Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: V obraně Katovic září Janoch, v Třeboni je lídrem dříč Vávra

 
pátek, 21. září 2018, 12:03

Do čela krajského přeboru se podruhé vyšvihl Č. Krumlov. Ve šlágru ukončil vítězné tažení Hluboké a neprůstřelnost brankáře Šillera. Dva hráči Slavoje proto figurují v sestavě kola, stejné zastoupení mají i Katovice a Třeboň.

Martin Dudák, autor druhé branky, s Václavem Novákem zopakovali minulou nominaci a znovu patřili k nejlepším plejerům exdivizního celku Václava Domina. O dva nečekané výsledky se ve venkovních zápasech postaraly Čimelice a Třeboň. Poslední SIKO dosáhlo prvního vítězství v sezoně na půdě Roudného, které zařídil dvěma góly kapitán Václav Hegenbart, jehož jsme za výkon a chladnokrevnost v zakončení zvolili Mužem 6. kola (rozhovor čtěte zde).

Nováčka Lom sesadila z trůnu Třeboň. Na Svépomoci připravila lídrovi první hořkost porážky, která druhý den vyústila v předčasný konec trenéra Libora Zemana. V sestavě Jiskry odvádí cenné služby Ladislav Vávra. V jedenáctce kola je už potřetí. Posila z Roudného asistovala u dvou branek, a jak nám prozradil kouč Kladenský, na středu hřiště se doslova vyždímal. Ofenzivu Lomu krotil Tomáš Lonsmín, který promarodil minulou sezonu a Třeboni citelně scházel. „Hodně platný byl v osobních soubojích, odvrátil množství standardek,“ ocenil Kladenský, jehož mužstvo vyhrálo podruhé za sebou a po Želči se venku vytáhlo na další favorita.

Oslabené Milevsko schytalo v Olešníku políček v podobě šesti gólů. Domácí jsou při chuti a podruhé připravili soupeři půltucet. První hattrickem se zaskvěl David Lafata, s Radimem Štosem dali 15 z celkových 19 branek svého týmu. Jankov bodoval čtyřikrát po sobě. Na domácím obratu s Osekem, v němž prohrával již 0:2, se nemalou měrou podílel Patrik Sedlic. Blatná smazala nulu na kontě vstřelených gólů ze hry a hlavně v počtu výher. Na vlastním trávníku porazila po boji Protivín. Velké penzum práce odvedl ve středu pole zkušený Zdeněk Mikeš, letní posila ze Sedlice.

Za Katovice střílely letní posily

Sedmdesát minut Katovice marně dobývaly rudolfovskou obranu. Pak pozvedli vítězný prapor nováčci týmu Tomáš Janoch a Martin Tušer, kteří vstřelili premiérové góly a patřili na hřišti mezi nejlepší. Především výkony Tomáše Janocha jdou zápas od zápasu nahoru. Spolu s Hajduškem zpevnil katovickou obranu. „Hraje s neuvěřitelným přehledem a jistotou a každý zápas patří mezi naše nejlepší hráče. Vstřelená branka mu byla odměnou za jeho hru a celkový přístup. Úplně u nás ožil a předvádí to nejlepší, co v něm je. Je vidět, že má za sebou dlouhá léta kvalitní přípravy v Dynamu a zkušenosti z nejvyšší dorostenecké soutěže a ze třetí ligy. Jsme s ním moc spokojeni,“ ptali jsme se na letní posilu u předsedy Katovic Tomáše Hajduška.

V brance Želče zaskočil na jediný zápas za distancovaného Blažka Michal Fajfrlík (32). Pochytal všechny standardky Dražic a z derby vyšel s čistým kontem. Pikantností jeho startu je, že brankářské rukavice už odložil a za H. Stropnici nastupuje v okrese s oblíbenou desítkou v poli. V sobotu tedy čapal za Želeč, v neděli už kopal v Úsilném za „hraničáře“, kteří prohráli gólem v poslední minutě 3:4.

Nejlepší střelci: 8 – Radim Štos, 7 – David Lafata (oba Olešník), David Neužil (Lom), 6 – Vladimír Uher (Katovice), 5 – Jaroslav Bosnyak (Lom), 4 – Jakub Barda (Milevsko), Zbyněk Vorel (Protivín), Jakub Říský (Osek), 3 – David Růžička a Martin Průcha (oba Třeboň), Jakub Píša (Roudné), Tomáš Maxa (Rudolfov), Jan Sláma (Č. Krumlov), Jan Šebelka (Jankov), Ondřej Otepka (Roudné), Václav Hegenbart Čimelice)

Brankáři s nulou: 3 – Michal Baka (Dražice), Michal Trnka (Č. Krumlov), 2 – Tomáš Švehla (Katovice), Jiří Šiller (Hluboká), Ladislav Chylík (Lom), Martin Blažek (Želeč), Pavel Dvořák (Milevsko), Marek Hanus (Protivín), 1 – Michal Šimůnek (Blatná), David Přibyl (Čimelice), Tomáš Teringl, David Pícha (oba Rudolfov), Filip Matoušek, Jan Studnička (oba Olešník), Jakub Skála (Třeboň), Michal Fajfrlík (Želeč), František Říha (Č. Krumlov)

Ideální sestava 6. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Michal Fajfrlík (Želeč)

Martin Dudák (Č. Krumlov/2), Tomáš Janoch (Katovice/2), Tomáš Lonsmín (Třeboň)

Ladislav Vávra (Třeboň/3), Martin Tušer (Katovice), Patrik Sedlic (Jankov), Václav Novák (Č. Krumlov/2), Zdeněk Mikeš (Blatná)

David Lafata (Olešník/2), Václav Hegenbart (Čimelice)

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama