Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov skončil uprostřed přeborového pelotonu. Nasbíral nejvíc remíz

 
čtvrtek, 19. července 2018, 07:46

SK Rudolfov obsadil v letošním ročníku krajského přeboru osmé místo. Svěřenci trenéra Otakara Matouše zakončili sezonu třemi nerozhodnými výsledky a stali se remízovým králem celé soutěže.

Rudolfov nastřádal jedenáct výher, jedenáct remíz a osm porážek. Zisk 44 bodů stačil na umístění přesně uprostřed krajského pelotonu. „S celkovým 8. místem nejsme úplně spokojeni, chtěli jsme skončit do pátého místa, což bylo v našich silách,“ říká na úvod svého hodnocení kouč Otakar Matouš.

Na jaře klub z města nad Č. Budějovicemi dotahoval podzimní ztráty a výrazně se zlepšil. „Konec podzimu nás nezastihl v dobrém rozpoložení, mnoho hráčů bylo zraněných a také se to zákonitě projevilo na našich výsledcích. Jarní část jsme začali podstatně lépe, když jsme v úvodních osmi kolech nepoznali hořkost porážky. V jarní tabulce jsme skončili na pátém místě a pouze dvakrát prohráli,“ porovnává Matouš obě poloviny soutěže, z nichž ta jarní byla jednoznačně úspěšnější.

„Perštát“ během sezony pronásledovala marodka. „Nejvíce nás trápila častá zranění, ale i ta jsou součástí fotbalu. Jsem rád, že jsme se s tím dokázali vypořádat, a že nám v těžkých chvílích pomohli hráči B mužstva,“ těší rudolfovského kouče, že měl kam sáhnout. Rezerva si letos vybojovala účast v okresním přeboru.

Venku s nejlepší obranou

Střelci Rudolfova (40): 11 – Pouzar, 8 – Vejvar, 4 – Kovačičín, Baščevan, 3 – Šindelář, Ryneš, 2 – Prokeš, 1 – Sládek, Jasenský, Janák, Machovec, Gerstner.

Nejvíc odehraných zápasů: 28 – Šindelář, Vejvar, 27 – Pouzar, 26 – Hajný, 24 – Novotný, Kuna, 22 – Prokeš, Baščevan, 21 – Janák, Sládek, 19 – Teringl, 18 – Ryneš, 16 – Kovačičín, 15 – Tyrpák.

Jedenáctka v modrobílých dresech vyšla v odvetách naprázdno jen ve dvou zápasech. S postupujícím Hradcem dvakrát remizovala, venku byla rudolfovská obrana neprostupná, když v 15 utkáních obdržela pouhých 14 gólů, což bylo nejméně ze všech mužstev. „Mezi nejpovedenější zápas bych zařadil domácí utkání s J. Hradcem, i když skončil remízou 0:0. Vůbec se nám nevydařil podzimní domácí zápas s Třeboní a jarní se Sokolem Sezimovo Ústí,“ připomíná zápasy, které přinesly radost a zklamání.

Podle Matouše se úroveň krajského přeboru nezměnila. „Uplynulý ročník měl kvalitu podobnou jako v předešlých dvou letech,“ soudí o soutěži, v níž vynikal suverénní tandem. „Týmy Želče a Jindřichova Hradce poprávu obsadily první dvě místa tabulky.“

Letní přípravu zahájili na Rudolfově 10. července. „Budeme trénovat v domácích podmínkách a odehrajeme čtyři přípravná utkání. Plánujeme také krátké soustředění v Loučovicích od 28. do 30. července,“ uvádí k programu přípravy.

V kádru došlo po skončení sezony k několika pohybům. Odešli Baščevan na Borek a Prokeš přerušil činnost kvůli práci v zahraničí. Z Klikova přišel extřeboňský Tomáš Maxa, který se s týmem připravoval už v zimě, a z Rakouska se po půl roce vrátil Jan Kovačičín. „Další hráči jsou v jednání,“ doplňuje Matouš s tím, že chce do mužstva zapracovat nadějné dorostence.    

Do nadcházejícího krajského přeboru půjde Rudolfov se smělými plány. „Hrát atraktivní fotbal a vyhrávat v každém utkání,“ přeje si Matouš. Soutěž bude složením mimořádně náročná. „Určitě bude hodně atraktivní a doufám, že přiláká více diváků na všechny jihočeské trávníky. K favoritům budou samozřejmě patřit exdivizní mančafty a vítěz letošního KP Želeč,“ tipuje Otakar Matouš.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach