Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec je po dvouleté odmlce zpátky v divizi

 
pátek, 6. července 2018, 14:02

Po dvou sezonách se fotbalisté FK Jindřichův Hradec 1910 vracejí zpátky do divize. Nadmíru vydařenou sezonu v krajském přeboru završili druhým místem za suverénní Želčí, která nereflektovala na postup. U Vajgaru se bude opět chodit na celostátní soutěž. S trenérem a zároveň jednatelem klubu Markem Černochem jsme probrali nejen uplynulou sezonu, ale i vyhlídky do té příští.

Jak v klubu hodnotíte uplynulou sezonu?
Sezonu jsme vyhodnotili jako velmi vydařenou. Skončili jsme druzí a postoupili jsme do divize, takže určitě panuje spokojenost.

Počítali jste s variantou, že by Želeč mohla odmítnout postup?
Během jarních odvet se o tom dost šuškalo, ale pokud to nemáte potvrzené, nemůžete s tím kalkulovat. S touto variantou jsme museli počítat s ohledem na zájmy i nezájmy o postup i z jiných krajů, a proto jsme chtěli uhrát druhou příčku.

Dařilo se několika hráčům. Votava nastřílel z postu levého záložníka úctyhodných 24 gólů, Toman dal o dva méně, ve středu zálohy byl nepřehlédnutelný Koutný, obranu dirigoval Beránek. Byla to ta pověstná osa týmu, která hrála prim?
Ano, trefil jste to naprosto dokonale, to byla osa týmu. Ale přidali se k nim i ostatní a myslím, že jsme předváděli týmový výkon po celou soutěž. Poděkovat musím celému mužstvu.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
Všechny zápasy byly velmi těžké a vydařily se ty, co jsme vyhráli a nevydařily ty, co jsme prohráli. I když v domácím zápase s mistrovskou Želčí jsme i přes porážku podali velmi dobrý výkon, to se bohužel nedá říci o utkání v Želči.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP?
Byl hodně zajímavý, hlavně na konci tabulky se rozhodovalo až do posledních kol, takže náboj soutěž měla.

Střelci J. Hradce (99): 24 – F. Votava, 22 – Toman, 13 – Kučera, 10 – Princ, 8 – Beránek, 7 – Chalupský, 5 – Koutný, 4 – Blažek, 3 – T. Šenkýř, 1 – Völfel, O. Černoch, D. Cettl.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – Beránek, Kučera, 29 – Koutný, F. Votava, 28 – Chalupský, 27 – T. Šenkýř, 25 – Princ, Völfel, Toman, Šmíd, Králíček, 24 – Hejníček, 20 – Blažek, 19 – Mareš.

Co jste říkal na výkony ostatních mužstev? Překvapil vás někdo?
Překvapil mne podzim Milevska, na jaře už to byla jeho tvář. Tým šlapal a stoupal tabulkou nahoru tam, kde jej všichni čekali.

Kdy začnete s letní přípravou a jak bude probíhat?
Přípravu zahajujeme 9. července a máme v plánu 21 tréninkových jednotek plus tři přípravná utkání a předkolo MOL Cupu. Připravovat se budeme jen v našich domácích podmínkách.

Postupem do vyšší soutěže bude potřeba tým rozšířit. Pracujete na posilách?
Víme, že je potřeba posílit, ale sehnat hráče, opravdovou posilu je v této době hodně těžké. Divizi si zahraje tým, který o ni bojoval, a chceme přivést nadějné mladé hráče z okolí, z okresu, aby měli k tomuto regionu trošičku vztah, a převažoval zájem zahrát si republikovou soutěž.

S jakým cílem půjdete do příští sezony?
Náš cíl je jasný a jediný, zachránit se.

Jak se těšíte na jihočeská derby v divizi?
Těšíme se moc určitě, to budou hodně zajímavá derby. Soběslav je výborný tým a máme ho nejblíže, Táborsko bude určitě doplněné pendly a Čížová kopala třetí ligu, takže hodně zajímavé.

Hradecký fotbal nejsou jen muži. Získali jste statut SpSM pro mládež na období 2018-2020. Co to pro vás znamená?
Znamená to pro nás mnoho. Mládež je budoucnost fotbalu, a když vidím, jak hráčů v dospělé kategorii ubývá a jsou čím dál dražší, tak jediným receptem je si hráče vychovat. Jsme rádi, že budeme opět po určité odmlce fungovat v systému SpSM, který v současnosti FAČR nastavil, protože to je posun ve výchově, a tak jak je to nastaveno od asociace je vidět, že to má hlavu a patu.

Od dubna máte nového předsedu klubu. Stal se jím dlouholetý hráč a váš asistent trenéra Václav Císař. Jak si v nové funkci vede?
Musím říci, že si vede skvěle, nechci ho nějak zbytečně chválit, ale ujal se této role bez nějakých zkušeností, a je to zatím dobré. Máme samé pozitivní ohlasy, a i když je to mladší předseda, tak ho každý bere a snaží se svou práci v klubu dělat naplno.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák