Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Přes 700 fanoušků sledovalo výhru Katovic s Olešníkem. Želeč počtvrté nebodovala

 
středa, 8. května 2019, 21:31

Sváteční fotbalové odpoledne v Katovicích splnilo veškerá očekávání. Nabídlo fotbal v ofenzivním balení, i když padla jen jedna jediná branka do sítě Matouška, která znamenala ukončení 12zápasové vítězné série Olešníka. Přišla rekordní návštěva a vybralo se na dobrou věc. V dalších utkáních překvapil Rudolfov v Želči, kde gólem v samém závěru získal tři body. Nováček Blatná předvedl poločasovou jízdu s Čimelicemi, které smetl čtyřmi góly do přestávky. Polepšily si Hluboká a Protivín.

Jankov udeřil v 89. minutě

Souboj exdivizních celků začal z obou stran opatrně. Ani jeden tým si dlouho nebyl schopen vytvořit ze hry nějakou výraznější příležitost. A tak hrozilo spíše po rohových kopech a standardních situacích, avšak žádná z nich ke gólu nevedla. Až v 35. minutě Beránek rychle rozehrál přímý kop, který byl spáchán na jeho osobu, přes Kroneisla se dostal míč k Janu Šebelkovi, který se s trochou štěstí dostal ke střele a míč usměrnil k přední tyči z Trnkova dosahu - 0:1.

Slavoj po přestávce přidal na obrátkách a když přežil dvě velké šance Jankova, podobně jako v prvním případě hosté i Krumlov přišel k vyrovnání s velkou dávkou štěstí. Persánův centr Honner před brankou minul a od Klivandy se míč odrazil do branky - 1:1. V hektickém závěru se více za výhrou tlačili domácí fotbalisté, jenže v 89. minutě přišla na druhé straně rozhodující standardka. Kroneisl poslal přesný balón do šestnáctky a Vojtěch Bürger vystřelil Jankovu tři body - 1:2. „Utkání asi zůstalo za očekáváním, alespoň z mého pohledu jsem čekal, že se bude hrát hezčí fotbal. První půli jsme byli o něco lepší my, druhou zase Krumlov. Potvrdil se můj tip, že nakonec zvítězí šťastnější Jankov, za což jsem hrozně rád. A opravdu dnešní vítězství je šťastné. V úplném závěru měli domácí ještě asi tři rohy, kluci padali do střel a výhru ze všech sil udrželi,“ řekl funkcionář Jankova Petr Maxa.

Blatná prožila poločas snů

Čimelice v 10. minutě nastřelily břevno, takže při domácích stála velká dávka štěstí. Záhy to ale byli právě oni, kdo udeřil. Po narážce se z první vstřelené branky radoval Sýkora. Z pohledu domácího nováčka to ale zdaleka nebylo vše. Blatenští fotbalisté totiž zažili poločas snů. Po centru do vápna se prosadil Machovský a pár okamžiků před píšťalkou, oznamující konec první půle, se hned dvakrát stihl prosadit Křivanec. Čimelice tak po změně stran musely dohánět nepříjemnou čtyřgólovou ztrátu.

„Bohužel se nám zranil Machovský. Z naší strany se to spíše jen dohrávalo. Nechytli jsme začátek druhé půle a řekl bych, že Čimelice již byly o něco lepší,“ říkal po utkání Roman Remeš, asistent trenéra Blatné. A jeho slova se potvrzovala i na hřišti. V 77. minutě se poprvé radovali také hosté. Jejich první branku zaznamenal Varhan. Na dvoubrankový rozdíl pak snižoval Petr Listopad. Z gólového hlediska to ovšem bylo vše a větší drama na závěr se tak nekonalo. „Musím říct, že Čimelice byly hodně fotbalové. My to naopak zvládli naší bojovností a také bych řekl, že jsme přeci jenom měli štěstí v koncovce,“ dodával Remeš na závěr.

V Dražicích se činil Petr Dvořák

Milevsko podruhé ze tří zápasů v řadě cestovalo na soupeřovu půdu. Po remíze v Č. Krumlově zvítězilo v Dražicích, které jsou ohrožené sestupem. Dražice na vzduchotechniky od začátku zkoušely nastoupit, jak se sluší a patří. Vytvořily si dvě šance, obě z nich ale zůstaly bez využití. Nejblíže skórování byl L. Stuchlík, nicméně trefil jen boční síť. Postupem času se osmělovali také Milevští. Domácí defenzivu zlobil především Petr Dvořák, jehož čas v první půli přišel hned dvakrát. Nejprve dostal centr z levé strany a hlavou míč uklidil, kam bylo třeba. Následně zvýšil na dvoubrankový rozdíl po individuální akci.

Na začátku druhé půle se hrálo především mezi vápny. Až v 55. minutě se pokusil na hattrick z velké vzdálenosti zaútočit Petr Dvořák, štěstí mu v tomto případě ale nepřálo. „Upravit výsledek jsme mohli ještě relativně s přehledem, ovšem Kromka balón za brankovou čáru neprocpal, a tak hosté udeřili po třetí. Gólu podle nás přecházel faul. K odraženému míči se dostal Marvan, který do prázdné branky upravil na 3:0 pro hosty,“ komentoval situaci kolem třetí inkasované branky dražický asistent trenéra Vlastimil Stuchlík. Jeho svěřenci pak v závěru upravili skóre už jen po estetické stránce, když se prosadil střídající Ondřej Páša.

Šlágr rozhodl gól do šatny

Katovicím se povedlo, co žádnému jinému týmu na jaře. Hlavně zásluhou skvělého gólmana Tomáše Švehly, který několikrát vychytal Davida Lafatu, porazilo mužstvo trenéra Malého Olešník 1:0. Rozhodující branku dal krátce před poločasovým hvizdem Repa, který se za vápnem opřel do balónu a s pomocí teče rozvlnil síť. Přes 700 diváků vidělo kromě útočného fotbalu a břevna hostujícího Grobára z přímého kopu také dražbu dresu Davida Lafaty, jehož konečná cena se vyšplhala na 6000 korun.

„Pořádali jsme ještě sbírku. Celkově se podařilo vybrat 19 400 korun, které poputují na Dětské centrum nemocnice ve Strakonicích. K fotbalu už jen to, že jsme hráli výborně organizovaně, my i Olešník jsme tam měli šance, takže celkově se zápas divákům musel líbit,“ řekl redakci po všech stránkách spokojený předseda domácího klubu Tomáš Hajdušek. „Na krajský přebor velmi kvalitní utkání, protože oba mančafty chtěly hrát fotbal. Šance byly na obou stranách. Domácí vyhráli, ale zápasu by více slušela remíza. Klukům nemám co vytknout,“ sdělil Jihočeskému fotbalu kouč lídra Roman Chlumecký, který už v 8. minutě musel střídat zraněného Dudka.

Lom využil hodinovou přesilovku

Lom na Svépomoci v Táboře potvrdil roli jasného favorita a v zápase proti Roudnému si po výhře 4:0 připsal tři body. Utkání zlomila zbytečná červená karta hostujícího kapitána Píši za stavu 1:0 po gólu veterána Kolacího (44 let). „Přišlo mi, že neunesl první branku. Hned po ní tam šel do hráče loktem, pak zajel do brankáře a šel po dvou žlutých ven,“ komentoval dění na hřišti domácí kouč Císař. To běžela 31. minuta. Hosté, ač bylo vidět, že jsou na tom fotbalově dobře a nesnížili se k tomu uhrát zápas tvrdostí, neměli v oslabení příliš možností. „Byly tam od nich nějaké střely z dálky a jednou trefili konstrukci brány,“ dodal Císař.

Mladí malšané dostali do šatny branku od exblatenského Michala Kůsta na 2:0, což domácího favorita uklidnilo. Po obrátce se trefil ještě kanonýr David Neužil, který rozšířil své konto na 19 branek, a v 81. minutě dorazil o přežití bojující Roudné čtvrtou brankou Mařík. Lomský gólman Chylík v poklidu uhájil osmou nulu na kontě.

Maxa vypálil Želči rybník

Do utkání dvou zachraňujících se celků vstoupili lépe hosté z Rudolfova, když se jim podařilo již v 9. minutě překvapit Blažka na přední tyči Kocinou, který vypomohl z béčka, a šli do vedení. Úvodní půlhodinku se domácí nemohli dostat do zápasu. Vytvořili si pouze jednu šanci, ale Sokolt netrefil hlavou, jak by si představoval. Pak ale Želečtí zpřesnili kombinaci, více drželi míč na svých kopačkách a dokázali ještě do konce prvního poločasu skóre otočit Švecem a Brůžkem.

Vypadalo to, že si Želeč už dojde pro tolik potřebné vítězství. Jenže v 72. minutě po faulu za hranicí velkého vápna trefil Tomáš Maxa krásně přímý volný kop a pak se mu dokonce podařilo v posledních minutách po brejkové situaci vstřelit vítězný gól. Želeč se po čtvrté porážce propadla na 14. místo, naopak Rudolfov – i bez marodů Pouzara a Kuny – nečekaným tříbodovým ziskem výrazně zvýšil naděje na udržení.

Žák zahájil pod zámkem vítězně

Předposlední Hluboké bylo jasné, že v cestě za kýženou záchranou musí s Osekem, který první půli několikrát zahrozil, bezpodmínečně bodovat. A tahle povinnost jako by svazovala domácí fotbalistům nohy. Dvě slibné šance zahodili, vysvobozením pro ně byla 43. minuta a pokutový kop za ruku hostujícího hráče, který nejlepší hráč Hluboké Jiří Rubick bezpečně proměnil.  

Do druhého poločasu vyslal před hlubockými diváky debutující kouč Libor Žák útočníka Hájka a ten po deseti minutách překonal Kozlíka z dorážky podruhé. Hájek pak mohl přidat i třetí gól, ale neuspěl. Zbytek utkání se odehrál většinou ve středu pole. „Druhá půle byla z naší strany bojovnější a kvalitnější. Pro nás zlaté body,“ poznamenal po utkání kormidelník Hluboké Žák.

Protivín nedal šance a musel dotahovat

Protivín chtěl navázat na výborný výkon z Jankova a s Třeboní se první poločas odehrával jednoznačně v jeho režii. Jen s tou koncovkou byli svěřenci Juraje Kobetiče na štíru a tak místo slušného náskoku šli do kabin o poločasové přestávce za stavu 0:1! Série neproměněných příležitostí odstartovala již v 7. minutě, kdy po faulu na J. Vorla zahrával jeho bratr Zbyněk penaltu, ale Skála mu ji vyrazil. Zakrátko Bečvářův pokus vyrazil Skála nohama. Pak po Moravcově trestňáku poslal Říha odražený míč jen do obránce. Kasík tečoval střílený centr J. Vorla znovu do gólmana. Ke gólu nevedl ani slibný brejk 3 na 1. Třeboňští byli daleko produktivnější. Z druhé nebezpečné střely na protivínskou branku ve 45. minutě po třech odrazech skórovali Růžičkou.

Druhé dějství bylo pro změnu v režii Třeboně. Vytvořila si jednu šanci, domácí se do zakončení vůbec nedostali. „Byl to trochu odvar první půle,“ poznamenal předseda Protivína Václav Křišťál. Domácí se zvedli až po gólu Zbyňka Vorla hlavou po rohu Moravce, ale zvýšená snaha už nevedla k vytouženým třem bodům. „Ty jsme promarnili v první půli,“ dodal Křišťál.

 

Výsledky dohrávaného 16. kola KP


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Jankov 1:2 (0:1)

Branky: 76. Klivanda - 34. Šebelka, 89. Bürger. Rozhodčí: Krčín - Macko, Hoch. Delegát: Kučera. Bez karet. Diváků: 186.

SK Otava Katovice – FK Olešník 1:0 (1:0)

Branka: 45. Repa. Rozhodčí: Kaštánek - Polák, Ondřej. Delegát: Eibl. ŽK: 1:0 (Chylík). Diváků: 731.

Sokol Lom – Malše Roudné 4:0 (2:0)

Branky: 20. Kolací, 45. Kůst, 51. Neužil, 81. Mařík. Rozhodčí: Žemlička - Toucha, Brom. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:4 (Kůst – Píša 2, Kodras, Hála). ČK: 0:1 (31. Píša). Diváků: 100.

TJ Blatná – SK SIKO Čimelice 4:2 (4:0)

Branky: 14. Sýkora, 30. Machovský, 43. a 45. Křivanec - 77. Varhan, 81. Listopad. Rozhodčí: Havlík - Kotalík, Vican. Delegát:  J. Urban. ŽK: 3:3 (Šejvar, Křivanec, Jícha - Viták, Převrátil, Hovorka). Diváků: 450.

TJ Dražice – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:2)

Branky: 89. Páša - 21. a 32. Petr Dvořák, 79. Marvan. Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Votava. Delegát: Šnajder.  ŽK: 1:1 (Kromka - Dvořák). Diváků: 130.

TJ Hluboká n/Vltavou – TJ Osek 2:0 (1:0)

Branky: 43. (pen.) Rubick, 56. Hájek. Rozhodčí: Peterka - Kroutl, Izugrafov. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Kadlec). Diváků: 85.

Sokol Želeč – SK Rudolfov 2:3 (2:1)

Branky: 34. Švec, 40. Brůžek - 9. Kocina, 72. a 88. Maxa. Rozhodčí: Albert - Koranda, Tauber. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:0 (Brůžek, Škrábek). Diváků: 50.

FK Protivín – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Branky: 81. Zb. Vorel - 45. Růžička. Rozhodčí: Lovětínský - Herzog, Reisner. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Zach – Schneider, Průcha, Kubata). Diváků: 230. V 7. min. neproměnil domácí Zb. Vorel penaltu.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, SK Otava Katovice