Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovští se chtějí držet v popředí. Divizní styl hry na soupeře neplatil

 
pátek, 21. prosince 2018, 16:38

Sedm sezon v kuse vystupoval Slavoj Č. Krumlov v celostátní soutěži. Vloni už divizní příslušnost neudržel a společně s dalšími dvěma zástupci z kraje sestoupil do krajského přeboru. Pád se na mužstvu Václava Domina nepodepsal. Skončilo po podzimu čtvrté a především v první polovině patřilo k nejlepším. Pak si vybraly daň slabší forma, zranění a přílišné sebevědomí hráčů.

Český Krumlov si v počátku soutěže vůbec nevedl špatně. Zatímco jiné exdivizní celky měly na startu problémy přizpůsobit se odlišnému stylu hry v krajském přeboru, tým Václava Domina se s tím vyrovnal překvapivě rychle. Od prvního kola se pohyboval v popředí tabulky a několikrát se dostal i do jejího čela. Střídal se nejprve s nováčkem z Lomu a později s Olešníkem.

Kdyby však nebylo zbytečných ztrát ve druhé polovině podzimu, mohli na tom být slavojáci ještě lépe. „Až na závěr jsem celkem spokojen. Podzim nedopadl vůbec špatně. Potěšilo mě hlavně zabudování mladých hráčů,“ konstatoval trenér Václav Domin. „Někdo zkušený mi říkal, že se nemáme snažit hrát v kraji divizní fotbal. Beru to s rezervou, ale něco na tom bude. Musíme s tím přes zimu něco udělat,“ dodal k nelichotivé sérii sedmi zápasů bez vítězství.

Velikou příčinu lze hledat zvláště v utkáních, kde se jejich úspěch předpokládal téměř automaticky, totiž na vlastním trávníku. Dlouho to byl téměř nedotknutelný majetek, ale to se právě v závěru změnilo. V 10. kole poprvé hradby zbořil nováček z Blatné, potom následoval i další novic Lom a Katovice. „Trošku nás trápily domácí zápasy a proměňování brankových příležitostí,“ posteskl si Domin.

Krumlovský mančaft si mohl zaznamenat jako jediný vítězství nad současným suverénem krajského přeboru na jeho horké půdě. To ale bylo ve 3. kole, kdy byly oba celky v jiném postavení. „Pro nás to byl nejvydařenější zápas, soupeře jsme přehráli po velice kvalitním výkonu,“ označil Domin duel na olešnickém pažitu. Na druhou stranu vybral i ty nejméně povedené. „Tak určitě nejhůř jsem nebyl spokojený s utkáním v Třeboni, kde jsme promrhali náskok 2:0, a potom doma s Blatnou,“ prohlásil Domin.

Na jaro hodlají posílit ofenzivu

Kormidelník Slavoje spoléhal na trávníku na tradiční jména. „Myslím si, že oporami byli hlavně zkušení hráči jako Trnka, Dudák, Novák. Hlavně ze začátku se dařilo Strapkovi,“ vyjmenoval Domin hráče, kteří po celý podzim drželi vysoký standard.

Vzhledem k tomu, že Krumlov odehrál předtím hodně divizních sezon, může znalec obou soutěží srovnávat. „V porovnání s divizí si myslím, že šla soutěž kvalitou hodně nahoru. Hlavně v ní hraje dost kvalitních fotbalistů. Určitě splnila očekávání.“ Konečná tabulka Václava Domina nakonec ani nepřekvapila. Bral v potaz i to, k jakým změnám v kádrech jednotlivých kádrů došlo. „Překvapení? Ani ne. Vědělo se, že o čelo bude bojovat šest mužstev, a ty jsou tam. Trošku mě překvapily výkony Roudného,“ shrnul soutěž vlastním pohledem.

Zimní přípravu absolvují hráči Slavoje podle osvědčeného modelu z předchozích let. Tedy až na účast na Hlubocké zimní lize.  A drezúru zažijí i nadějní mladíci, které Domin zapojil i do ostrých utkání. „Přípravu začínáme v polovině ledna v domácím prostředí. Potom si jenom odskočíme na soustředění do Černé v Pošumaví. Letos se nezúčastníme žádného turnaje a budeme hrát přátelská utkání,“ naplánoval zimní program pro svůj tým krumlovský kouč. K možným změnám v kádru poznamenal: „Vše se ukáže v lednu, ale určitě chceme posilovat. Hlavně do ofenzivy, kde jsme měli velké rezervy.“

Zimní příprava i zkvalitňování kádru má jediný cíl. Buď si vylepšit, nebo aspoň udržet svoji pozici v jarní části soutěže. A v neposlední řadě bavit fanoušky nejenom výsledky, ale i atraktivní hrou. „Hlavně se udržet v popředí tabulky a předvádět fotbal jako ze začátku soutěže,“ přiblížil plány do druhé půlky sezony Václav Domin. A jak je jeho zvykem, držel se v tom realisticky při zemi.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle