Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Milevsko loupilo v Protivíně, Sezimovo Ústí srovnávalo v Dražicích v 93. minutě

 
sobota, 24. března 2018, 21:31

Konečně vysvitlo sluníčko a sobotní program 18. kola krajského přeboru nemohlo nic ohrozit. Do hry se dostala všechna mužstva. Hradec po přestávce dokonale využil okének v obraně Katovic a stále drží krok s první Želčí. Milevsko potvrdilo dobrou formu v Protivíně a míří tabulkou vzhůru. Sezimoústečtí vydřeli ve vypjatém derby bod (padlo 10 žlutých a 2 červené) a zase se o kousek vzdálili poslední dvojici, která vyšla naprázdno na vlastním trávníku. V sedmi sobotních zápasech uhrály domácí celky jen sedm bodů z možných 21.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 18. KOLA KP


TJ Nová Včelnice – TJ Hluboká nad Vltavou 1:3 (0:1)

Branky: 63. Pacholík - 1. a 58. Antoš, 92. Křiváček. Rozhodčí: Herzog - Hanes, Peterka. Delegát: Kučera. ŽK: 1:1 (Didek - Říha). Diváků: 70.

N. Včelnice: Holický – L. Šlapanský, Jaroš (46. Hornát), Mareš, Blažek – Petráš, Didek, Tuček, Vaš (46. Vokuš) – Průša, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Rubick (86. Křiváček), Stráský, Kulík, Říha (89. Krátký) – Antoš (81. Adam), Hájek (72. Němec). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Pacholík, Holický – Čermín, Antoš

Nová Včelnice doplatila na velmi špatný nástup do zápasu. Netrvalo ani minutu, obránce Jaroš šel jako poslední hráč do kličky, podklouzl a jeho zaváhání využil k bleskovému vedení hlubocký Antoš – 0:1. „Je třeba přiznat, že my jsme se v prvním dějství nedostali vůbec k ničemu, naopak skvělý brankář Holický hasil chyby obrany. Šel jsem proto o půli do rizika a vystřídal oba hráče, které jsem měl na lavičce,“ komentoval domácí kouč Radek Vajda.

Včelnice poprvé vystřelila na Brašničku v 50. minutě, Průša svou ranou ale gól nedal. To na druhé straně zvyšoval o osm minut později znovu s chutí hrající Tomáš Antoš už na 0:2, když využil rychle rozehrané standardky a chvilkové ztráty koncentrace domácích. „Tenhle gól mě mrzí, bylo to laciné,“ mrzelo po zápase Vajdu.

Pacholík ještě po výměně balónu s Marešem krásnou střelou možná z 35 metrů dal domácím naději na bodový zisk – 1:2. To běžela 63. minuta. Včelnice svou dlouhou hru vabank ale nezvládla. Nejenže nechala Hlubocké několikrát jít v přečíslení na Holického, ale nakonec v nastavení z kopačky Křiváčka inkasovala potřetí a o osudu duelu bylo jasno – 1:3.

„Byl to zápas Hluboké proti gólmanovi Holickému,“ uvedl Jan Procházka, asistent trenéra Hluboké. „Určitě nám pomohl gól, který jsme dali hned v první minutě po chybě domácích. To se pak nádherně trefil Antoš do šibenice. Pak ještě třeba Krátký trefil břevno, ale do pauzy už žádný další gól nepadl. Po ní jsme trochu ustoupili od naší hry a začali jsme nakopávat dlouhé balony. Ale i tak jsme přidali další úspěch. Po chytře rozehrané standardce jsme si zajistili dvoubrankový náskok. Mělo to do našich řad vnést klid, ale toho jsme si dlouho neužili. Domácí totiž snížili nádhernou střelou. Naštěstí zapracoval Křiváček a uzavřel skóre. Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě, i když na trávě docházely síly.“


TJ Dražice – Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:0)

Branky: 36. Kromka – 90. (+3) Horka vlastní. Rozhodčí: Vican - Hoch, Dunovský. Delegát: Bumba. ŽK: 5:5 (Kromka, Veselý 2x, J. Štecher, M. Stuchlík – P. Kutner, Hoffmann 2x, Šmíd, Podroužek). ČK: 1:1 (84. Veselý – 74. Hoffmann). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Valášek, Bareš, Horka, Böhm (90. Vačlena) – D. Štecher (65. Dvořák), Veselý, Kromka, P. Novotný – J. Štecher, M. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

S. Ústí: Sedloň – P. Kutner, Vilímek, Mrúz (75. Hladík), Podroužek – Bartáček, Šmíd, Hoffmann, D. Novotný – A. Kutner, Sokolt (46. Irsa). Hrající trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Veselý, Horka - A. Kutner

Dražice usilovaly o to, aby se derby proti Sezimovu Ústí přesunulo na jiný termín, protože hrací plocha nebyla vůbec v dobrém stavu. Soupeř na to ovšem nepřistoupil, a navíc si odváží po infarktovém závěru bod za remízu 1:1.

„Na podobném trávníku se toho moc předvádět nedalo. Je třeba říct, že Sokol byl fotbalovější a to zejména ve druhé půli, takže si vyrovnání zasloužil. Navíc je paradox, že mu k němu pomohli dva naši jinak nejlepší hráči – Miloš Veselý se nechal po dvou žlutých vyloučit a Marian Horka v poslední minutě duelu, ve snaze o odkop, srazil balón za Baku,“ okomentoval duel vedoucí Dražic Lubomír Kolář.

Dražické dostal do vedené Jan Kromka, který proměnil samostatný únik povedenou střelou kolem Sedloně – 1:0. Stuchlík ještě ke konci poločasu mohl trochu šťastně zvýšit, ale jeho centr skončil na břevně. Po obrátce se na obou stranách červenalo, v 84. minutě šel po dvou žlutých do kabin domácí kapitán Veselý a na druhé straně o deset minut předtím také kapitán Václav Hoffmann. Zvyšující se tlak v závěru nakonec Sokol dokázal přetavit ve vytoužený gól a mohl slavit remízu 1:1.


FK Olešník - Jiskra Třeboň 3:0 (1:0)

Branky: 40. Tomek, 49. a 74. Dudek. Rozhodčí: Klátil - Kroutl, Koranda. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:1 (Dráb, Nýdl, Dudek – T. Tůma). ČK: 0:1 (63. Hami). Diváků: 100.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Vařák, Kalášek, M. Studnička – Tomek (70. Šíma), Rožboud, Heller, Dráb (86. Fořter) – Rabiňák (77. Votava) - Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, P. Tůma – Matoušek (83. Kolář), Koktavý (67. Veselý), Bednář (46. Kodras), Pancíř – Holzepl, Průcha (46. T. Tůma). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Heller, M. Studnička - nikdo

Trenér Olešníku byl po zápase rád za výhru nad Třeboní, věděl však, že výkon jeho týmu nebyl ideální. „Hlavně první poločas, ten byl takový nemastný neslaný. Třeboň vlastně nevystřelila vůbec, my dvakrát,“ hodnotil první pětačtyřiceti minutovku.

Jenže i dvě střely stačily k tomu, aby Olešník odcházel do kabin spokojenější. Pavel Tomek si ve 40. minutě navedl balón na střed, měl to sice na levou nohu, ale zkusil to trochu nečekaně pravou a jeho pomalá střela došla až za Skálu – 1:0.

Po obrátce podržel domácí tým spolehlivý kanonýr Lukáš Dudek. Nejprve skóroval ve 49. minutě a následně skluzem po krásné kombinaci z levé strany tísněn dorazil míč za Skálu potřetí. Zároveň tím zaokrouhlil svůj střelecký účet na 20 gólů. „Třeboň na to dnes neměla, druhý poločas už z naší strany vypadal lépe, a i díky červené kartě na straně soupeře jsme si tři body pohlídali,“ narážel Táborský na situaci ze 63. minuty, kdy třeboňský obránce Hami srazil unikajícího Rabiňáka a musel se poroučet do kabin.


Sokol Želeč – SK SIKO Čimelice 2:0 (0:0)

Branky: 65. Novotný, 74. Bosnyak. Rozhodčí: Reisner – Lovětínský, Tupý. Delegát: Eibl. ŽK: 1:2 (Pavličko - Viták, Převrátil). Diváci: 50.

Želeč: Blažek – Škrábek, O. Kosobud, Pavličko, Rabiňák (70. Bosnyak) – Fiala (89. Froněk), Švec, Holub, Kukučka (60. Šváb) – Brůžek, Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Čimelice: Slavík – Viták (65. Řezáč), Němec, Listopad, Pšenička – Hadáček, Převrátil, Nekl, Varhan – Suchan (55. Říha), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Brůžek, Kosobud – Hegenbart

Čimelice měly první jarní zápas s Katovicemi odložený a napodruhé je čekal jeden z nejtěžších možných soupeřů.  Svěřenci trenéra Smrčiny neměli co ztratit, jen získat. Na hřišti to plně potvrdili. Vedoucí Želeč se chtěla rehabilitovat za nečekanou tříbodovou ztrátu na Hluboké.

Na těžkém terénu byla v prvním poločase vidět spousta nepřesností. První příležitost měl domácí Fiala, na druhé straně zahrozil Hegenbart. I po dalších šancích Novotného a Rabiňáka se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po přestávce domácí zvýšili úsilí a začali hosty přehrávat a tlačili se před jejich branku. Převaha vyústila v 65. minutě v úvodní gól, když se trefil domácí útočník Novotný.

V 74. minutě se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Hosté po rohovém kopu nastřelili Převrátilem tyč, z následného rychlého protiútoku pečetil domácí vítězství střídající Bosnyak, který byl na hřišti jen čtyři minuty. I přes závěrečnou snahu Čimelic a Varhanem nastřelené břevno si domácí připsali zasloužené vítězství.


Centropen Dačice - SK Rudolfov 2:4 (1:3)

Branky: 29. M. Janák, 73. Pacek – 20. a 66. Pouzar, 23. Jasenský, 37. Vejvar. Rozhodčí: Jarolím – Krauskopf, Krčín. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Celý, Jindra – Pouzar). Diváků: 50.

Dačice: Zejda – Mašát, Nosek, Kněžínek, Máša (71. Křivánek) – Šimánek (73. Borza), Jindra, Pacek, Celý, M. Janák – Smejkal (46. Hric). Trenér Roman Bujdák.

Rudolfov: Pícha – Jasenský, Novotný, Hajný, Kuna – Prokeš, Ryneš, Pouzar, L. Janák (63. Baščevan) – Vejvar, Sládek (87. Teringl). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Máša, Pacek, Celý Kněžínek – Ryneš, Pouzar, Novotný

Utkání se odehrálo v příjemném jarním počasí, které si snad všichni aktéři museli pochvalovat. První poločas byl vyrovnaný. Ani jeden tým se zbytečně netlačil dopředu a hra připomínala poklidný kamarádský mač. Nudu přerušil až Pouzar, jenž ve 20. minutě ukázal svou specialitu a zakroutil míč z přímého kopu do sítě. Brankář Zejda si na míč sice sáhl, ale neměl šanci odvrátit rudolfovskou radost.

Dačičtí se nestačili ani vzpamatovat a Jasenský zvyšoval hlavou na 2:0. Domácí se vzdát nechtěli a snížení přišlo záhy. M. Janák využil vyhraného souboje Smejkala, obešel dva hráče a nechytatelně prostřelil Píchu. Diváci viděli v první půli ještě jeden gól. Vejvar před poločasem zvýšil na 3:1 pro tým z Českobudějovicka.

Po poločase se hra diametrálně změnila. Dačice se tlačily dopředu a nechtěly svou kůži prodat lacino. Do velké šance se dostal Jindra, ale neproměnil. V 66. minutě zvýšil vedení hostů z ojedinělé šance Pouzar a radoval se po svém stylu. Domácí se soustředili na ofenzivu a vyplatilo se. Pacek svou premiérovou brankou snížil na 4:2. Gól mohl vstřelit i Hric, ale ve své šanci zaváhal. Velkou pochvalu zaslouží "kotel" domácích, v němž měla hlavní slovo parta fotbalistů TJ Peč. Za to jim od dačického klubu náleží velká pochvala.

„My těžko góly dáváme, ale lehko dostáváme. To se potvrdilo i v prvním poločase, který jsme prohráli 1:3. Hned po přestávce jsme mohli jít do kontaktu, ale Jindra, i když šel sám na brankáře, tak nedal.  V samotném utkání jsme sice nehráli druhé housle, ale Rudolfov vyhrál zaslouženě,“ uznal předseda Dačic Milan Točík. Rudolfov zabodoval i podruhé. „První poločas byl z naší strany dobrý, šli jsme do dvoubrankového vedení. Svůj první gól za Rudolfov dal Jasenský. Domácí sice snížili na 1:2, ale Vejvar jejich snahu utnul. Po pauze jsme ustáli šanci Jindry a pak už hra patřila nám,“ přidal svůj pohled Otakar Matouš, trenér Rudolfova.


SK Otava Katovice – FK J. Hradec 1910 2:4 (1:1)

Branky: 7. Chylík, 91. Miklas - 14. a 66. Chalupský, 56. Koutný, 61. Votava. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Toucha. Delegát: Řezáč. Diváků: 195.

Katovice: Švehla – Rybák, Schánělec, Koutský, Blatský – Miklas, Cibulka, Kagui, Chylík, Repa – Uher. Trenér Roman Malý.

J. Hradec: Hejníček – Mareš, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Králíček, Koutný, Votava – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Chylík – Chalupský, Koutný

Téměř dvě stovky diváků přišly na katovickou jarní premiéru s J. Hradcem. Domácí jim udělali radost už po sedmi minutách, kdy Repa na rohu šestnáctky vymíchal Mareše a poslal přesný centr na hlavu zimní posily Jana Chylíka – 1:0. Odpověď soupeře přišla už za sedm minut a také ze vzduchu. Marešův centr hlavičkoval přesně pod břevno Jiří Chalupský – 1:1.

V dalších minutách byla k vidění vyrovnaná bitva, útok střídal útok. Obě mužstva potvrzovala svou kvalitu. Také nic nenasvědčovalo tomu, že domácí vyjdou z tohoto souboje naprázdno. „Dokonce jsme byli o něco nebezpečnější a se stavem 1:1 jsme byli spokojení,“ řekl k průběhu prvního dějství katovický předseda Tomáš Hajdušek. „Škoda, že jsme nechali Hradec vyrovnat z prvního centru do vápna,“ litoval inkasovaného gólu.

Ve druhé půli se naplno ukázalo, jako moc domácím schází zadáci Hajdušek ml. a Horejš. První je na půl roku v cizině, druhý stojí pro disciplinární trest. V 56. minutě zahrávali Hradečtí Tomanem roh a Radim Koutný skóroval hlavou – 1:2. Hned po rozehrání mohl vyrovnat Miklas. Řítil sám na brankáře, ale pálil vedle tyče. „Pak přišly naše dvě chyby v obraně a bylo po nadějích,“ komentoval další minuty Hajdušek. Nejprve zaváhal v rozehrávce Blatský, míče se před vápnem zmocnil Filip Votava a po obejití obou zadáků zamířil přesně za Švehlova záda. Černou desetiminutovku domácích završil Toman. U rohového praporku se zbavil Koutného s Blatským, naservíroval míč po zemi před bránu Chalupskému, který jen nastavil nohu – 1:4.

I za rozhodnutého stavu bojovali domácí sympaticky až do konce. V nastavení upravil skóre Miklas na konečných 2:4. „Jindy by nám dva vstřelené góly stačily na vítězství či minimálně remízu, ale nevyvarovali jsme se chyb v obraně. Provázelo nás to celou zimní přípravu. Vzadu máme problém a musíme s tím něco udělat,“ posteskl si nad okénky v zadní řadě šéf Katovic. Není od zajímavosti, že ani jeden ze čtyř týmů, které měly minulý víkend odloženo, v sobotu nezvítězil. Jediné S. Ústí uhrálo se štěstím bod.


FK Protivín – FC ZVVZ Milevsko 0:2 (0:0)

Branky: 58. a 73. Sedlák. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Sebera. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:1 (J. Vorel – Komárek). Diváků: 60.

Protivín: Hanus – Mikulenka, Ruczkowski, Uhlík, Hála (73. Zach) – Rotbauer, Říha, R. Vojta, Zb. Vorel, Fiala (67. Vojík) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (86. Svojše), Komárek, Marvan, P. Novotný (88. Paták) – Koutník (90. Kálal), Petr Dvořák (71. Barda). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráč: Zb. Vorel – Sedlák

Domácí napsali do zápisu o utkání i Ondřeje Prášila, který hrál dopoledne vítězné derby Hradce Králové v Pardubicích, ale do Protivína to včas nestihl. Ofenzivní sílu domácích oslabil také zimní odchod Jana Moravce do Hradiště.

Zpočátku to ale na protivínské jedenáctce nebylo znát. První dvacet minut si vytvořili převahu a byli aktivnější. Uhlík hlavičkoval ve slibné šanci mimo, na druhé straně přišlo první varování po akci Koutníka se Sedlákem. Postupně převzali otěže zápasu Vzduchotechnici a měli častěji míč ve své moci. Paradoxně největší možnost první půle si vytvořili domácí. Říha měl na kopačce stoprocentní tutovku, ale brankář Pavel Dvořák jeho dorážku vyrazil.

Po přestávce se jelo podle stejného scénáře. Milevsko bylo na domácí polovině stále častěji a v 58. minutě se poprvé radovalo. Zbytečná ztráta míče stála domácí draho. Následoval rychlý kont do otevřené obrany, Koutník přihrál Lukáši Sedlákovi, který zblízka podél brankáře Hanuse otevřel skóre.

Protivínští se snažili, ale jejich snaha končila u hostující šestnáctky. V 73. minutě předvedli domácí další hrubou chybu v obraně, kterou Milevsko náležitě potrestalo. Hála zahrával malou domů, míč zachytil čerstvý na malém vápně Barda a předložil ho před branku Sedlákovi a ten střelou mezi dvěma obránci poslal míč podruhé do sítě. Protivín pykal za dvě hrubice v obraně, Milevsko v nezměněné sestavě uhrálo již šest bodů a stále drží čisté konto.


Neděle 25.3.2018 10:15 FC MAS Táborsko B - TJ Osek


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama