Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Raketový vstup Roudného, po pěti minutách vedlo 3:0! Olešník i v desíti přehrál Hlubokou

 
sobota, 27. října 2018, 18:29

Sobotní program 12. kola krajského přeboru nabídl šest zápasů. Dopoledne si Osek poradil zásluhou střelecky disponovaného Jana Hocha s Rudolfovem. Sousedské derby Olešníka s Hlubokou skončilo vysokým vítězstvím domácích, kteří hráli téměř 70 minut v oslabení. Ve druhém okresním derby hostily Katovice Blatnou, ale na góly nedošlo. Skvěle vstoupilo do utkání se Želčí domácí Roudné. Za pět minut soupeře vyřídilo třemi brankami. Doma nebodoval jen Č. Krumlov, který prohrál s Lomem přímou bitvu o druhé místo. O černého Petra se hrálo v Čimelicích, kde Protivín nebodoval a znovu klesl na poslední místo.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 12. KOLA KP


TJ Osek – SK Rudolfov 2:1 (1:0)

Branky: 26. a 59. Hoch - 83. Ryneš. Rozhodčí: Havlík - Reisner, Lovětínský. Delegát: Šafránek. ŽK: 0:4 (Kuna, Šindelář, Pouzar, Žoček). Diváků: 80.

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Brabec, Kroupa, Hoch (82. Ježek), Maroušek (90. Hájek) – Říský, Hosnedl (72. Lávička). Trenér Jaroslav Voříšek.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (57. Žoček), Hajný, Kuna, Ryneš – Vo Son (76. Maxa), Šindelář, Jasenský, Pouzar, Janák – Vejvar (60. Sládek), Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Hoch, Carda – Šindelář, Pouzar.

Osek se představil podruhé doma. Po remíze s Č. Krumlovem 3:3 hostil Rudolfov. „Nemohli jsme se dostat do hry, museli jsme si dávat pozor na nebezpečného Pouzara a utkání bylo hektické až do konce,“ uvedl osecký kouč Jaroslav Voříšek.

Domácí otevřeli skóre ve 26. minutě, kdy Jan Hoch levačkou z trestného kopu překonal točenou střelou k tyči brankáře Teringla. Podruhé se muž zápasu prosadil v 59. minutě, kdy se k němu odrazil míč po rohu a z první zamířil z hranice šestnáctky přesně do sítě. Pár minut předtím se řítil po Hosnedlově uličce sám na Teringla Říský, ale vybíhajícího brankáře nepropálil.

Hosté se dočkali korekce skóre sedm minut před koncem. Po Pouzarově trestném kopu prodloužil míč hlavou za Kozlíkova záda David Ryneš. Žádné drama se ale nekonalo, domácí si vedení pohlídali.

„Jsem rád, že kluci důležitý zápas zvládli. V podstatě se hrálo o šest bodů. My jsme Rudolfovu odskočili na osm bodů,“ uzavřel Voříšek, jehož tým nasbíral už 18 bodů. Rudolfov se propadl na předposlední místo.

SK Otava Katovice – TJ Blatná 0:0

Rozhodčí: Krčín – Polák, Kotalík. ŽK: 1:1 (Kagui – Mikeš). Diváků: 228.

Katovice: Švehla – Hromíř, Tušer, Janoch, Koutský (46. Miklas) – Toman, Kagui, Cibulka (31. Zoubek), Repa – Požárek, Uher. Trenér Roman Malý.

Blatná: Chlanda – Šejvar, Sedláček, Nový, Křivanec – Machovský, Mišiak, Mikeš, Motyka (59. Čadek) – Kůst (88. Říha), Prokopec (76. Petrášek). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Repa, Kagui – Chlanda, Sedláček.

Po delší době se šlo v Katovicích na derby s Blatnou. Nováček se vrátil do přeboru po dlouhých 18 letech a poslední vzájemné zápasy sehrál s Katovicemi v sezoně 2014/15. Oba zápasy v I. A třídě, kterou tehdy Katovičtí vyhráli, skončily jejich vítězstvími 3:0 a 2:1.

Jako první zahrozili v 10. minutě hosté z Blatné, když Mikeš trefil po trestném kopu Sedláčka břevno. Pak už převzali iniciativu fotbalisté Katovic, kteří si v prvním poločase vypracovali tři nebo čtyři dobré šance, ani jednu z nich ale nevyužili.

Blatná ve druhém poločase spoléhala především na bojovnost a obětavost, více ze hry však měli nadále hráči Katovic. Největší příležitost ke skórování měl v 66. minutě Požárek. Od Repy dostal krásnou přihrávku před malé vápno, trefil ale pouze brankáře Chlandu. Po gólu volala i šance Tušera, kterému na zadní tyči po standardce Repy chyběly pouze centimetry.

„Hrálo se na těžkém terénu za deštivého počasí. Hosté bojovali, my jsme sice měli výraznou převahu v poli, šance jsme ale neproměnili. Musím pochválit trio rozhodčích, kteří pískali opravdu výborně,“ zhodnotil utkání, kterému chyběly branky, předseda domácích Katovic Tomáš Hajdušek. 

SK SIKO Čimelice – FK Protivín 2:0 (1:0)

Branky: 5. Hovorka, 74. Hegenbart. Rozhodčí: Vican – Sebera, Přibyl. ŽK: 4:2 (Převrátil, Káš, M. Viták, Hovorka – Rothbauer, R. Vojta). Diváků: 80.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, J. Viták, M. Viták – Káš, Převrátil, Varhan, Říha (70. Nosek) – Hegenbart (90. T. Zelenka), Hovorka. Trenér: Jan Růžička.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, R. Vojta, König – Moravec, Říha (83. Sládek), Z. Vorel, Bečvář, J. Vojta (74. Dan) – J. Vorel. Trenér: Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Káš, Listopad – nikdo.

Domácí si uvědomovali důležitost zápasu a do úvodních minut vlétli jako kometa. Hned v 5. minutě utekl kapitán Hegenbart, nacentroval do vápna a Petr Hovorka, který hrál ještě v úvodu sezony v I. B třídě za Cehnice, krásnou hlavičkou otevřel skóre.

Ve 12. minutě kopal hostující kapitán Moravec trestný kop, gólman Čimelic Přibyl ale jeho ránu kryl. Obrovskou šanci na vyrovnání měl v 28. minutě protivínský Jaromír Vorel, který šel prakticky sám na brankáře, udělal mu kličku, z úhlu pak ale trefil pouze boční síť.

Druhý poločas byl zcela vyrovnaný. V 73. minutě přišel rozhodující moment utkání, když Převrátil rozehrál rohový kop, na který si naběhl Václav Hegenbart a hlavou zvýšil na 2:0 pro Čimelice. Nebezpečně pak stříleli ještě Listopad a Varhan, obě střely však minuly cíl.

Protivínští pak přidali, kromě několika standardních situací si ale žádnou větší šanci nevypracovali. „Za výsledek jsme nesmírně rádi, je to naše první domácí výhra v této sezoně,“ jásal po zápase vedoucí vítězného mužstva Josef Ťupa.  Čimelice pod staronovým trenérem Růžičkou bodovaly i do třetice.  Brankář Přibyl uhájil druhé čisté konto.

FK Slavoj Český Krumlov - TJ Sokol Lom 0:2 (0:2)

Branky: 20. a 41. Neužil. Rozhodčí: Šafránek - Kroutl, Jarolím. Delegát: Brož. ŽK: 2:1  (Svoboda, Tauber – Bosnyak). Diváků: 123.

Č. Krumlov: Říha – Malý, Dudák, Švec, Svoboda (46. Fischer) – Grigera, Tůma (50. Filip), Novák, Strapek – Tauber, Sláma (85. Smolen). Trenér Václav Domin.

Lom: Chylík – Rabiňák (89. Turek), Jelen, Trantýr, Vysušil – Kloc (72. Kolací), Balogh, Šimák (85. Voneš), Janů (90. J. Císař) – Neužil, Bosnyak. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Říha – Balogh, Neužil, Bosnyak.

V Krumlově bylo rozhodně na co se dívat. Oba celky, jak domácí, tak i hostující Lom, vyznávají útočný fotbal, rozdíl byl jenom ve zkušenostech. A těch mají víc hosté. Dokazovali to i na hřišti. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, hrálo se stylem nahoru dolů. Pozitivní bylo i to, že kromě pěkných kombinací byly k vidění i příležitosti na obou stranách. A že jich nebylo jich málo. Jenom hosté nastřelili asi tři tyčky. Svoje kvality museli prokazovat oba gólmani, Říha i Chylík. Zpočátku měl více práce ten domácí, o chvilku později zase ten hostující.

Bezbrankový stav vydržel jenom do 20. minuty. A radovali se hosté. Krumlovští chybovali, následoval rychlý brejk a přesné zakončení lomského střelce Davida Neužila -  0:1. I druhý úspěch patřil jemu. Hosté se nacpali před domácího gólmana a pak už to byl jenom souboj mezi ním a soupeři. Dvě jejich střely ještě stačil zázračně vyrazit, ale na definitivní dorážku Neužila už nestačil, i když dělal, co mohl – 0:2.

Do druhého dějství nastoupili muži trenéra Domina s odhodláním skóre srovnat. Získávali převahu, vytvořili si i příležitosti, ale Chylík byl neoblomný, gól si dát nenechal. Na druhé straně ho napodobil i Říha, takže branka už nepadla. Ale neupadla ani úroveň fotbalu, takže fanoušci se ani v těchto momentech nenudili. Obě defenzivy musely pracovat na plné pecky, navíc už bezchybně. Dalších gólů se sice diváci nedočkali, přesto sobotního odpoledne stráveného v krumlovském sportovním areálu nemusí litovat.

„Takových zápasů víc, ale s lepším výsledkem pro nás, pokud možno. Lom má zkušený mančaft a právem je tam, kde je. Ale určitě se neztratili ani naši kluci. Sice prohráli se zkušenějším týmem, ale bojovali. Škoda, že ve druhém poločase jsme sice měli víc ze hry, ale bez gólového využití,“ pravil krumlovský kouč Václav Domin, jehož svěřenci ve čtyřech říjnových zápasech nevyhráli. Lom se vyšvihl na druhou příčku. „Takovéhle zápasy se musí líbit. Bylo to plné pohybu, kombinací, šancí. Navíc s dobrým koncem pro nás, takže spokojenost,“ těšilo lomského kormidelníka Marka Císaře.

Malše Roudné – Sokol Želeč 5:1 (4:0)

Branky: 2. a 21. O. Otepka, 5. Neckář, 5. Vlk, 78. Hála - 84. Brůžek (pen.). Rozhodčí: Koranda - Herzog, Macko. Delegát: Kučera. ŽK: 1:0 (Cahyna). Diváků: 80.

Roudné: Hřebejk – Kodras, M. Otepka, Cahyna, Škoda – Neckář, O. Otepka (79. D. Vogl), Hála (82. Goretki), Bartoš (32. Samek) – Píša, Vlk (68. Budín). Trenér Marcel Tomášek.

Želeč: Blažek – Holub, Kosobud, Pavličko – Švec, Sokolt (68. Šindelář), Šváb, Kukučka – Brůžek, Prokeš (60. Froněk). Trenér Roman Lukáč. 

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

V Roudném na sebe narazila mužstva, která spolu ještě nikdy nehrála. Roudné strávilo poslední čtyři sezony v divizi, loňský vítěz Želeč si historický postup do přeboru vybojoval v roce 2014, právě když malšané znovu mířili do celostátní soutěže.

Kdo dorazil na roudenský stadion o něco později, přišel o skvělý nástup domácích, kteří rozhodli celé utkání během úvodních pěti minut. To vstřelili tři krásné góly. Hned ten první Ondřeje Otepky byl výstavní. Centr zprava totiž poslal z hranice vápna ze vzduchu levačkou do sítě. A protože vzápětí přidali další dvě trefy Matouš Neckář a Martin Vlk, už v 5. minutě byl stav 3:0.

A když později opět skóroval O. Otepka, bylo prakticky po zápase. Roudné hrálo s velkou chutí, kombinačně, v pohybu a loňský krajský přeborník nestíhal. Krok srovnal až po změně stran, kdy domácí ze své aktivity hodně ubrali.

Po hodině hry mohl snížit Michal Brůžek, ale Hřebejk jeho nájezd vychytal. Trefil se až chvíli před koncem z penalty nařízené za zbytečný faul Kodrase po rozehraném rohu. To už ale byla jen kosmetická úprava výsledku - pátý gól přidal Jan Hála - který malšané ozdobili zřejmě nejlepším výkonem sezony.

FK Olešník – TJ Hluboká nad Vltavou 4:0 (1:0)

Branky: 17. Grobár, 56. Dudek, 74. Štos, 86. Kouba. Rozhodčí: Hoch - Dunovský, Klátil. Delegát: Němeček. ŽK: 1:3 (Nygmet – Rubick, Kadlec, Stráský). ČK: 1:0 (23. Šahajda). Diváků: 172.

Olešník: J. Studnička – Nygmet (46. Dráb), Kalášek, Šahajda – Nýdl (81. Brom), Heller, Grobár, Lafata, Šíma – Dudek (85. Kouba), Štos (87. Jirkal). Trenér Roman Chlumecký.

Hluboká: Brůha – Jonáš, Legdan, Kössl, Čermín (72. Adam) – Rubick (46. Křiváček), Němec (68. Maurer), Stráský, Antoš, Říha – Kadlec (75. Turek). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Na olešnickém trávníku se zrodil výsledek, který tipoval asi jen málokdo. Domácí fotbalisté vyhráli souboj s nedalekou Hlubokou na celé čáře a stylově odčinili předchozí porážku v Želči. „Jsem rád, jak hráči k derby přistoupili a že si minulý nepovedený výkon vzali k srdci,“ podotkl trenér Olešníka Roman Chlumecký.

Derby v úvodním poločase gólově otevřel po čtvrt hodince Miroslav Grobár, jemuž hlubocká obrana dopřála dostatek prostoru a času, aby tečovanou ranou z 20 metrů překonal Brůhu. Komplikace nastaly domácím ve 23. minutě, kdy smolař Šahajda, který se vrátil do základní sestavy, fauloval unikajícího Rubicka a uviděl rovnou červenou kartu.

Domácí přeskupili řady, převahu jednoho muže v poli navíc ale Hluboká nezúročila. „Hráli jsme zodpovědně a až na dvě střely jsme soupeře k ničemu nepustili. Jeho snaha končila před naší šestnáctkou. Naopak, sami jsme mohli přidat ještě další góly,“ uvedl Chlumecký k dalšímu průběhu sousedského derby. Olešnickým nejvíc zatrnulo při špatném odkopu brankáře Studničky, který napálil dobíhajícího Antoše a míč skončil těsně vedle…

Naděje hostujícího mužstva definitivně pohřbil Lukáš Dudek, hrající proti mateřskému klubu s kapitánskou páskou, když dostal ideální přihrávku od Lafaty a samostatný nájezd bezpečně proměnil. Další smrtící brejk předvedli domácí při třetím gólu. Dudek unikl po křídle a přesně načasovanou přihrávkou vyzval ke skórování Radima Štose. Hosté pili kalich hořkosti až do dna po centru střídajícího Tomáše Kouby, který prodloužil do branky jeden z hlubockých hráčů. Pro Ciprovo mužstvo krutá porážka, Olešník zvýšil náskok na čele už na pět bodů.

Napsal(a) Michal Havelka, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle