Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Carda se stal oseckým stovkařem, Antoš s Hájkem táhli Hlubokou

 
čtvrtek, 22. března 2018, 17:17

Když osmý tým tabulky porazí podzimního vítěze, o senzaci je postaráno. Došlo k ní hned při jarní premiéře. Hluboká zaskočila Želeč a dva hráči z podzámčí tak figurují v ideální sestavě 17. kola Ondrášovka krajského přeboru. Po vítězném šlágru J. Hradce proti Olešníku se dostalo na trojlístek domácích plejerů.

Hradec se díky povedenému obratu dotáhl bodově první Želeč. Střelecky zářil autor hattricku Martin Toman, jehož jsme vyhlásili Mužem kola. „Dnes bych chtěl Tomana pochválit. Dařilo se mu. Dokonce dal i dvě ze tří branek hlavou, což se mu moc často nestává,“ ocenil krátce po utkání výkon exdačického útočníka trenér Marek Černoch. Zdatně mu sekundovaly také stálice v hradecké sestavě – Radim Koutný a Tomáš Beránek.

Osek sázel v přípravě gól za gólem. Obavy z možného vystřílení střeleckého prachu nebyly na místě. Rozhodující náskok si proti Dačicím vytvořil již do přestávky. Hrdinou zápasu byl 29letý Martin Carda, který dvěma góly završil svůj brankový účet na rovných sto. Osecký dres nosí od roku 2004, kdy přišel na hostování z mateřského SK Strakonice 1908. Výrazné zlepšení prokázalo Milevsko. Pendly nabitého táborského béčka se neleklo a dokráčelo za tolik potřebnými body. Mezi nejlepší patřil neúnavný Josef Komárek. Obrana Třeboně udržela i s Dražicemi napodruhé čisté konto. Nemalý podíl na tom měl zadák Marek Hami.

Důležité střetnutí podstoupily Rudolfov s N. Včelnicí. Předposlední tým tabulky vzdoroval na hlubocké umělce více než hodinu, kdy držel slibný náskok 1:0. Velkou zásluhu na tom měl svými zákroky brankář Lukáš Holický. Jenže pak se dvakrát trefil čtyřdvorský odchovanec Vojtěch Vejvar a tři body putovaly na rudolfovské konto. „Věřil jsem, že utkání dokážeme otočit, což se nakonec podařilo díky dvěma gólům Vejvara v druhém poločase. Pochválit musím celý tým,“ uvedl k cennému zisku kouč Otakar Matouš. Radost z výsledku měl také Ladislav Fojtík, Vejvarův děda, který v zimě skončil na Rudolfově s asistování u kormidla a zaslouženého důchodu si bude užívat na chatě v Dolní Radouni.

Hluboká překvapivě zdolala lídra Želeč 3:2, vynikající individuální výkony podali Tomáš Antoš s Pavlem Hájkem. „Antoš ve středu zálohy předvedl excelentní výkon. A Hájek se vepředu rval o každý míč a připravil dvě branky,“ jmenoval hlavní strůjce hlubockého úspěchu činovník Petr Řehoř.

I když jsou na pořadu ještě dvě dohrávky, rozhodli jsme se kvůli aktuálnosti uvádět sestavu kola v následujícím týdnu. Jako podmínku jsme stanovili odehrání minimálně pěti zápasů v daném kole.

Ve střelecké tabulce už někteří kanonýři své konto nerozšíří. Odešli za lepším, do vyšších soutěží. Tomáš Tauber zkouší divizi v Č. Krumlově, stejně jako Michal Požárek v Klatovech. Vojtěch Kostka se vydal na zkušenou do pražského Vltavínu, kam s ním zamířili Novák s Máchou.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 18 – Lukáš Dudek (Olešník), 16 – Jaromír Vorel (Protivín), 15 – Radek Novotný, Michal Brůžek (oba Želeč), 14 – Tomáš Tauber (Hluboká), 13 – Michal Požárek (Katovice), 12 – Martin Toman (J. Hradec), 11 – Vojtěch Kostka (Táborsko B), Filip Votava (J. Hradec), 10 – Pavel Hájek (Hluboká)


Ideální sestava 17. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Lukáš Holický (N. Včelnice/3)

Marek Hami (Třeboň/2), Tomáš Beránek (J. Hradec/6), Martin Carda (Osek/2)

Josef Komárek (Milevsko/2), Radim Koutný (J. Hradec/5), Jakub Říský (Osek/2)

Tomáš Antoš (Hluboká/2)

Martin Toman (J. Hradec/1), Vojtěch Vejvar (Rudolfov/1), Pavel Hájek (Hluboká/3)


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák