Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Protivíně udělali za nepovedeným jarem tlustou čáru

 
úterý, 17. července 2018, 20:45

Na odvetnou část krajského přeboru chtějí v Protivíně rychle zapomenout. Loňský nováček po podzimní lichotivé šesté příčce (s 26 body) nasbíral na jaře pouhých 11 bodů z možných 42. V součtu obou částí z toho vyšlo konečné jedenácté místo. Ke spokojenosti měl zkušený trenér Juraj Kobetič daleko. „Věřím, že příští sezonu odehrajeme daleko lépe,“ poznamenal při bilancování ročníku 2017/18.

Jak v Protivíně hodnotíte uplynulou sezonu?
Celý ročník musím rozdělit na dvě rozdílné části. Po podzimu panovala spokojenost se šestým místem i s herním projevem ve většině utkání. Ale už konec podzimu nám dával určité signály, že to v jarní části může být jiné. Mluvím o tréninkovém procesu, který je alfou a omegou úspěšnosti. S jarní části nemohu být spokojen. Kromě přípravného období jsme vlastně půlrok fotbalového života vyhodili oknem. Dali jsme si čtyři hlavní cíle a nesplnili ani jeden. Jeden z nich byla šestá příčka, a i když jsme věděli, že to bude těžké, propadli jsme hluboko. Dalším cílem byla změna v herním pojetí. Částečně jsme to plnili v přípravném období, ale tréninkový proces nebyl dostatečný na to, abychom se zlepšovali.

Jaká byla očekávání po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Částečně jsem na to už odpověděl. Lišily se a to diametrálně. Hráčsky kádr se ještě víc zúžil a o tréninkovém procesu jsem se již zmínil. Naše sestava se tvořila někdy ve dnech utkání na poslední chvíli, takže řeč o nějaké koncepci je bezpředmětná, bojovali jsme o přežití.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Máme v mužstvu hráče, kteří fotbal hrají srdcem a byli základním kamenem mužstva. Ondra, i když neodehrál moc zápasů, tak byl v zápasech pro mužstvo hodně důležitý a z těch málo bodů získaných na jaře, byl u většiny z nich. Bez základní osy se neobejde žádné mužstvo, u nás gólman Marek Hanus, stoper Dominik Uhlík, halvové Radek Vojta, Zbyněk Vorel a v útoku Jaromír Vorel. Nechci ale lámat hůl nad zbytkem, udělali jsme tlustou čáru za sezonou a uvidíme, jak nám to půjde dál. Věřím, že mužstvo bude mít lepší sezonu.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
Nejpovedenější asi na Sokolu v Sezimovo Ústí a hodně rozladěný jsem byl po domácí porážce s Čimelicemi

Střelci Protivína (53): 23 – J. Vorel, 9 – Zb. Vorel, 6 – Prášil, 4 – Uhlík, 3 – Moravec, Rothbauer, 2 – Růžička, 1 – J. Mikulenka, Říha, Fiala.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – J. Vorel, Zb. Vorel, R. Vojta, 29 – Hanus, 26 – Uhlík, Rothbauer, 23 – Vojík, 21 – Fiala, Zach, 20 – Hála, Růžička, 17 – J. Mikulenka, 16 – Prášil.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP?
Je to hodně subjektivní názor, budu mluvit za sebe. Odehráli jsme míň kvalitních utkání. Lídři, Želeč a Hradec byli odskočení od všech, v jejich utkáních byl určitě k vidění kvalitní fotbal. Zdá se mi, že utkání trošku ztratila na tempu z předchozích ročníků. Tato sezóna dává prostor pro krajský přebor zase úroveň zkvalitnit a mužstva z vyšších soutěží jsou tou nejlepší pozvánkou na zápasy.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Ani nepřekvapil. Kvalita byla daná, pak to bylo o tom, jak se mužstva sešla a jaká byla motivace. Ale nechci dělat moudrého, každý ví, co ho trápilo. Milevsko se zvedlo na příčky, kam patří, o Želči a Hradci jsem už mluvil, z této dvojice se my víc líbil Hradec. Škoda, že Včelnice nedokázala najít recept na větší přísun bodů, mně se její projev líbil. A Dačice se fotbalem taky bavily, ale škoda, že myslely jen na útočení.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat?
Začali jsme v pátek 13. Budeme v domácím prostředí, léto je krátké, moc se toho nedá stihnout, ale věřím, že se na soutěž připravíme zodpovědně.

Plánujete nějaké změny v kádru na další ročník?
Změny jsou, měli by přijít dva mladí hráči z Písku, vrací se Jan Moravec, z Vodňan David Bečvář a Igor Barbotkin ze Skal.

S jakým plánem půjdete do příští sezony?
Cíl je jasný, stabilizovat kádr a neztratit se v kvalitní soutěži.

Co říkáte na mimořádně kvalitní obsazení nadcházejícího krajského přeboru? Kdo bude patřit k favoritům?
Favoritů bude hodně, tak půlka mužstev nejméně. Obhájce Želeč, mužstva z divize, Milevsko, Katovice, Olešník. Kvalitní týmy nováčků přinesou čerstvý vítr, ostatní již mají dlouhodobé zkušenosti s krajskou soutěží. No, bude to dobré.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař