Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek získal první jarní body v Písku. Bez ztráty kytičky zůstávají jen Katovice

 
sobota, 25. března 2017, 17:18

Všech osm zápasů 18. kola nejvyšší krajské soutěže bylo na pořadu v sobotu. V tom první překvapil Osek na píseckém trávníku, odkud si odvezl všechny body a polepšil si boji o záchranu. Dalších sedm duelů se hrálo od 15 hodin. Na vítězné vlně se drží Katovice, které vyhrály i do třetice nad J. Hradcem. Olešník uhrál bezbrankovou remízu v Želči, Hluboká přibrzdila Ševětín, jemuž nepomohl ani vyrovnání na 2:2. Výhodu domácího prostředí využily Protivín a Čimelice – shodně zvítězily 2:0. Rudolfov odčinil v Dačicích domácí ztrátu. Poslední Planá prohrála v derby s první Soběslaví. Náskok Spartaku na čele se zvýšil na čtyři body.

VÝSLEDKY 18. KOLA KP


FC PÍSEK B - TJ OSEK 1:2 (0:1)

GÓLY: 66. DAN - 15. CARDA, 54. ŘÍSKÝ.

ROZHODČÍ: PŘIBYL – P. ŠAFRÁNEK, SEBERA. ŽK: 2:4 (UHLÍK, VÁCHAL – BROŽ, MAROUŠEK, MRÁZ, KROUPA). DIVÁKŮ: 80.


PÍSEK B: VARYŠ – ŘEŽÁBEK, UHLÍK, HOLUB, VELEK – HUDÁK, VÁCHAL, J. HELD (25. VOTAVA), DAN (85. MACHOVSKÝ) – KECLÍK, ZUŠŤÁK (65. STRÁSKÝ). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

OSEK: CHALUŠ – BRABEC, BLAŽEČKA, KREJČÍ, BROŽ – MRÁZ, HOSNEDL, KUNEŠ, MAROUŠEK – CARDA, ŘÍSKÝ.  TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: UHLÍK – CELÝ TÝM.

Po výprasku Oseka od Dačic 1:6 byli hráči píseckého béčka v domácím prostředí vysokým favoritem a předpokládalo se vítězství. Ovšem od minulého kola proteklo Otavou hodně vody a všechno bylo jinak. Hosté už debakl vytěsnili ze svých hlav a byli domácím více než důstojným protivníkem.

Zaskočili písecké hráče aktivní hrou, zodpovědně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. A drželo se jich i štěstí. Po jedné ze standardních situací se po čtvrthodině hry odrazil balon od zad Martina Cardy a Osek vedl – 0:1. I přes veškerou snahu domácích se do konce poločasu skóre nezměnilo.

Neuběhlo ani deset minut druhého dějství a Osek získal dvoubrankový náskok. Svěřenci trenéra Jaroslava Ptáčka chybovali a toho zkušeně využil kanonýr Jakub Říský – 0:2. Písečtí zvýšili tlak a výsledkem byl kontaktní gól, když protihráče důrazně atakoval Ion Dan a Chaluš byl přes veškerou snahu bezmocný – 1:2. Jenže to bylo vše, čeho domácí dosáhli, a Osek si odvezl všechny body.

Jaroslav Ptáček, trenér Písku B: „Před utkáním jsem hráče varoval, že Osek bude chtít odčinit výpadek s Dačicemi a bojovat ale opět jsme se nevyvarovali zbytečných chyb, kterými jsme body hostům nabídli sami. Na druhou stranu je třeba přiznat, že Osek hrál velice zodpovědně a důrazně.“


SOKOL PLANÁ N.LUŽ. - FK SPARTAK SOBĚSLAV 1:3 (0:3)

GÓLY: 60. (11) TRČKA - 10. NOHAVA, 14. ŠMÍDMAJER, 22. (11) FISCHER.

ROZHODČÍ: REITINGER – JAROLÍM, PETERKA. ŽK: 2:1 (FAJFRLÍK, DO TRUNG - BOHÁČ). DIVÁKŮ: 50.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ŠTIAK (74. JÍLEK), WELZL, HANDREJCH – JANOVSKÝ, VONEŠ (46. POSPÍCHAL), DO TRUNG, PÖSINGER, - ŠVEC (41. ŘÍMMANEK), TRČKA. TRENÉR ROMAN KAČUR.

SOBĚSLAV: HNILIČKA -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, HROMADA – FISCHER (89. MARŠÍK), NOHAVA, PELTÁN, T. MAZOUCH – ŠMÍDMAJER, DVOŘÁK. TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: WELZL, ŠTIAK – NOHAVA.

Domácí sice měli v utkání první velikou šanci, ale tu Janovský promarnil. Takže po čtvrthodině hry hosté trestali, a to během jediné minuty. Skóre otevřel Pavel Nohava a bleskově ho následoval střelecky nabuzený Jiří Šmídmajer. Oba slepené góly padly po centrech z levé strany a vzaly snaze domácích vítr z plachet. Do třetice všeho dobrého si asi řekli Soběslavští ve 22. minutě a poločasové skóre uzavřel Robert Fischer po faulu z penalty – 0:3.

Po přestávce Plánští přece jenom přidali na tempu a hru vyrovnali. Po hodině hry se pískal pokutový kop i na druhé straně a Jan Trčka snížil. Jenže na víc už síly domácích nestačily, takže body nakonec získali favorizovaní hosté.

Roman Kačur, trenér Plané: „V prvním poločase byli hosté opravdu lepší a vedení si zasloužili. I když na druhé straně, kdybychom proměnili naši velikou příležitost, mohlo to možná vypadat jinak. Jenže na to se nehraje. Ve druhém poločasu jsme naši hru zlepšili a byli jsme daleko důraznější. Snad se nám to podaří přenést i do dalších utkání.“


SK SIKO ČIMELICE - JISKRA TŘEBOŇ 2:0 (1:0)

GÓLY: 35. HEGENBART, 90 (+1) ŘEZÁČ.

ROZHODČÍ: MACH - TŮMA, KRAUSKOPF. DELEGÁT: VL. EIBL. ŽK: 2:2 (NEKL, SUCHAN – FRANĚK, CAHYNA). DIVÁKŮ: 100.


ČIMELICE: SLAVÍK – PŠENIČKA, FARA, NĚMEC, VITÁK – NEKL (82. ŘEZÁČ), HADÁČEK (68. NOSEK), LISTOPAD (46. PÁVEC), KÁŠ (61. SVOJŠE) – HEGENBART, SUCHAN (72. HLAVÍN). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, HOLÝ, FRANĚK – MATOUŠEK (58. KUČERA), LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA – PRŮCHA (72. NEKVINDA) – HOLZEPL. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NĚMEC, SUCHAN, NEKL – J. SKÁLA, MAXA.

Stejně jako minulý víkend v Jindřichově Hradci i ve svém prvním jarním domácím zápase dokázaly Čimelice zvítězit 2:0. Tentokrát to odnesla Třeboň kouče Zdeňka Procházky. Klid dal domácímu mužstvu až v nastaveném čase povedenou ranou střídající Karel Řezáč.

Třeboň byla Čimelicím po celý zápas zcela rovnocenným soupeřem, jenže se horko těžko prosazovala přes dobře fungující domácí defenzivu. Víc než půl hodiny diváci čekali na jakékoli vzrušení před jednou z branek. Hned první větší šance zápasu přinesla změnu skóre, Hadáček poslal z pravé strany přízemní centr na Václava Hegenbarta a ten se v souboji s obráncem dokázal prosadit – 1:0. Jiskra za první poločas prakticky na Slavíkovu branku nevystřelila.

O to větší chuť měla po nástupu do druhé půle. Přežila silnou úvodní čtvrthodinku Čimelic a začala se starat hlavně o ofenzívu. "Bohužel pro ně, ale nic nedokázali dotáhnout pořádně do konce," komentoval z místa zpravodaj Josef Ťupa. A tak když se Třeboň nebyla schopná dostat do výraznější příležitosti, stihl ji v nastavení trest. Střídající Karel Řezáč dostal do pravé strany přihrávku od Hegenbarta a prudkou střelou dal domácím klid a jistotu tří bodů – 2:0. 


SK ŠEVĚTÍN - TJ HLUBOKÁ N. VLTAVOU 2:5 (1:2)

GÓLY: 41. (11) KUPEC, 50. P. NOVOTNÝ – 10. NITRIANSKÝ, 12. ADAM, 67. a 72. TAUBER, 75. ANTOŠ.

ROZHODČÍ: ŽEMLIČKA - HOCH, FORMÁNEK. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 0:1 (BRAŠNIČKA). DIVÁKŮ: 90.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED (75. PETSCHER), KUPEC, SVÁTA, SUCHAN – VALTA, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ (83. VONEŠ), BOHONĚK – KŘÍHA, HINDY. TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ, LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – NITRIANSKÝ (86. VALENTA), NĚMEC (81. FABER), T. ADAM (56. ŘÍHA), KŘIVÁČEK (64. STRÁSKÝ) – HÁJEK (90. KRÁTKÝ), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: P. NOVOTNÝ - TAUBER

Ševětín ukázal, že se na jarní boje o udržení připravil dobře a v prvních dvou zápasech zvítězil a navíc udržel čisté konto. Především tři body z Rudolfova musely trenéra Koláčka hřát. Domácí střetnutí s Hlubokou ale mužstvu hrubě nevyšlo hlavně po přestávce, a tak Ševětín doma schytal debakl 2:5.

Narazil totiž na kvalitativně lepší tým. Ševětín se sice dostal do první vážnější šance zápasu, ale střela Petra Novotného gólem neskončila. Vzápětí se Hluboká vytasila se dvěma slepenými brankami Igora Nitrianského a Tomáše Adama a zaskočení domácí prohrávali po dvanácti minutách 0:2.

Naději na zvrat zápasu vykřesal domácí kapitán Lukáš Kupec, jenž nedlouho před poločasovým hvizdem proměnil pokutový kop po faulu brankáře Brašničky na forvarda Hindyho – 1:2.

Ševětín se dokonce dočkal i vyrovnání, Mohamed rozehrál přímý volný kop přímo na hlavu Petra Novotného a bylo to 2:2. Domácí obrana si ale vzala mezi 67. a 75. minutou dovolenou a Hluboká to ztrestala třemi slepenými góly. Nejprve se hlavou trefil Tomáš Tauber, aby čtyři minuty na to napálil nejprve tyč a poté přidal svou druhou trefu, a o poslední branku se postaral Tomáš Antoš – 2:5.


SK OTAVA KATOVICE - FK J. HRADEC 1910 5:1 (3:0)

GÓLY: 9. REPA, 14. a 74. ZOUBEK, 37. UHER, 51. POŽÁREK – 88. PRINC.

ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK - TUPÝ, DUNOVSKÝ. DELEGÁT: J. ŠAFRÁNEK. ŽK: 1:0 (ZOUBEK). DIVÁKŮ: 220.


KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS (79. KOUTSKÝ), HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ (71. KOČÍ) – MIKLAS, CIBULKA, ZOUBEK, REPA – UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, CÍSAŘ (46. KRÁLÍČEK), VÖLFEL, M. ŠENKÝŘ – F. VOTAVA, O. ČERNOCH, KOUTNÝ, KUČERA (76. PRINC) – BERÁNEK - CHALUPSKÝ. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HAJDUŠEK, ZOUBEK, REPA – KOUTNÝ, ČERNOCH.

Katovice i ve svém třetím jarním zápase zvítězily. Skvělou formu potvrdily proti Jindřichovu Hradci a po výhře 5:1 se dostaly před svého dnešního soupeře.

"Sportovně je třeba uznat, že hosté hráli a my stříleli branky," zdůraznil předseda Katovic Tomáš Hajdušek, že konečný výsledek úplně neodpovídá dění na hřišti. Jindřichův Hradec ale hrál hodně do šíře hřiště a před gólmana Švehlu ho zodpovědná obrana nepustila. Mužstvo Marka Černocha nedokázalo zužitkovat ani sérii čtyř rohových kopů hned na startu zápasu, kdy Katovice zatlačilo na vlastní polovinu. Naopak první návštěva před Rešlem znamenala první branku domácích. Michal Repa z hranice vápna uklidil balón přesně k tyči – 1:0. Za pět minut se s nechytatelným volejem ozval David Zoubek a bylo to 2:0. Hostům se plány na bodový zisk začaly bortit jako domeček z karet.

Kvalitně hrající Zoubek ještě po půlhodině hry nastřelil břevno. Katovice ale tahle zahozená šance mrzet nemusela, protože ještě do poločasu Cibulka přesným lobem přes obranu uvolnil Vladimíra Uhera a ten, ač byl zřejmě obráncem hostí ve vápně faulovaný, zvýšil na 3:0. Jindřichův Hradec si vážnější situaci nevypracoval a už při odchodu do kabin tušil, že ve druhé půli bude manko jen těžko dohánět.

Také druhý poločas se hrál podle stejných not. Hosté hráli fotbal, ale v žádném případě ne směrem dopředu. Světlou výjimkou byla akce Králíčka ze 47. minuty, který se ocitl naprosto sám před Švehlou, snažil se ho obelstít kličkou, ale strážce domácí svatyně se zaskočit nenechal a hostujícího hráče vychytal.

Zato Katovice byly na hřišti proto, aby nešťastného Rešla učily tahat balóny ze sítě. V 51. minutě mu dal čtvrtou příležitost po pasu Repy Michal Požárek – 4:0 a pátý gól přidal svým druhým zásahem v zápase v 74. minutě David Zoubek – 5:0. Hradec ale ani za velmi nepříznivého skóre nesložil zbraně, byl aktivní a snažil se s výsledkem něco udělat. Odměnou mu byl čestný úspěch Vojtěcha Prince, který padl po dlouhém autovém vhazování v úplném závěru zápasu – 5:1. 


FK PROTIVÍN - FC ZVVZ MILEVSKO 2:0 (1:0)           

GÓLY: 29. Z. VOREL, 76. PRÁŠIL.

ROZHODČÍ: VICAN – L. EIBL, MACKO. DELEGÁT: NĚMEČEK. ŽK: 1:1 (MORAVEC – MÁLEK). DIVÁKŮ: 150.


PROTIVÍN: HANUS – ROTBAUER, BROŽ, HÁLA, ZACH – J. VOJTA (74. VOJÍK), R. VOJTA, Z. VOREL, PRÁŠIL – MORAVEC (86. RUCZKOWSKI) – J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

MILEVSKO: DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, KOSOBUD, VAKOČ, P. NOVOTNÝ – PINC (46. SEDLÁK), KOMÁREK, BARDA (77. ALEXA), MÁLEK – KOUTNÍK, MARVAN (66. PATÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HANUS, J. VOREL – KOUTNÍK.

V Protivíně se hrál zápas dvou rozdílných poločasů. Ten první patřil domácím, druhý pro změnu vzduchotechnikům, ale pohříchu z něho nic nevytěžili a nenavázali na vydařené derby s Pískem B.

Velkou příležitost měl nováček v 19. minutě po teči J. Vorla, ale míč skončil na tyči brankáře Pavla Dvořáka. Branková konstrukce zazvonila i za protivínským gólmanem Hanusem po Komárkově obloučku ze třiceti metrů. Udeřilo po necelé půlhodince, kdy domácí zakončili pohlednou akci přesnou střelou k tyči z kopačky Zbyňka Vorla. Zakrátko byli blízko vyrovnání Milevští, ale Hanus zachránil a poradil si i s brejkem osamoceného Marvana.

Domácí se po přestávce zatáhli do obrané ulity, Milevsko mělo více ze hry. Vyrovnat mohlo po jednom z rohových kopů, kdy na poslední chvíli zasahoval Hanus a Brož poslal míč do bezpečí. Čtvrt hodiny před koncem přidali domácí pojistku. Moravcův trestný kop ze strany stačila milevská obrana ještě odvrátit, ale odražený míč se dostal k Ondřeji Prášilovi a ten křížnou střelou nezaváhal.


SOKOL ŽELEČ - FK OLEŠNÍK 0:0

ROZHODČÍ: HERZOG – REISNER, TAUBER. ŽK: 2:4 (PAVLIČKO, ŠVEC – ŠÍMA, POMEJE, JIRKOVSKÝ, ŠTOS). DIVÁKŮ: 60.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PETR – ŠVEC, BRŮŽEK, KUKUČKA, J. RABIŇÁK – SOKOLT (73. HOLUB), NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, CHLUMECKÝ, ČERVENKA, ŠÍMA – M. RABIŇÁK (90. MERTL) – ŠTOS (88. TRESSL). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOSOBUD, PAVLIČKO – JIRKAL, ČERVENKA

Trenér Olešníka Táborský dal v brance přednost Jirkalovi a udělal dobře, neboť patřil mezi nejlepší hostující hráče. Pikantností zápasu byl bratrský souboj želečského Jiřího Rabiňáka se svým mladším sourozencem Michalem.

Po opatrném začátku získali domácí územní převahu, ale do vyložené brankové příležitosti se nedostali. Nebylo divu, že mužstva odcházela do šaten za bezbrankového stavu. Divákům toho moc nepředvedla.

Druhý poločas pokračoval v duchu prvního, domácí tlačili, ale hosté s přehledem bránili. Když se v závěru neujaly šance domácího Brůžka z trestného kopu ani těsně před koncem šance J. Rabiňáka a Novotného, skončilo utkání remízou, z které měli větší radost hosté. Želeč vyšla podruhé střelecky naprázdno.


CENTROPEN DAČICE - SK RUDOLFOV 0:1 (0:1)      

GÓL: 34. BAŠČEVAN.

ROZHODČÍ: KOTALÍK – VYCHODIL, POLÁK. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 2:3 (JELÍNEK, KNĚŽÍNEK – HRBÁČ, KUNA, KOVAČIČÍN). DIVÁKŮ: 50.


DAČICE: ZEJDA – NOSEK, KNĚŽÍNEK, MAŠÁT (73. BRUNNER), VACUŠKA – CELÝ – ŠIMÁNEK (78. MARTIN JANÁK), JELÍNEK (46. BASTL), KRTEK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

RUDOLFOV: KOTEK – PROKEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, HAJNÝ – KOCINA (89. DVOŘÁK), POUZAR, HRBÁČ, KOVAČIČÍN – BAŠČEVAN (75. VEJVAR), LUKÁŠ JANÁK. TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ZEJDA – KOTEK, KOVAČIČÍN, CELÝ TÝM.

Do utkání vstoupili lépe hosté, kterým patřil celý první poločas. Měli míč častěji na svých kopačkách a ovládali hru. Domácí jejich tempu stačili jenom s vypětím všech sil a byli odsouzeni jenom k bránění. To se jim dařilo až do 34. minuty, kdy se na hranici velkého vápna zasahoval obránce Kněžínek. Místo razantního odkopu chtěl řešit situaci nějak fotbalově, ale balon mu odskočil. Toho využil Vjačeslav Baščevan, který ho o míč obral, zpracoval a střelou k tyči nedal Zejdovi šanci.

Ve druhém poločasu projevovali domácí, kteří v úvodu jara nasbírali plný počet bodů, daleko větší aktivitu a obraz hry se vyrovnal. A byly k vidění nejenom pohlednější akce na obou stranách, ale rostl i počet příležitostí. Jenže kanonýři už všechen svůj střelný prach zužitkovali a navíc svoje branky skvěle hájili gólmani Zejda i Kotek. Takže skóre z prvního poločasu se už nezměnilo a Rudolfov si na bodový účet připsal první letošní zisk.

„Kluky musím za předvedený výkon pochválit. Místo nemocného Teringla musel do branky mladíček Kotek a zachytal výborně. Všechny situace řešil s přehledem a dvakrát nás podržel při šancích domácích. Body nás těší, dvakrát škoda minulé domácí ztráty proti Ševětínu,“ poznamenal při návratu z Dačic rudolfovský kouč Otakar Matouš.

Napsal(a) Milan Šíma, Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák