Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby v Dražicích mělo grády. Oba týmy dohrávaly bez kapitánů

 
úterý, 27. března 2018, 11:48

Vzhledem k počasí posledních dnů se Dražice snažily přesunout první domácí utkání na jiný termín, ale Sezimoústečtí byli proti, a když i rozhodčí usoudil, že hrací plocha je sice hodně podmáčená, ale hratelná, nezbylo než vyrazit do boje o body.

A skutečně dění na hřišti odpovídalo spíš urputnému boji než pohlednému fotbalu. Svědčí o tom i počet trestaných hráčů, rozhodčí ukázal celkem 10 žlutých karet. Bohužel Veselý a Hoffmann, oba s kapitánskou páskou museli po dvou žlutých do sprch předčasně. Domácí může vyloučení Veselého mrzet o to víc, že pro zranění nedohrál mladší ze Štecherů a pro další utkání v Milevsku budou mít trenéři problém postavit 11 hráčů…

Samotné utkání začali první šancí hosté v 5. minutě. Sokolt se dostal k balonu v pokutovém území a prudce vystřelil. Do střely se mu stačil postavit Bareš a Baka nemusel vůbec zasahovat. O tlaku hostů vypovídá i množství rohových kopů. Z nich dvakrát nebezpečně hlavičkoval Aleš Kutner, pokaždé mimo tyče.

Domácí hráči se dostali k zakončení až po dvaceti minutách, kdy Kromka přihrával do uličky J. Štecherovi. Tomu však střela nesedla a gólman Sedloň s ní neměl problémy. Přesto se ze vstřeleného gólu radovaly první Dražice. Valášek poslal z obrany dlouhý pas až na polovinu hostů, Podroužek neodhadl dobře padající balon, který mu uskočil přímo k nohám Kromky. Dražický střelec svůj samostatný náběh proti brankáři vyřešil střelou k protilehlé tyčce a posunul svůj tým do vedení – 1:0. Pojistku mohl přidat M. Stuchlík ve 40. minutě, když jeho centr z levé strany se odrazil od břevna Sedloňovy branky.

Do druhé půle nastoupil místo hrajícího trenéra Sokolta Irsa a byl to právě nový muž na hřišti, kdo vypracoval gólovku v 51. minutě. Po pravém křídle se zbavil D. Štechera a předložil před branku balon na kopačku A. Kutnera, jeho pohotová střela však šla těsně nad. Na druhé straně zahrozil Horka, když dorážel balon po přímém kopu Veselého. Ani jeho pokus si však nenašel cestu do branky a skončil mimo tyče. Podobně se svou příležitostí naložil i J. Štecher, jehož obstřel brankáře zamířil těsně mimo. Starší ze Štecherů se neprosadil ani v dalším náběhu na branku z levé strany. Byl stíhán obráncem a jeho pokus stačil brankář odvrátit na roh. V 63.minutě se nepříjemně zranil Dan Štecher, který po hlavičkovém souboji špatně došlápl a musel být odnesen na nosítkách.

O dělbě bodů se rozhodlo v nastavení

Za zdržení nastavil rozhodčí pět minut nad rámec hrací doby a to se stalo domácím osudným. Nejprve se v 90. minutě dostal k balonu za dražickou obranou Aleš Kutner, ale ze tří metrů napálil balon přímo do náruče brankáře. Hosté v těchto fázích utkání dokázali soupeře zatlačit, domácím se nedařilo podržet balon a vše vyústilo ve srovnání skóre po nešťastném odkopu Bareše v 93. minutě. Nešťastném proto, že trefil pouze před sebou stojícího Valáška, od jehož obličeje se míč odrazil zpět do dražického vápna a Horka ve snaze odkopnout balon do autu, trefil vlastní branku – 1:1. Do závěrečného hvizdu zbývalo něco málo přes minutu…

„Bojovné utkání, ve kterém byli hosté fotbalovější, skončilo asi zaslouženou remízou. Další zápas hrajeme příští neděli v Milevsku a kopačky si asi bude muset přibalit i druhý trenér Vlasta Stuchlík a kustod Franta Ursacher,“ posteskl si nad řadou absencí vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.

Dělbu bodů - odpovídají průběhu hry - komentoval hrající trenér sezimoústeckého Sokola Michal Sokolt. „Hrálo se klasické derby, v němž nechyběly souboje tělo na tělo, ale také občas pohledné kombinace. Samozřejmě do toho také promluvila hrací plocha, která byla ve stavu k počasí, myslím, dobře připravená a jsme rádi, že se nakonec zápas odehrál. Dražice jsou doma vždy těžký soupeř a také to dokazovaly i v tomto derby. Určitě byli dravější v soubojích a my zase o trochu fotbalovější. Po infarktovém závěru jsme rádi za bod, který jsme získali. Prostě spravedlivá remíza, také je třeba podotknout, že obě červené karty byly rozdány zaslouženě a rozhodčí zvládli derby výborně.“


TJ Dražice – Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:0)

Branky: 36. Kromka – 90. (+3) Horka vlastní. Rozhodčí: Vican - Hoch, Dunovský. Delegát: Bumba. ŽK: 5:5 (Kromka, Veselý 2x, J. Štecher, M. Stuchlík – P. Kutner, Hoffmann 2x, Šmíd, Podroužek). ČK: 1:1 (84. Veselý – 74. Hoffmann). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Valášek, Bareš, Horka, Böhm (90. Vačlena) – D. Štecher (65. Dvořák), Veselý, Kromka, P. Novotný – J. Štecher, M. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

S. Ústí: Sedloň – P. Kutner, Vilímek, Mrúz (75. Hladík), Podroužek – Bartáček, Šmíd, Hoffmann, D. Novotný – A. Kutner, Sokolt (46. Irsa). Hrající trenér Michal Sokolt.


 
 
Napsal(a) Lubomír Kolář, redakce | Foto Jan Škrle