Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Gól by nedali ani do půlnoci. Trápící se Roudné podlehlo Oseku

 
pátek, 28. září 2018, 20:55

Páteční předehrávka krajského přeboru jen potvrdila těžké časy malšanů. Vstřelit branku je pro mladý tým nadlidský úkol. A tak hostům ke třem bodům stačilo málo – zatáhnout brzdu a spoléhat na brankáře Kozlíka a brejky. A oboje jim vyšlo dokonale.

Zvláště, když domácí tahoun Hála se zranil na hlavě ještě před výkopem, a do utkání šel otřesen a s obvázanou hlavou. Protahoval se na zemi a couvající Cahyna, který jej neviděl, mu nešťastně došlápl na čelo…

I přes tuhle komplikaci si Roudné, hrající v nových dresech brazilské značky Penalty, vytvořilo tlak, řadu šancí a o poločase mělo výrazně vést. Jenomže to by museli jít jeho hráči důrazně za gólem. V 8. minutě Neckářův nájezd v pádu vyrazil Kozlík, v 16. minutě selhal v koncovce Škoda, jehož pokus Kozlík vyrazil, a vzápětí ho po rozehraném trestném kopu napodobil Neckář, který jen trefil dobře postaveného oseckého brankáře. Po půlhodině se z malého vápna neprosadil Otepka a před odchodem do kabin skončil Neckářův brejk jen rozehrávaným rohem.

Osek měl do poločasu jedinou vážnější příležitost – v 11. minutě skončil balon po rohu na tyči domácí branky, v níž stál 16letý Šimon Hošna, opora divizního dorostu, a nevedl si vůbec špatně. Nic nezkazil, za inkasované branky nemohl. Pološancí pak lze nazvat Hosnedlovo otočení kolem beků a střela mimo ze 23. minuty.

Po změně stran hosté ožili, hned ve 49. minutě Hosnedl pálil po brejku nad a záhy stejně skončilo i zakončení po zasekávačce Říského. Jinak to byla marná snaha Roudného zdolat soupeřův obranný val, což bylo při často statické hře složité. Až přišla 60. minuta, střídající Lávička byl ve velkém vápně faulován a nařízenou penaltu Jan Hoch proměnil, byť Hošna směr střely vystihl – 0:1.

Za Kozlíkem zaskakoval Hoch

Pak už to byl domácí zmar. Malšany nenastartovala ani řada střídání, měli i smůlu, když dvakrát hosté vykopávali míč z branky už za překonaným Kozlíkem, a proto dopili kalich hořkosti do dna, když těsně před odchodem do kabin se z půlky do rozhozené defenzívy rozběhl Jakub Říský, udělal kličku brankáři a míč poslal do prázdné branky – 0:2.

Čekání Roudného na druhou výhru se protáhlo minimálně na šest zápasů. Doma získalo jediný bod. „Co mám k tomu říct,“ kroutil hlavou domácí kouč Marcel Tomášek. „Je to ohraná písnička. Hrajeme téměř devadesát minut na jednu branku, máme množství šancí, ale nejsme schopni dát gól. Soupeř bránil v desíti a potrestal naše dvě chyby v obraně,“ poznamenal domácí trenér.

Osek ve čtvrtém venkovním střetnutí poprvé bodoval a také poprvé udržel čisté konto.  „Obrana byla o něco pevnější, vrátil se do ní Krejčí,“ usmíval se Voříšek. „Každopádně s body jsem spokojený, i když zápas neměl moc valnou úroveň. Domácí neproměnili několik šancí, my jsme spoléhali především na brejkové situace, z ní padl druhý gól. Možná rozhodla trošku větší zkušenost na naší straně,“ zhodnotil Voříšek při odchodu do kabin.

Malše Roudné – TJ Osek 0:2 (0:0)

Branky: 61. Hoch (pen.), 86. Říský. Rozhodčí: Krauskopf – Krčín, Klátil. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Cahyna – Říský). Diváků: 120.

Roudné: Hošna – Kodras, Cahyna, Jurásek, Bartoš (73. Vlk) – Neckář (57. Kadlec), Vogl (62. Kořínek), Hála, Škoda (76. Samek) – O. Otepka – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Brabec (82. Ježek), Kroupa, Hoch, Hosnedl (89. Hřebíček) – Maroušek (55. Lávička), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Bartoš, Cahyna – Kozlík, Říský.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych, Michal Průcha | Foto Michal Průcha