Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na úvod přípravy Jankov podlehl juniorce Dynama

 
pondělí, 4. února 2019, 11:09

Po sedmasedmdesáti dnech nastoupili fotbalisté Jankova k zápasu. V úvodním utkání roku 2019 čelili na Složišti "juniorce" Dynama. První poločas bylo aktivnější Dynamo a dvěma slepenými góly šlo do vedení. Druhý poločas byl lepším týmem Jankov, avšak na lepší výsledek než 2:3 to svěřencům trenérů Kadlece a Maxy nestačilo.

Jankovští představili tři jména, která na podzim v celku z malé vesničky k vidění nebyla. V brance to byl Michal Hučík a v poli Martin Lovička se Silvestrem Schwarzem, autorem prvního letošního gólu zelenobílých. Na druhou stranu celá řada stabilních hráčů chyběla.

Na to, že šlo o první zápas Jankova po dlouhé době, začal exdivizní tým sympaticky a nebojácně. Výsledkem toho byla první opravdu velká šance v 9.minutě, kdy se podařilo odcentrovat z nelehké pozice Sedlicovi a hlavičku směřující pod břevno osamoceného Beránka vyrazil skvělým zákrokem gólman Luksch. Domácí odpověděli rychlým protiútokem a mimo zakončujícím Poučkem. Ve 12.minutě zahrozil Jankov opět hlavou, tentokrát se k ní po Sedlicově rohu dostal Honner, avšak mířil nad branku.

Po slibném začátku přišlo pořádné zchlazení. Po čtvrthodině hry se dostal uvnitř pokutového území ke střele Pouček a s trochou štěstí a pomocí obou tyčí dostal "juniorku" do vedení - 1:0. O dvě minuty později zahrál bezvadně přímý kop Lindák a jeho nabídku usměrnil k tyči za bezmocného Komárka Jáša - 2:0. Dvě rychle inkasované branky vzaly jankovským vítr z plachet a v podstatě až do konce poločasu bylo mnohem aktivnější Dynamo. Především dvojice Lindák-Pouček hýřila aktivitou a nápady. Nicméně k žádným velkým šancím, tudíž ani ke gólům, nic nevedlo.

Druhé dějství začalo opět tutovkou hostujícího celku. Vše začalo ziskem míče Kočera, Šebelka následně připravil střeleckou pozici Schwarzovi, jenž mohl po dvou minutách na hřišti, zároveň po dvou minutách v dresu Jankova, skóre snížit, leč Lukschovu branku přestřelil.

Po přestávce přidali

Svěřenci trenéra Kadlece byli po změně stran mnohem aktivnější a resultovala z toho akce, po které Luksch zahrál rukou mimo pokutové území. Následný přímý volný kop se Sedlicovi mezi tři tyče zakroutit nepovedlo. Ale v 62.minutě se skóre přeci jen měnilo. Pohlednou kombinaci zakončil polostřelou polocentrem Klíma a Silvestr Schwarz hlavou míč prodloužil z Lukschova dosahu - 2:1. O tři minuty později se prezentoval pěknou střelou dobře hrající Kočer, té však scházel zhruba metr. Dobrou jankovskou pasáž přibrzdila 72.minuta, kdy nakrátko rozehraný rohový kop propadl na zadní tyč, odkud jej opět s pomocí tyče uklidil za Hučíkova záda Matoušek - 3:1.

Následovala další střela Kočera, která byla o mnoho přesnější, ale gólman Dynama jí vytlačil na rohový kop. Deset minut před koncem fauloval Novotný v pokutovém území Klímu a Daniel Kočer si z následné penalty spravil chuť - 3:2.

V závěrečné desetiminutovce se mohlo skóre měnit všemi směry. Nejprve Baguel mířil do boční sítě, na druhé straně po pasu Šebelky neuspěl ve velké šanci Lovička a s výsledkem nepohnul ani Novotný, jehož tutovku zneškodnil zákrokem dne pohotový Hučík. Z těsné výhry se tak nakonec radovalo Dynamo.

Petr Maxa, asistent trenéra SK Jankov: „Nešlo nám ani tak o výsledek, ačkoliv každý úspěch, byť jen v přípravě, posiluje hráčům sebevědomí. Více jsme ale chtěli, abychom hráli náročně fyzicky, aby se kluci vydali. Po dobrém začátku jsme dvakrát inkasovali a na naší hře to pak bylo znát. Kupili jsme mnoho ztrát a ne vždy to bylo díky agresivitě soupeře. Ten nás v první půli viditelně předčil v rychlosti pohybu. S druhou půlkou už jsme ale spokojeni. Kluci se rozdýchali, začali si více věřit v kombinacích, a to především díky minimalizování ztrát. Parádně to na levé straně klapalo Klímovi s Kočerem, dobře nám fungoval i střed hřiště, kde podal hodně dobrý výkon především Šebelka. Jak říkám, s druhou půlkou jsme spokojeni."

Další utkání odehraje SK Jankov ve středu 6. 2. 2019 od 17:30 na UMT Složiště s Dynamem U19.

SK Dynamo ČB U21 – SK Jankov 3:2 (2:0)

Branky: 15. Pouček, 17. Jáša, 72. Matoušek -  62. Schwarz, 80. Kočer z pen. Rozhodčí: Koranda. Bez karet. Diváci: 30.

Dynamo U21: Luksch - Krejčí, Kočí, Tomášek, Ardamica - Brabec, Jáša, Lindák, Pouček, Baguel – Matoušek. Střídali: Novotný, Fical.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský, Honner, Lošek, Popelka - Beránek, Maršán, Hüttner, Sedlic, Šebelka – Lovička. Střídali: Hučík - Klíma, Kočer, Dolejšek, Schwarz.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová