Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: První jarní hattrick zařídil Jindra, druhá uhájená nula Ševětína

 
čtvrtek, 23. března 2017, 21:58

O tři góly zaznamenané jedním hráčem se jako první v odvetné části postaral dačický Tadeáš Jindra. Ševětínský gólman Lukáš Novotný podruhé za sebou udržel čisté konto a výrazně se podílel na bodovém importu z Rudolfova.

212 minut (32 z podzimu) drží neprůstřelnost brankář Lukáš Novotný. Ve dvou jarních zápasech čaroval. S Osekem zlikvidoval i penaltu, s čistým štítem vyšel i na Rudolfově, kde společně s kapitánem Lukášem Kupcem patřili znovu k nejlepším hráčům zachraňujícího se nováčka. Novotný si svými pohotovými zákroky řekl o zvolení za Muže 17. kola.

Silně mu konkuroval záložník Tadeáš Jindra hattrickem na půdě Oseku, kde Dačice jasně vyhrály 6:1 a navázaly na domácí vítězství s Milevskem. Utkání dvou týmů z dolní poloviny tabulky (oba 17 bodů) se zlomilo ve druhé půli, kdy Centropen domácí přehrával a střílel gól za gólem. Poslední tři, už za rozhodnutého stavu, zařídil právě Jindra. Kanonádu načal aktivní Marek Šimánek.

Střelecky koncertovala mužstva, která se do té doby s koncovkou spíše trápila. Třeboň vyprovodila poslední Planou čtyřmi kousky, mezi nejlepší plejery Jiskry patřili stoper Ondřej Cahyna a stále se lepšící útočník Karel Holzepl, autor dvou branek. Stejnou porci gólů viděli i fanoušci na milevském stadionu v derby s béčkem Písku. A jak trenér vzduchotechniků Miroslav Strnad poznamenal, citelně bylo znát, že nastoupili František Koutník s Jakubem Bardou.

Čtyři míče do soupeřovy sítě poslal také lídr Soběslav. Zabral až po přestávce skvělým nástupem. První dvě trefy obstral Jiří Šmídmajer. Jakub Miklas se podepsal pod zaslouženou výhru Katovic v Olešníku (loňští nováčci), kde dal dva góly a především ten druhý, kdy napodobil Poborského a obloučkem přehodil brankáře Studničku, stál za to. Trojlístek Katovice, Dačice a Ševětín zůstává stoprocentní. Obrany Hluboké a Čimelic vyšly z víkendových soubojů s čistým kontem. Kapitána Jana Čermína těšil skalp Želče, zadáka Michala Němce přečkání hradeckých šancí a udělená lekce z produktivity. 


Ideální sestava 17. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Lukáš Novotný (Ševětín/1)

Ondřej Cahyna (Třeboň/3), Lukáš Kupec (Ševětín/1), Michal Němec (Čimelice/1), Jan Čermín (Hluboká/1)

Jakub Miklas (Katovice/1), František Koutník (Milevsko/2), Marek Šimánek (Dačice/1)

Tadeáš Jindra (Dačice/1), Jiří Šmídmajer (Soběslav/3), Karel Holzepl (Třeboň/3)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle