjemném parnu se první poločas hrál takový klidný zápas. Největší vzruch tak přinesla sedmá minuta, kdy máme slibně rozjetou příležitost, kterou nedokážeme vyřešit alespoň zakončením a během pár vteřin inkasujeme. Druhý poločas přece jen přinesl více zajímavých situací na obou stranách. Nám se podařilo, dvacet minut před koncem utkání, Sedlicem vyrovnat. Trochu mi přišlo, že jsme těch příležitostí měli možná i o něco víc, ale celkově je konečný výsledek utkání spravedlivý. Hostům přeji úspěšné působení ve vyšší soutěži.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Dali jsme sice rychlý gól, ale nedokázali jsme přidat druhý. Šancí k tomu jsme měli dost. Domácí tak nakonec vyrovnali. Konečná remíza je z tohoto pohledu asi zasloužená. Se sezónou jsme spokojení a nyní s očekáváním hledíme, co nám přinese ta další v divizi.“


FK Olešník - Sokol Lom 1:0 (0:0)

Branka: 54. Štos. Rozhodčí: Žemlička - Toucha, Jevčák. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:1 (Heller, Šahajda - Jelen). Diváci: 211.

Olešník: Matoušek (27. J. Studnička, 58. Jirkal) - Vařák, Šahajda, Kouba (27. Nýdl), Dráb (78. Tressl) - M. Studnička, Šíma, Grobár, Heller - Štos (88. Tomek), Kalášek. Trenér Roman Chlumecký.

Lom: Chylík - Voneš, Jelen, Zeman (78. M. Císař), Vysušil - Trantýr (90. Špičák), Janů, Šimák, Kloc (67. Bosnyak) - Kůst (85. Vesecký), Neužil (67. V. Císař). Hrající trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Kalášek, Štos - Jelen, Vysušil

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Šli jsme do zápasu s jasným cílem. Užít si ho a pokud možno vyhrát. Prvních 20 minut jsme byli více na balónu a měli tři velmi slušné střely zpoza vápna a k tomu Grobár jednu tutovou. Bohužel jsme netrefili "zařízení" nebo nás vychytal Chylík a proto se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Ve druhé půlce vstřelil Štos vítězný gól, když vystřelil asi z 25 metrů přesně k tyči. Myslím, že to byl kvalitní zápas za přispění obou mužstev a odřízený velmi dobře od rozhodčích.“

Lukáš Zeman, asistent Lomu: „Oboustranně pohledný fotbal, který se musel divákům líbit. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Olešníku gratulujeme k prvnímu místu v krajském přeboru.“


TJ Osek - Sokol Želeč 1:1 (1:1)

Branky: 36. Carda - 31. Froněk. Rozhodčí: Kotalík - Novotný, Panský. Delegát: Brož. ŽK: 0:5 (Pavelka, Holub, Prokeš, Kukučka, Brůžek). Diváci: 100.

Osek: Kozlík – Maroušek, Krejčí, Hoch, Benda – Brabec, Blatský, Kroupa (69. Ježek), Hosnedl – Říský, Carda. Trenér Jaroslav Voříšek.

Želeč: Blažek - Pavelka, Kosobud, Froněk, Pavličko - Holub, Fiala, Kukučka, Prokeš - Pavelka (88. Kukla), Brůžek. Trenér Roman Lukáč. 

Nejlepší hráči: Kozlík – Kosobud, Holub

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „S vidinou konce sezóny připomínala naše hra spíše pouťové prázdninové utkání. Vlažné tempo a spousta nepřesností z naší strany daly zápasu vizitku podprůměrnosti. V klidu hrající hosté se dostali do vedení, když se po naší standardní situaci dostali v přečíslení do brejku. O vyrovnání se postaral jubilant v oseckém dresu Carda (300 zápasů za Osek) který zužitkoval na zadní tyči centr Brabce. V závěru nás několikrát podržel v sobotu nejlepší osecký hráč Kozlík. Další slibná Cardova šance zůstala nevyužita, a tak skončilo utkání remízou.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „V zápase jsme měli k vítězství o něco blíže, ale jako vždy nedáme branku ani z tutovek a tak jsme nakonec rádi, že jsme vítězství k záchraně nepotřebovali.“


FC ZVVZ Milevsko - TJ Hluboká n. Vlt. 3:1 (2:1)

Branky: 11. a 39. Paták, 91. Sedláček - 43. Říha. Rozhodčí: Kaštánek - Krauskopf, Krčín. Delegát: Vrzal. Bez karet. Diváci: 100.

Milevsko: Pav. Dvořák - Volf, Petr, Vakoč, Kosobud - Sedlák (66. Sedláček), Maršík, Komárek, P. Novotný (60. Květ) - Marvan (74. Koutník), Paták (80. Hejl). Trenér Miroslav Strnad.

Hluboká: Šiller – Bůrka (46. Křiváček), Legdan (49. Turek), Čermín, Jonáš – Němec (86. Tejko), Rubick, Stráský, Říha (66. Lovička) – Hájek, Kössl. Trenér Libor Žák. 

Nejlepší hráči: Komárek – nikdo

Miroslav Strnad, trenér Hluboké: „Zejména za první půli jsme vyhráli naprosto zaslouženě, výsledek 3:1 odpovídá. Po přestávce jsme měli ve hře zbytečná okénka a hosté si z naší nedůslednosti své šance vytvořili. Zaplaťpánbůh, že už jsme byli zachráněni, protože kdyby tu dneska hrály oba týmy o záchranu, bylo by to mnohem nervóznější a určitě bychom se trápili více. Takhle jsme v závěru mohli dát více šancí i mladším klukům a zvládli to velmi dobře.“

Libor Žák, trenér Hluboké: „Jsem u mužstva šest týdnů, za tu dobu jsem viděl hodně zápasů soupeřů a porovnával s naším mužstvem, a říká se mě těžko, ale sestupujeme zcela po zásluze. Naivně jsem si myslel, že mužstvo je schopno KP udržet, ale bohužel, přístup k treninkům a zápasům byl u některých hráčů na úrovni okresního přeboru. Kritiku nikdo nechce slyšet, všichni si myslí, že odevzdávají maximum. Nechci se pouštět do hodnocení jednotlivých hráčů, ale pokud se má situace zlepšit, musí se mužstvo doplnit hráčema, kteří chtějí trenovat a hrát za Hlubokou. Věřím, že se takoví hráči přivedou a mužstvo se pokusí o okamžitý návrat do KP. Dnešní zápas charakterizoval celé jaro – beznaděj, fotbal bez běhání a nasazení.“


SK SIKO Čimelice - TJ Dražice 5:1 (3:1)

Branky: 24. a 66. Hovorka, 11. Bednařík, 33. Horka (vlastní), 72. Rambous - 85. Kromka. Rozhodčí: Přibyl - Mach, Polák. Delegát: Štuk. ŽK:  4:3 (Bednařík, Listopad, Varhan, Řezáč - Hojdar, Stuchlík, Novotný). Diváci: 80.

Čimelice: Krt – Řezáč, Listopad, Bednařík, Viták M. (41. Nekl) – Mezera (80. Froněk), Káš (70. Řežábek), Hegenbart, Varhan, Rambous – Hovorka (80. Nosek). Trenér Rostislav Grossmann.

Dražice: Cimburek (54. Žák) – D. Štecher, Horka, Hořejší, J. Štecher – L. Stuchlík, Novotný (88. V. Stuchlík), Veselý, Bareš (64. Kouřil) – Kromka, Hojdar (39. M. Stuchlík). Trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Rambous, celý tým - celý tým

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „V utkání šlo o hodně, takže v první půli bylo na hřišti hodně nervozity a diváci viděli několik oboustranně ostřejších zákroků. My jsme se ale dokázali střelecky prosadit, takže do poločasu bylo o osudu zápasu prakticky rozhodnuto. Bojovní hosté se snažili ve druhé půli s výsledkem ještě něco udělat, měli několik slibných situací před naší brankou. My jsme ale po pěkných akcích do otevřené obrany své vedení ještě navýšili."

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Jeli jsme do Čimelic pokusit se získat potřebné tři body k záchraně. Bohužel po prvním poločase bylo o výsledku zápasu rozhodnuto. Kluci sice bojovali, ale to na důrazné a fotbalovější domácí hráče nestačilo. O našem setrvání v soutěži ale rozhodli jiné zápasy, než byl ten dnešní.“


Malše Roudné - TJ Blatná 0:6 (0:2)

Branky: 25., 27., 57., 72. a 82. Čadek, 51. Hlaváč. Rozhodčí: Peterka - Koranda, Brom. Delegát: Kučera. ŽK: 2:2 (Cahyna, Vogl - Sýkora, Mišiak). ČK: 0:1 (18. Burian). Diváci: 100.

Roudné: J. Hošna – Zachař, Cahyna (68. Hřebejk), Hrouda (54. Neckář), Zíka (58. Pazourek) – Goretki (77. Wohlgemuth), J. Vogl, Kadlec, D. Vogl – Benda (84. Tibitanzl), Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Blatná: Burian – Levý (19. Chlanda), Sedláček, Šejvar, Jícha (40. Machovský, 77. Bláha), – Sýkora, Hlaváč, Křivanec, Mišiak (80. Stulík) – Čadek, Nový (73. Peleška). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: nikdo - Čadek, Sedláček, Hlaváč

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „V posledním utkání jsme chtěli zvítězit a byla z toho výsledková ostuda. Místo toho abychom vedli v 15. minutě o tři branky, tak to bylo skoro opačně. Nemohli jsme vstřelit i z největších šancí branku a k tomu hrubé chyby a byl z toho ostudný debakl. Blatná vyhrála zaslouženě.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Hororový první poločas, ve kterém jsme přežili klinickou smrt. Domácí v úvodu nastřelili tyč a s velkou lehkostí nás přehrávali úplně ve všem. V 18. minutě nám byl navíc vyloučen brankář a vypadalo to s námi hodně špatně. Paradoxně nám toto vyloučení spíše pomohlo, než uškodilo. Museli jsme přeskupit řady a z kluků nakonec spadla i nervozita z případného neúspěchu. Přežili jsme ještě další dvě loženky domácích díky výborným zákrokům Chlandy. My jsme z první kloudné akce vstřelili první branku a o dvě minuty hned druhou. O poločase ani nebylo moc věcí, které klukům bylo potřeba říct k tomu, abychom zápas dotáhli do vítězného konce. Vstřelit šest branek soupeři v deseti lidech se nestává každý den. Ta vůle po setrvání v krajském přeboru byla obrovská. Pět branek Filipa Čadka, který přijel čtvrt hodiny před zápasem z Kladna od kamaráda ze svatby, to se jen tak taky nevidí. Děkujeme skalním fanouškům za podporu a i těm, kteří nám v týdnu přáli štěstí při záchraně a po zápase psali a volali gratulace ke zvládnutí tak důležitého zápasu. Věřte, že jich bylo nespočet jak z řad našich kamarádů, tak i z řad našich soupeřů.“


SK Rudolfov - FK Protivín 1:1 (1:1)

Branky: 40. Pouzar - 25. Říha. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Vican. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:1 (Dvořák - Bečvář). Diváci: 150.

Rudolfov: Teringl - Kuna, Novotný, Hajný, Dvořák - Kocina (81. Vejvar, 85. Janák), Jasenský, Maxa, Pouzar, Kovačičín - Šindelář. Trenér Jiří Hrbáč. 

Protivín: Hanus - Uhlík, Vojta, Zb. Vorel (84. König), Blažek - J. Vorel (72. Zach), Prášil, Říha, Moravec, Bečvář - Kasík. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Hajný, Šindelář - Hanus

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Mám obrovskou radost, že se nám záchrana v soutěži podařila. Byly to nervy až do úplného konce a musím se přiznat, že jsem i výsledky souběžně hraných zápasů sledoval. Protivín ukázal velkou kvalitu, byl velmi silný na míči a vypracoval si i více šancí. V druhém poločase už nám docházely síly, ale i tak jsme si některé šance vypracovaly, ale výborný Hanus nás vychytal. Proto je remíza asi zasloužená. Teď si chvíli od fotbalu odpočineme a jedno je jasné. Pokud chceme hrát v příštím ročníku důstojnou roli, musíme zlepšit tréninkovou morálku, takže nás čeká velmi náročná příprava.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Chtěli jsme v Rudolfově získat všechny body, naše postavení v konečné tabulce by bylo krásným završením boje o záchranu. Na domácích byla vidět nervozita z důležitosti zisku bodů. Šance se tvořily na obou stranách. My jsme měli v brance skvělého Hanuse a byla to hlavně jeho zásluha, že jsme odvezli aspoň bod, když v závěru utkání chytil domácím penaltu. Po celé utkání jsme byli fotbalovejší, ale v druhém poločasu ubylo brankových příležitostí z našich kopaček. Mise byla splněna a tím byla záchrana.“


 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama