Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice rozhodly o výhře s Protivínem již v prvním poločase

 
úterý, 5. června 2018, 22:10

Další důležité utkání před domácími fanoušky dokázali fotbalisté Dražic vyhrát. Od úvodního hvizdu rozhodčího bylo na jejich hráčích vidět, že tentokrát to soupeř nebude mít v Dražicích lehké.

Na protivínskou branku se valil útok za útokem. Hned ve 12.minutě se výkop od branky nevyvedl gólmanovi Hanusovi, na půlce si balon zpracoval L. Stuchlík, prohodil si jej uličkou mezi stopery a postupoval sám proti brance. Jeho polovysoká střela však trefila ruku gólmana a místo gólu se kopal pouze rohový kop. Ruce domácích hráčů šly nahoru až pět minut poté. Daniel Štecher byl faulován před velkým vápnem a sám se ujal exekuce přímého kopu. Střelou přes zeď vymetl levou šibenici Hanusovy svatyně – 1:0.

I v dalších momentech první půle měli domácí několik slibných akcí. Ve 25.min. utekl po levém křídle J. Štecher, ale přihrávka pravou šajtlí nenašla ve vápně adresáta. Ve 29. min. dostal pěknou uličkou balon mladší Stuchlík Matyáš, ale vystřelil svou slabší pravačkou a brankář si dokázal poradit. Ve 30.min. zahrával Veselý přímý kop po faulu na Novotného. Na centr si vyskočil Horka, ale hlavička šla nad branku. Ve 37. minutě utekl po levé straně nestárnoucí Zach (ročník 75) a nacentroval do vápna na nohu Fialy. Tomu však střela nesedla a skončila mimo tyče.

Ve 43.min. vyrobil gólman Hanus další hrubici a byl po zásluze potrestán. Veselý z vlastní půle centroval za obranu dlouhý balon, který dopadl před Hanusem, ten jeho odskok podcenil a konečky prstů pouze vyrazil před sebe přímo na nabíhajícího Lukáše Stuchlíka. Pro dražického střelce nebyl problém dorazit balon za záda nešťastného brankáře – 2:0.

Ještě v samém závěru prvního dějství stálo štěstí při domácích hráčích, když po závaru ve vápně odkopával Baka balon a trefil hráče před sebou. Míč se odrazil mimo tyče do zámezí.

Protivín korigoval až v závěru

I nástup do druhé půle vyšel lépe Dražicím. Ve 46.min. centroval před branku D. Štecher na hlavu L. Stuchlíkovi, ten však nemířil přesně. V 52.min. vypadal hodně nadějně průnik D. Štechera, který se kličkou zbavil protihráče už v pokutovém území, ale těsně před střelou mu další z obránců balon ukopl. V 54.min. se vyznamenal i starší z bratrů Štecherů – Jiří, který utekl po pravém křídle obránci a z brankové čáry našel na středu zcela volného Veselého. Ten sice vystřelil, ale gólman stačil nohou vyrazit na roh. Škoda, víc než tutovka mohla definitivně zlomit snažení hostujících hráčů.

Ti zazlobili opět až v 57.min., kdy střílel Rothbauer ze 20 metrů, ale Baka neměl vážnější problém. Minutu nato vyslal J. Štecher uličkou L. Stuchlíka, ale domácí snajpr už měl zvlhlý prach – střela byla sice razantní, ale zamířila nad branku. Z klidu pak Dražické vyvedla až povedená akce hostů v 80.minutě. Rothbauer vyslal dlouhý centr na zadní tyč Bakovy branky,  tam jej Váňa hlavičkou vrátil na velké vápno přímo na nohu Zbyňka Vorla. Jeho střela z jedné skončila v levém horním rohu za Bakovými zády – 2:1.

Posledních deset minut hráli domácí úzkostlivě a Protivín měl možnost zatlačit je na jejich polovinu. Ale veškeré akce byly bez kvalitnějšího zakončení. A když už se dokázali prosadit, jako Z. Vorel  v 85.minutě, byl Baka pozorný a střelu vyrazil. Několikerým střídáním v závěru domácí rozkouskovali hru, aby dovedli utkání do vítězného konce.

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic: „Dokázali jsme navázat na předchozí domácí vítězství. Je nutné zdůraznit, že jsme si tři body zasloužili. Všichni naši hráči se vydali ze všech sil a soupeř toho mnoho nenabídl. Bodů má nahráno dost, sestupové starosti ho netíží a tak byl jeho výkon takový nemastný neslaný, jakoby už byl myšlenkami na dovolené.“


TJ Dražice – FK Protivín 2:1 (2:0)

Branky: 17. D. Štecher, 43. L. Stuchlík – 80. Zb. Vorel. Rozhodčí: Krčín - Jarolím, Kroutl. Delegát: Hanzal. Bez karet. Diváků: 60.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fořt, Hořejší – D. Štecher, Veselý, P. Novotný, M. Stuchlík (67. Böhm) – L. Stuchlík (88. Kromka), J. Štecher (90. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, Ruczkowski, Hála – Fiala, Zb. Vorel, R. Vojta, Zach – J. Vorel, Sládek (35. Vojík). Trenér Juraj Kobetič.

Napsal(a) Lubomír Kolář/TJ Dražice | Foto TJ Dražice