Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Vítěznou sérii Oseku ukončil Olešník, první Želeč vyprovodila poslední Dačice 9:0!

 
sobota, 14. dubna 2018, 19:25

Krajský přebor se hrál v sobotu odpoledne na šesti stadionech. Nová Včelnice podle trenéra Vajdy odehrála nejlepší zápas v sezóně, přesto podlehla doma Katovicím 2:5. Rudolfov znovu táhl Radim Pouzar, jeho tým porazil Dražice 5:1. Skončila parádní jarní bilance Oseku, Olešník potvrdil svoje kvality a na soupeřově půdě zvítězil 3:0. Rekordním výsledkem vyprovodil lídr Želeč poslední Dačice. Sezimoústecký Sokol pod novým trenérem Pěknicem porazil Třeboň a na předposlední příčku má odstup již 10 bodů.

Sobotní výsledky 21. kola KP


SK Rudolfov - TJ Dražice 5:1 (2:1)

Branky: 3. (pen.) a 43. Pouzar, 69. a 70. Prokeš, 90. Baščevan – 20. J. Štecher. Rozhodčí: Peterka - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Brož.  ŽK: 3:1 (Prokeš, Šindelář, Pouzar - Hořejší). Diváků: 190.

Rudolfov: Pícha – Tyrpák (75. Sládek), J. Novotný, Jasenský, Kuna (78. Pexa) – Prokeš, Pouzar, Ryneš, Syrovátka – Vejvar (61. Baščevan), Šindelář (85. Janák). Trenér Otakar Matouš.

Dražice: Baka – Bareš (59. Špale), Horka, Hojdar, Böhm – P. Novotný, J. Štecher, Veselý, Hořejší – M. Stuchlík, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: celý tým – Hojdar, Horka

Konečný výsledek tomu sice příliš nenapovídá, ale Dražice byly Rudolfovu dobrých sedmdesát minut vyrovnaným soupeřem a domácí musel několikrát podržet brankář Pícha, který dostal v bráně přednost před Teringlem, jenž v týdnu podstoupí operaci kolena.

Ústřední postavou mužstva trenéra Matouše byl především v první půli Radim Pouzar. Hned v první minutě byl faulován ve vápně a sám pokutový kop proměnil – 1:0. Dražice tečovanou střelou Jiřího Štechera sice ve 20. minutě srovnaly krok, ale Pouzar krátce před obrátkou zakroutil přímý volný kop precizně a opět Rudolfovu vrátil vedení – 2:1. „Přišlo mi, jako by si tam brankář Dražic špatně postavil zeď, ale Pouzar to trefil dobře,“ hodnotil domácí kouč.

„Na začátku druhé půle jsme tam měli patnáct dvacet minut výpadek, jak se nám to poslední dobou stává. Dražice nás ohrožovaly ze standardek, bohudík jsme je ale přežili,“ komentuje Matouš klíčovou fázi utkání, kterou ukončily dvě slepené branky Štěpána Prokeše v 69., respektive 70. minutě. Za stavu 4:1 se domácím hrálo lépe, prostřídali sestavu a byli to nakonec hráči z lavičky – Sládek s Baščevanem – po jejichž kombinaci přidal Rudolfov pátý gól – 5:1.


TJ Osek - FK Olešník 0:3 (0:0)

Branky: 51. Nýdl, 84. Votava, 88. Dudek (pen.). Rozhodčí: Jarolím - Tupý, Tauber. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:2 (Krejčí, Carda, Hoch, Říský – Nýdl Kalášek). Diváků: 120.

Osek: Budoš – M. Čapek, Krejčí, Kuneš, Carda – Hosnedl (84. Hulínko), Hoch, Kroupa, Brabec – Říský, Benda (81. Ježek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Kalášek, Fořter, Nygmet – Vařák, Tomek (66. Votava), Heller, Šíma, Dráb – Dudek (88. Tressl). Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: nikdo - Dudek

Vítězná série Oseku skončila v zápase proti Olešníku. Domácí tým tentokrát nedokázal skórovat, sám naopak třikrát inkasoval a poprvé na jaře ztratil body.

„V prvním poločase nebyly výrazné šance ani na jedné straně, přesto mi přišlo, že jsme tentokrát hodně nervózní,“ hodnotil projev svého týmu trenér Oseku Jaroslav Voříšek. Hodně o výsledku duelu napověděl pro domácí trochu smolný gól ze standardní situace, kterou překvapil v 51. minutě brankáře Budoše kapitán Martin Nýdl – 0:1. „My jsme to pak otevřeli, Olešník je ale fotbalové mužstvo, takže toho prostoru dokázal využít,“ dodal Voříšek.

Jeho Osek nepůsobil tak jistě, jako v předešlých jarních zápasech a ještě dvakrát v závěru inkasoval. V 84. minutě skóroval střídající David Votava a chvíli po něm proměnil pokutový kop kanonýr Olešníku Lukáš Dudek – 0:3.


TJ Nová Včelnice - SK Otava Katovice 2:5 (0:1)

Branky: 63. Pacholík, 73. Blažek – 42., 77., 79. a 90. (pen.) Uher, 81. Chylík. Rozhodčí: Herzog - Krauskopf, Izugrafov. Delegát: Janíček. ŽK: 0:2 (Chylík, Blatský). Diváků: 100.

N. Včelnice: Holický – Vaš, Jaroš, Blažek, Vokuš (46. Hornát) – Petráš, Šlapanský, Tuček, Didek, Mareš - Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Cibulka, Blatský (76. Hromíř)  – Miklas (83. Bláha), Chylík (87. Šíma), Kagui, Repa – Zoubek (67. Koutský), Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Blažek - Uher

Nová Včelnice podle trenéra Vajdy odehrála nejlepší zápas za celou sezónu, přesto doma schytala od Katovic pět gólů a prohrála. Hráčem zápasu byl hostující forvard Vladimír Uher, čtyřbrankový střelec.

První gól dal Uher ve 42. minutě. „Do té doby jsme my měli dvě podobné šance, jako on. Nedali jsme, Katovice ano,“ řekl redakci Vajda, kterého porážka mrzela, protože jeho tým hrál především v první půli dobrý fotbal. Navíc se mohlo hodně diskutovat o faulu na Tučka v pokutovém území Katovic, který ale sudí Jarolím neodpískal.

Do druhé půle se včelnický stoper Blažek posunul dopředu a oživil domácí ofenzivu. Stanislav Pacholík v 63. minutě využil chybného vyběhnutí brankáře Švehly a přehodil ho hlavou – 1:1. Stejný hráč o deset minut později zatáhl míč po pravé straně, předložil ho Blažkovi a Nová Včelnice vedla 2:1.

Do konce zápasu nezbývalo ani dvacet minut, ale Katovice i v tom krátkém čase dokázaly zápas čtyřmi brankami otočit. Lví podíl na tom měl Vladimír Uher, který nejprve v 77. minutě využil slabší chvilku jinak dobře chytajícího Holického a srovnal a dvě minuty nato výsledek otočil. „Při gólu na 2:3 nám tam úplně propadl střed zálohy. To se nesmí stávat,“ komentoval vítěznou branku domácí trenér. Následně se trefil ještě Chylík a v poslední minutě uzavřel z penalty skóre znovu Uher – 2:5.


Sokol Sezimovo Ústí – Jiskra Třeboň 1:0 (1:0)

Branka: 19. Hoffmann. Rozhodčí: Kotalík - Vican, Havlík. Delegát: Pečenka. ŽK: 4:3 (Sedloň, Novotný, Šmíd, Irsa – Cahyna, Franěk, Matoušek). Diváků: 180.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Hoffmann, A. Kutner, Bartáček (90. Brůžek), Šmíd, Novotný (91. P. Kutner) – Nikl (52. Hladík), Irsa (81. Mrúz). Trenér Matěj Pěknice.

Třeboň: Kopecký – Cimerhanzl (46. Matoušek), Hami, Cahyna, Pučejdl – Franěk (46. Průcha), Nekvinda (66. Pancíř), Koktavý, Kodras, P. Tůma (78. T. Tůma) – Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Bartáček, A. Kutner – Kopecký

V roli nového trenéra domácích se představil bývalý hráč Matěj Pěknice a bylo to vystoupení úspěšné. Třeboň není pro nikoho lehkým soupeřem, a toho si byl kouč vědom. I když začátek utkání byl vcelku opatrný a vyrovnaný, lehce navrch měli přece jenom domácí. Jejich převahu korunoval v 19. minutě aktivní kapitán Václav Hoffmann, k němuž se dostal odražený balon, a křížnou střelou z hranice pokutového území překonal Kopeckého. Hosté hrozili hlavně ze standardních situací, což jim umožnili sami domácí tím, že nepochopitelně vyklidili střed pole. Nákopy ovšem likvidovala obrana v čele s gólmanem Sedloněm.

Po pauze se přece jenom Sezimoústečtí zklidnili a znovu se vrátili ke kombinační hře. Podrželi balon, a znovu postupně ovládli pole. Ale měli i kopec smůly. Hoffmann trefil jenom tyč a po faulu na něj se kopala penalta. Ovšem směr Šmídova pokusu Kopecký vystihl a ránu zneškodnil.

Hosté i tak toužili alespoň po jednom bodu a posledních deset minut patřilo jim. Jejich akce ale k úspěchu nevedla, v brance stál pořád nepřekonatelný Sedloň. A když už se ho Třeboňským podařilo překonat, vyhlavičkoval míč domácí bek z brankové lajny nad břevno. A další střelu zastavila tyčka.

„Třeboň má kvalitní tým, ale tentokrát jsme byli lepší my. Po nemastném neslaném začátku jsme šli do vedení, ale potom jsme přestali hrát. To jsem nechápal. Zbavovali jsme se rychle balonů, toho využili hosté a byli víc nebezpeční. O přestávce jsme si řekli, že musíme míč víc podržet a kluci si to vzali k srdci. Přesto nás v posledních minutách soupeř přimáčkl k brance, ale odolali jsme. Celkově bych řekl, že jsme vyhráli zaslouženě,“ řekl vítězně debutující kouč Sokola Matěj Pěknice. „Jsme zklamaní. Nejenom výsledkem, ale zejména hrou. Záloha nepracovala tak, jak by měla. Nakopávali jsme dlouhé balony, prostě to nebyla naše hra. A to ještě toho dost pochytal Kopecký,“ poznamenal třeboňský asistent Jan Budějcký.


Sokol Želeč – Centropen Dačice 9:0 (4:0)

Branky: 64., 80. a 86. Bosnyak, 31. a 44. Kukučka, 9. Holub, 15. Brůžek, 68. Pavličko, 70. Rabiňák. Rozhodčí: Macko - Koranda, Krčín. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:1 (Křivánek). Diváků: 71.

Želeč: Albrecht – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud (56. Švec), Rabiňák – Holub, Fiala, Šváb (71. Froněk), Kukučka – Brůžek (36. Novotný), Bosnyak. Trenér Roman Lukáč.

Dačice: Zejda – Křivánek, Celý, Kněžínek, Máša (68. Borza) – Nosek (46. Svoboda), Pacek, Jindra, Točík – Smejkal, Točík. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Bosnyak, Šváb, Rabiňák - nikdo

Utkání prvního celku s posledním odpovídalo postavení mužstev v tabulce. Domácí favorit nic nepodcenil a po celý zápas útočil na zdecimovanou obranu Dačic. V brance dal želečský trenér příležitost dvojce Albrechtovi, ale ten měl za 90 minut jen minimum práce. Želeč si náležitě vylepšila skóre.

Brankostroj spustil již v 9. minutě Jiří Holub a po čtvrt hodině přidal druhý gól Michal Brůžek. Domácí fotbalisté si pak vytvářeli i další šance. Spoustu útoků bylo ale nepřesně zakončených anebo končily postavením mimo hru. Až po třiceti minutách se prosadil Tomáš Kukučka a tentýž hráč završil těsně před odchodem do kabin poločasové skóre v uvozovkách jen na čtyřbrankový rozdíl.

Ani po přestávce domácí za jasného stavu nepolevili v aktivitě a na Zejdovu branku se hrnul jeden útok za druhým. Želečtí neměli s Centropenem slitování a připravovali si šance jako na běžím pásu. Málem zavařili ukazatel skóre, který se nakonec zastavil na stavu 9:0. Za zmínku stojí produktivita s chutí hrajícího útočníka Jaroslava Bosnyaka, který vstřelil 3 góly a na 3 přihrál. Do černého se po změně stran trefili Jiří Rabiňák a David Pavličko.


SK SIKO Čimelice – FC MAS Táborsko B 2:2 (2:1)

Branky: 6. Listopad, 42. Pšenička - 4. Linhart, 75. Blecha. Rozhodčí: Přibyl - Hoch, Dunovský. Delegát: Eibl. ŽK: 3:2 (Suchan, Pšenička, Slavík – Valenta, Linhart). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Listopad, Viták – Nekl, Převrátil (75. T. Zelenka), Hadáček (89. Klimeš), Říha (61. Káš) – Varhan (26. Suchan), Hegenbart (90. Froněk). Trenér Tomáš Smrčina.

Táborsko B: Satrapa – Víteček, Klusák, Zavadil, Vysušil – Valenta, Kopřiva, Peterka, Blecha, Dudl – Linhart. Trenér Zdeněk Koukal.

Nejlepší hráči: Pšenička, Slavík, Němec, Listopad, Hegenbart – Valenta

Sestava táborského béčka vzbuzovala před zápasem velký respekt. V základní jedenáctce nastoupilo osm pendlů a brankář Satrapa. Vypadalo to, že si Táborští po páteční remíze v Ústí nad Labem přijeli do Čimelic zatrénovat…, a uhrát rezervě po čtyřech porážkách v řadě první jarní body.

Kapitánskou pásku si navlékl stoper Petr Zavadil, velké penzum práce odvedl na pravém kraji zálohy Tomáš Valenta. Byl to právě slávista Valenta, který ve 4. minutě unikl po křídle, přesně odcentroval před branku a Zdeněk Linhart dorážel zblízka přesně - 0:1. Jenže domácí stačili odpovědět již po dvou minutách, kdy se po rohu trefil hlavou Petr Listopad a bylo srovnáno – 1:1.

Další mimořádný okamžik přišel až chvilku před poločasovou přestávkou. Táborští opět propadli při hlídání standardky. Po Neklově trestném kopu hlavičkoval za Satrapova záda Zdeněk Pšenička a Čimelice šly do vedení 2:1.

Po přestávce byli domácí pod tlakem, posledních dvacet minut je hosté viditelně přehrávali fyzicky. Slavík v čele s obranou odolávali až do 75. minuty, kdy pohlednou kombinační akci zakončil střelou podél Slavíka Filip Blecha – 2:2. V poslední minutě mohl rozhodnout neúnavný dříč Hegenbart, ale míč měl na dlouhou nohu a pálil nad břevno. „Remíza je spravedlivá, stál proti nám velice těžký soupeř a bod bereme,“ uvedl vedoucí čimelického týmu Josef Ťupa.


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach