Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mistrovskou Želeč zdobily nejproduktivnější útok a nejpevnější obrana

 
pondělí, 9. července 2018, 20:55

Dvacet pět výher, tři remízy a jen dvě porážky za celou sezonu. Touto skvělou bilancí se mohl pochlubit letošní suverén krajského přeboru. Želeč neměla konkurenci a přebornický titul získala s náskokem jedenácti bodů. Na jaře prohrála pouze úvodní střetnutí, pak už jenom vyhrávala. Třináctkrát po sobě! Na postup do divize ale nereflektovala. Co říkal na mimořádnou sezonu trenér Sokola Roman Lukáč?

Před sezonou jste si přál umístění v popředí tabulky a nakonec z toho je suverénní první místo. Pro Želeč to byla mimořádná sezona, že?
To jednoznačně. Před sezonou jsme měli ambici skončit opět na bedně, což se nakonec povedlo až neskutečně.

Jaro jste zahájili porážkou na Hluboké. Po ní následovala úctyhodná série třinácti výher v řadě. Čekali jste takové tažení?
Vstup do jarní části se nám opravdu nevydařil, přičítám to nepříliš povedené přípravě, kdy až soustředěním začala být docházka na úrovni. Takže jsme v prvních zápasech měli ještě těžké nohy. Nicméně Hluboká podala velmi dobrý výkon. Trochu nás to asi i nakoplo. Zvládli jsme po této porážce sedmkrát udržet čisté konto, což byl základ k pozdějšímu titulu.

Potěšující je i fakt, že jste jako čtvrté mužstvo v historii KP překonali stogólovou hranici.
Tak to je sladká třešnička za celou sezonou a moc si toho vážíme. Stojí za tím práce celého týmu, nejen našich střelců, ale i těch, kterým se nepodařilo branku vstřelit (i když jich už moc není).

Mužstvo vycházelo ze skvělé defenzivy, která za jaro obdržela pouhých 11 branek. Hra na tři obránce a pětičlenná záložní řada byla pro soupeře neprostupná.
Systém týmu sednul, snažili jsme se hrát více nahoře a soupeře udržet na vlastní polovině, což se nám celkem dařilo. Musíme ovšem uznat, že jsme v mnoha případech měli štěstí, když nám několikrát zvonila branková konstrukce.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Já musím pochválit celý tým. Za celé jaro jsme neprošli vážnější krizí a kluci šlapali nejen v zápasech, ale především na trénincích. Patří jim za to velké díky. Přesto si dovolím vyslovit jedno jméno, a to je Ondra Kosobud, který to z pozice středního stopera vše diriguje, a prodává v každém zápase své nesporné zkušenosti a kvality.

Střelci Želče (103): 26 – Brůžek, 21 – Novotný, 15 – Bosnyak, 10 – Fiala, 6 – Rabiňák, Pavličko, 5 – Kukučka, 4 – vlastní, 3 – Kosobud, Šváb, 2 – Barteska, 1 – Holub, Froněk.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – Pavličko, 29 – Kosobud, Kukučka, Holub, Fiala, Bosnyak, 28 – Brůžek, Škrábek, 27 – Blažek, 26 – Novotný, 25 – Šváb, 20 – Froněk.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP?
Myslím si, že úroveň přeboru stagnuje, některé týmy měly lepší jaro, jiné zase podzim.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Určitě jsem nečekal, že Dačice budou v takové krizi, ale mají mladé mužstvo, takže se jistě opět vzchopí. Na jaře se zvedlo Milevsko a taky Jindřichův Hradec. S Hradcem to byl opravdu velmi kvalitní zápas, Marek Černoch tým přes zimu neskutečně zvednul.

Účast v divizi jste odmítli. Jaký byl hlavní důvod?
Pro vedení klubu to nebylo lehké rozhodnutí. Finanční nároky na divizi by se hodně zvedly, ale i nároky na kvalitnější zázemí.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat?
Zahájíme 10. července a bude probíhat tradičně v domácím prostředí se čtyřmi přípravnými zápasy.

Dojde na nějaké změny v týmu?
Došlo u nás bohužel k jedné vynucené ztrátě, když si Radek Novotný obnovil v předposledním zápase s Milevskem zranění kolene a první zprávy z vyšetření nejsou zrovna pozitivní. To je pro nás obrovská ztráta a nejen na hřišti. Nevím, kdo nahradí Radkův výrazný hlas v kabině. Na doplnění intenzivně pracujeme.

S jakým cílem půjdete do příští sezony?
Bude hodně záležet na tom, jestli se nám podaří kádr doplnit a zda se nám budou vyhýbat zranění. Teď si netroufnu odhadnout, kam budou sahat naše ambice.

Co říkáte na mimořádně kvalitní obsazení nadcházejícího krajského přeboru? Kdo bude patřit k favoritům?
Že to bude mazec. Vlastně si zahrajeme takovou malou divizi, kde favority budou právě celky s divizními zkušenostmi.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama