Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 16. kole KP

 
středa, 15. března 2017, 09:12

První jarní kolo KP přineslo body týmům ohroženým sestupem. Poslední Planá obrala J. Hradec, Ševětín jí odskočil výhrou s Osekem. Olešník dotahoval v derby s Hlubokou, rezerva Písku poprvé pod novým trenérem Ptáčkem vyrovnávala s první Soběslaví krátce před koncem. Přinášíme ohlasy trenérů na všechna víkendová utkání.

VÝSLEDKY 16. KOLA KP

SOKOL PLANÁ N/L - FK J.HRADEC 1910 1:1 (1:0)

 GÓLY: 1. ŠTIAK – 63. KUČERA. 

ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK – KRAUSKOPF, MACH. DELEGÁT: M. TUPÝ. ŽK: 4:0 (FAJFRLÍK, SEDLÁČEK, HANDREJCH, TRČKA). DIVÁKŮ: 60. HŘIŠTĚ: UMT SOUKENÍK (SÚ).


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, FOŘT, KOLSKÝ, HANDREJCH (70. TRČKA), ŘÍMANEK – JANOVSKÝ, PÖSINGER, DO TRUNG – POSPÍCHAL (90. JÍLEK), ŠTIAK. TRENÉR ROMAN KAČUR.

J. HRADEC: REŠL - BLAŽEK, BERÁNEK, M. VÖLFEL, M. ŠENKÝŘ – KUČERA, O. ČERNOCH, KOUTNÝ, T. ŠENKÝŘ – CHALUPSKÝ, F. VOTAVA (76. KRÁLÍČEK). TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PÖSINGER, FAJFRLÍK, FOŘT, ŠTIAK - KOUTNÝ, O. ČERNOCH, KUČERA.

Roman Kačur, trenér Plané: "Nám se nad očekávání povedl vstup do utkání. Již v první minutě vystihl chybnou rozehrávku hostujícího Beránka David Do Trung, prostrčil Štiakovi a ten přesnou střelou k tyči otevřel skóre. To nám samozřejmě pomohlo. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany a soupeře nepustili do žádné vyloženější šance. Naopak sami jsme si v průběhu prvního poločasu dokázali vytvořit několik dobrých příležitostí, ale bohužel již bez brankového efektu. Druhý poločas začal očekávaným náporem hostí, ale obrana včele se zkušenými Fajfrlíkem a Fořtem fungovala dobře. Bohužel v 63. minutě jsme zaspali při přebírání autového vhazování a dovolili Koutnému, aby našel ve vápně úplně volného Kučeru, který přesnou střelou vyrovnal na konečných 1:1. Každý z týmů si vytvořil šance na vstřelení více než jedné branky, a může tak považovat konečnou dělbu bodů spíše za ztrátu. Vzhledem k samotnému průběhu utkání je ale remíza spravedlivá. Ve hře obou týmů byla spousta nepřesností, což samozřejmě k prvním zápasům patří. Doufám, že se to bude rychle zlepšovat. Jinak musím kluky pochválit za bojovnost a nasazení. Zápas všichni odmakali."

Marek Černoch, trenér J. Hradce: "V jednoznačném utkání jsme naprosto zbytečně ztratili body pouze naší nepřesnou koncovkou a předfinální fází. A musím říci, že i díky výbornému výkonu domácího brankáře. Pro nás je to ostudné, že jsme z takové převahy dokázali vsítit pouze jednu branku. Zápas se až na pár výjimek hrál jen na polovině domácích, a přesto je z toho pouze jen bod. Zlobit se můžeme jen a jen na sebe."


FC PÍSEK  B – SPARTAK SOBĚSLAV 1:1 (0:0)

 GÓLY: 83. J. HELD – 50. DVOŘÁK. 

ROZHODČÍ: MACKO - HOCH, KROUTL. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 1:0 (SAJTL). DIVÁKŮ: 80.


PÍSEK B: VARYŠ (46. JEVČÁK) – SAJTL, UHLÍK, KULÍK (60. ZBORNÍK), VELEK - HUDÁK (80. DAN ION), J. HELD (71. VOTAVA), GROBÁR, STRÁSKÝ (46. PETŘÍK) – ZUŠŤÁK, M. HELD.  TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

SOBĚSLAV: KUNÍK – CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, HROMADA – ŽALDA, M. MAZOUCH (75. ŠMÍDMAJER), NOHAVA, T. MAZOUCH – DVOŘÁK, FISCHER (70. PELTÁN). TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: UHLÍK – DVOŘÁK.

Jaroslav Ptáček, trenér Písku B: "Myslím si, že bylo na co se dívat. Oba týmy se snažily o vítězství a vytvořily si řadu šancí. Jenže Kuník zázračně vychytal střelu Zušťáka z malého vápna, na druhé straně zase Varyše zachránilo od inkasování břevno. Další příležitosti měli znovu Zušťák nebo J. Held, ale nic z toho nebylo. Na góly jsme čekali až po druhého poločasu. Bohužel se jako první prosadili hosté už po pěti minutách. Naši chybu po nedorozumění stopera a gólmana potrestal nejlepší střelec Soběslavi a celého krajského přeboru Martin Dvořák. Nakonec zaslouženou remízu zařídil Martin Held nádhernou střelou z dálky.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: "Sedmdesát minut se hrál vyrovnaný zápas, my jsme měli šance, především Martin Dvořák. Dvakrát ho vychytal domácí brankář a jednou nastřelil břevno. Na druhé straně nás podržel Kuník při šanci Zuštáka. Ve druhé půli jsme měli štěstí, po chybě sám před Kuníkem loboval jeden z hráčů Písku, ale branku netrefil. Do vedení nás dostal Dvořák, za domácí vyrovnal krásnou střelou J. Held. Škoda, věřil jsem, že zapas, dotáhneme do vítězného konce, ale muším přiznat, že domácí byli v závěru zápasu lepší, a vyrovnali zaslouženě."


SK OTAVA KATOVICE – SIKO ČIMELICE 2:1 (2:0)

 GÓLY: 16., 33. POŽÁREK – 82. (11) NEKL. 

ROZHODČÍ: SEBERA - PŘIBYL, POLÁK. DELEGÁT:  BICEK. ŽK: 6:4 (KOČÍ 2, ŠVEHLA, MIKLAS, HAJDUŠEK, KOUTSKÝ – SLAVÍK, HADÁČEK, SUCHAN, NĚMEC). ČK: 1:0 (81. KOČÍ). DIVÁKŮ: 240.


KATOVICE: ŠVEHLA – KOČÍ, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ – MIKLAS (91. MATAS), CIBULKA, ZOUBEK (77. KOUTSKÝ), REPA – UHER, POŽÁREK (89. HROMÍŘ). TRENÉR ROMAN MALÝ.

ČIMELICE: SLAVÍK – HADÁČEK, FARA, LISTOPAD, KÁŠ – NEKL, SUCHAN, PÁVEC (62. NĚMEC), KÁŠ – HEGENBART, SVOJŠE (61. NOSEK). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: POŽÁREK, REPA, ZOUBEK – KÁŠ, SLAVÍK, SUCHAN.

Roman Malý, trenér Katovic: "První jarní utkání se nám výsledkově povedlo a jsem rád, že se nám podařilo oplatit podzimní porážku v Čimelicích. Od začátku se nám herně dařilo a škoda jen, že se nám nepodařilo využít všechny šance. Jen Láďa Uher měl na noze čtyři. Naštěstí ho zastoupil Michal Požárek a zajistil nám vedení v poločase o dvě branky. Po přestávce mohl zápas rozhodnout Miklas, ale svou šanci po parádním sólu bohužel nedal. Deset minut před koncem se kopala proti nám penalta a po snížení na dva jedna bylo pro nás hodně těžké výsledek udržet. Nejprve nás podržel brankář Švehla a na brankové čáře zasahoval Blatský a Hajdušek. Naštěstí se nám výsledek podařilo uhájit a jsme rádi za tři body. Celkově je naše výhra zcela zasloužená.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: "První kolo se nám nepovedlo vůbec podle představ. V první půli jsme si nevytvořili žádnou kloudnou akci dopředu, chyběl mi důraz v osobních soubojích a celkově lepší hra po ztrátě míče. Nechali jsme za naši obranu nabíhat útočníky domácích a ti nás dostávali pod permanentní tlak. Jen díky brankáři Slavíkovi jsme měli po prvním poločase ještě o co hrát.  V poločase jsme si to trochu vyříkali a naše hra už nebyla ve druhé půli tak špatná. I tak měl soupeř několik šancí zvýšit náskok. Pod tlak jsme dostali soupeře až posledních 15 minut, z čehož plynula penalta a červená karta domácích. I přes velmi špatný výkon jsme měli v posledních 10 minutách dvě šance na vyrovnání. Hrát ale ze zápasu jen čtvrt hodiny je málo a domácí zaslouženě vyhráli."


SOKOL ŽELEČ - SK RUDOLFOV 5:0 (4:0)       

 GÓLY: 14. R. NOVOTNÝ, 23. (11), 30. BRŮŽEK, 38. KUKUČKA, 81. KOSOBUD. 

ROZHODČÍ: EIBL – KLÁTIL, REITINGER. DELEGÁT: NĚMEČEK. ŽK: 1:2 (KUKUČKA – J. NOVOTNÝ, HRBÁČ). DIVÁKŮ: 80.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, KOSOBUD, PAVLIČKO, J. RABIŇÁK (83. FRONĚK) - SOKOLT, KUKUČKA, PETR, BRŮŽEK (77. M. ŠINDELÁŘ), ŠVEC – R. NOVOTNÝ (46. KLOC). TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

RUDOLFOV: KOTEK – PROKEŠ, KUNA (46. KOVAČIČÍN), J. NOVOTNÝ, HAJNÝ – DVOŘÁK (60. VEJVAR), HRBÁČ, POUZAR, RYNEŠ – BAŠČEVAN, J. ŠINDELÁŘ (20. PEXA). TÝM VEDL ZDENĚK KUNA ST.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: BRŮŽEK, ŠVEC, SOKOLT - NIKDO

Roman Lukáč, trenér Želče: "Podařilo se nám vrátit Rudolfovu podzimní porážku, a tak jak nás u nich probrali z letního odpočinku, my jsme je probudili ze zimního spánku. Vítězství si ceníme."

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: "Do Želče jsme přijeli s cílem uhrát alespoň bod, ale tento cíl vzal za své již po půlhodině hry, kdy jsme domácím doslova darovali tři góly, a když se do konce poločasu trefili do naší sítě ještě jednou, bylo vymalováno. Ve druhé půli jsme se sice zlepšili, ale bez gólového efektu. Musíme se z tohoto utkání rychle oklepat a dobře se připravit na sobotní domácí zápas se Ševětínem."


FK OLEŠNÍK – TJ HLUBOKÁ N/VLT.  1:1 (0:1)      

 GÓLY: 64. ŠTOS - 19. HÁJEK. 

ROZHODČÍ: VICAN – HERZOG, LOVĚTÍNSKÝ. DELEGÁT: FR. ŠAFRÁNEK. ŽK: 3:3 (JIRKOVSKÝ, POMEJE, DRÁB – ŘÍHA 2, TAUBER). ČK: 0:1 (84. ŘÍHA). DIVÁKŮ: 220.


OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, CHLUMECKÝ, ČERVENKA, ŠÍMA – M. RABIŇÁK (75. STEJSKAL) – ŠTOS (87. TRESSL). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – ŘÍHA, LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – RUBICK (72. KRÁTKÝ), NITRIANSKÝ, NĚMEC, KŘIVÁČEK (65. LOVIČKA) – HÁJEK (89. FABER), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NÝDL – HÁJEK.


Ladislav Táborský, trenér Olešníka: „Stejně jako celý podzim i tentokrát jsme měli potíže při skládání sestavy. Útočník Dudek se zranil v generálce ve Velešíně, posile Šahajdovi zase doporučil doktor, aby první zápas vynechal. V pátek jsme narychlo ještě udělali Michala Rabiňáka z Táborska a na lavičku jsem povolal Zbyňka Rysa. Už ve 2. minutě se mohl gólově zapsat Rabiňák, ale trestuhodně nedal. Zápas se pak mohl vyvíjet úplně jinak. Další šance měli Heller a znovu Rabiňák. Oproti tomu hosté skórovali z trestného kopu. Byla to jejich jediná příležitost v zápase. My jsme vyrovnali až po hodině.  Na další gól už nedošlo ani přes šestiminutovou přesilovku. Pro nás je to ztráta, pro Hlubokou zlatý bod. Příště hrajeme opět doma s Katovicemi a to už musíme naplno bodovat.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: "První jarní zápas nabídl pěkný fotbal, kdy první poločas bylo naše mužstvo lepší a vypracovalo si ještě další dvě vyložené šance  a ve druhém poločase byl lepší zase Olešník. Soupeř ale hrál jen po vápno a do žádné velké příležitosti je naše dobře fungující obrana nepustila. Ba naopak na druhé straně chvíli před svým vyloučením netrefil Říha z velkého vápna prázdnou branku. Naše mužstvo zaslouží poděkování za bojovný výkon."


SK ŠEVĚTÍN – TJ OSEK 2:0 (2:0)

 GÓLY: 27. (11) KUPEC, 44. VLASTNÍ (J. HOCH). 

ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ – KAŠTÁNEK, ŽEMLIČKA. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 1:1 (77. PETSCHER – 27. CHALUŠ). DIVÁKŮ: 100. V 50. MIN. NEPROMĚNIL OSECKÝ HOCH PENALTU.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, SVÁTA, SUCHAN – VALTA (78. KLAPUŠ), P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ, BOHONĚK – KŘÍHA (84. HAVLÍČEK), HINDY (60. PETSCHER, 89. VONEŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

OSEK: CHALUŠ – BRABEC (89. HŘEBÍČEK), BLAŽEČKA, KREJČÍ, BROŽ – KROUPA (83. ČAPEK), J. HOCH (73. HANÁK), P. BALOUŠEK, HOSNEDL – CARDA, ŘÍSKÝ.  TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ, L. NOVOTNÝ, SVÁTA, KUPEC – CARDA, BLAŽEČKA, HOSNEDL.

Miroslav Koláček, trenér Ševětína: "Utkání se odehrálo na těžkém terénu.Obě mužstva se s terénem vypořádala bez tvrdých faulů. Domácí proměnili dvě šance. První branka z pokutového kopu. Hosté tuto šanci nevyužili ve druhém poločase Hochem. Druhá branka domácího mužstva padla po presinku a vlastní brance hostující obrany, kdy z hranice šestnáctky přehodil hostující obránce vlastního brankáře.Domácí podržel brankář Novotný Lukáš jak při pokutovém kopu tak při ostatních závarech ve vlastním pokutovém území."

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: "Jarní premiéru jsme nezvládli, domácím jsme vítězství doslova darovali. V 25. minutě Blažečkovu krátkou malou domů hasil Chaluš penaltovým zákrokem, po kterém Kupec otevřel skóre. Ve 43. minutě skončil nešťastný obranný  odkop Hocha obloučkem za Chalušovými zády. Hned po obrátce si došel Hoch chytře pro faul v šestnáctce, sám se ujal provedení penalty, ale domácí gólman zmařil jeho pokus. Celý druhý poločas jsme měli více ze hry, ale veškeré snažení končilo na dobře organizované obraně domácích. A protože se fotbal hraje na góly, domácí zaslouženě vyhráli."


CENTROPEN DAČICE – ZVVZ MILEVSKO 1:0 (1:0)

 GÓL: 42. JINDRA. 

ROZHODČÍ: P. TUPÝ – TŮMA, TAUBER. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 1:3 (TOČÍK – KOSOBUD, VAKOČ, MÁLEK). DIVÁKŮ: 100.


DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, CELÝ, NOSEK, KNĚŽÍNEK, VACUŠKA – JINDRA (89. BASTL), TOČÍK (90. BORZA), KRTEK, ŠIMÁNEK (87. BRUNNER) – JELÍNEK (55. TOMAN). TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, KOSOBUD, VAKOČ, MARVAN - SEDLÁK (80. P. NOVOTNÝ), KOMÁREK, ŠIMÁK (60. PINC), MÁLEK - PATÁK (70. ALEXA), PETR DVOŘÁK. TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: CELÝ TÝM – NEHLÁŠENO.

Roman Bujdák, trenér Dačic: "Zvládli jsme první jarní utkání a oplatili Milevsku prohru z podzimní části. Kluci byli trpěliví a zodpovědní  ve hře dozadu. Soupeře jsme nepustili do 100% šance, naopak my jsme naše tři ve druhé půli nevyužili. Doufám, že nám tohle utkání ukázalo, jak se získávají body."

Miroslav Strnad, trenér Milevska: "Co říci? Asi oklepané klišé, že mistrák není zdaleka jako přátelský zápas. Na tento zápas jsme si hodně věřili a chtěli jsme urvat minimálně bod. Realita byla jiná. Soupeř jedinkrát za poločas vystřelil na naši branku a byl z toho gól. My jsme naopak navázali na podzimní část a gól nedáme. Druhá půle byla již vyrovnaná, ale to potřebné štěstí jsme neměli. Pochopitelně je znát, když vám opět ze sestavy vypadnou tří klíčoví hráči. Tentokrát Barda, Koutník a nastálo Suchan. Musíme všichni prostě víc chtít. Ve čtvrtek jde Petr Dvořák na operaci, tak mu přeji, ať vše dobře dopadne a brzký návrat na hřiště."


FK PROTIVÍN – JISKRA TŘEBOŇ 2:0 (0:0)

 GÓLY:  74. J. VOJTA, 83. PRÁŠIL. 

ROZHODČÍ: VYCHODIL – KOTALÍK, VOTAVA. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 3:3 (MORAVEC, PRÁŠIL, ROTHBAUER – KODRAS, CAHYNA, MAXA). DIVÁKŮ: 70. HŘIŠTĚ: UMT HLUBOKÁ. V 15. MINUTĚ NEPROMĚNIL PROTIVÍNSKÝ MORAVEC PENALTU.


PROTIVÍN: HANUS – ROTHBAUER, BROŽ, HÁLA, ZACH – J. VOJTA (85. RUCZKOWSKI), R. VOJTA, PRÁŠIL, ZB. VOREL, MORAVEC (90. FIALA) – J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, HAVLÍK, KIDO – MATOUŠEK (63. MAXA), LONSMÍN, HOLZEPL, FRANĚK – PRŮCHA – DIVOKÝ. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PRÁŠIL, HÁLA – J. SKÁLA.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: "Začátek prvního jarního kola byl z obou stran opatrný. Vzruch přinesla neproměněná penalta z naší strany a následná branková příležitost hostí. Dominovaly obrany a zápas přinášel pramálo ohrožení branek. V druhém dějství se nám ale častěji dařilo udržet míč a zakombinovat. Závěr utkání jsme tak zvládli lépe a body vystřelili dvěma brankami."

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: Utkání, které se hrálo na umělce v Hluboké, bylo opatrné, z obou stran velmi disciplinovaně takticky vedené.  My jsme udělali chybu v první půli, následovala penalta, ale s ní si brankář Skála naštěstí pro nás poradil. Protivín hrál po obrátce přece jen trpělivěji a čtvrt hodiny před koncem se po zaváhání naší defenzívy dočkal vedoucí trefy. Poté jsme museli otevřít hru a kvůli tomu ještě jednou inkasovali. Soupeř byl o něco fotbalovější, klidnější na míči a hlavně dokázal vstřelit první gól - to bylo pro výsledek tohoto utkání rozhodující."

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák