Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Generálky na jaro v krajském přeboru pod drobnohledem

neděle, 11. března 2018, 19:25

PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNO - Třináct fotbalových týmů z krajského přeboru čekal o víkendu poslední přípravný duel před startem jarních mistrovských odvet. Drobné vady na kráse by se našly, stejně jako čerstvé posílení některých týmů. Katovice usilují o Jana Chylíka z juniorky Dynama ČB, Olešník získal na přestup Jakuba Kaláška z třetiligového Písku. A možná to nebude jeho jediná posila last minute. Katovice a Třeboň dosáhly nejvyššího vítězství, nad soupeři z I. A třídy vyhrály rozdílem sedmi gólů. Bez závěrečných prověrek se obešly Želeč (po odřeknutí Rudolfova už nesehnala soupeře), Táborsko B a Rudolfov. Nedělní utkání průběžně doplňujeme.

Generálky na start krajského přeboru


SK Otava Katovice – TJ Blatná 9:2 (4:1)

Branky: 26. a 60. Miklas, 31. a 38. Zoubek, 11. Bláha, 47. Hromíř, 72. Chylík, 80. Uher, 83. Horejš – 11. Peleška, 65. Nový. Hráno v pátek 9. března 2018 na UMT Strakonice.

Katovice: Švehla (46. Provazník) – Horejš, Schánělec, Koutský, Blatský (46. Rejšek) – Miklas, Kagui, Chylík, Repa – Zoubek (60. Uher), Bláha (46. Hromíř). Trenér Roman Malý.

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Bohužel ani v posledním přípravném utkání jsme nenastoupili kompletní. Tentokrát chyběli Cibulka a Rybák. Uher se po nemoci dostal na hřiště až na závěrečnou půlhodinu. Na druhou stranu jsme představili Chylíka, jehož přestup z Dynama se budeme snažit úspěšně zrealizovat ještě před zápasem v Čimelicích. Ze začátku to na naše vysoké vítězství nevypadalo, zejména poté, co nám Blatenští z prvního rohu dali úvodní branku utkání. Hned po rozehrání ale dorostenec Bláha vyrovnal a rozjel tím náš brankostroj. Přes devět vstřelených branek bylo v naší hře stále ještě mnoho nepřesností, kterých se musíme v prvním zápase v Čimelicích vyvarovat. Jak v obraně, tak i v rozehrávce, nebo v zakončení. Chtěl bych na závěr poděkovat našim kolegům z Dražejova, kteří nám přepustili strakonickou umělku, abychom měli s Blatnou kde hrát.“


Slavoj Polná – FK Jindřichův Hradec 1910 3:2 (2:0)

Branky J. Hradce: Beránek, Koutný. Hráno v sobotu 10. března na UMT Třešť.

J. Hradec: Hejníček – Mareš, Šmíd, Völfel, Šenkýř – Blažek, Koutný, Beránek, Votava – Chalupský, Toman. Střídali Hulík, Králíček, Cettl, Nováček. Trenér Marek Černoch.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „První poločas probíhal v režii domácích a svoji převahu vyjádřili i dvěma góly. My jsme se nemohli dostat do rytmu a naší hry. Těžko jsme se vyrovnávali s jejich stylem. Po přestávce ještě Polná přidala třetí gól, ale to nás paradoxně nastartovalo. Postupně jsme hru vyrovnávali a také snižovali vysoký náskok protivníka. Přiblížili jsme se až na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat jsme už nestačili. I když ani k tomu nebylo daleko. Ale musím nakonec přiznat, že domácí zvítězili zaslouženě.“


Sokol Sezimovo Ústí – Slavoj Pacov 3:1 (1:1)

Branky SÚ: P. Kutner 2, Novotný. Hráno v sobotu 10. března na UMT Soukeník.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Vilímek, Pavel Sazma, P. Kutner – Mrúz, Hoffmann, Šmíd, Novotný – A. Kutner, Jirsa. Střídali Nikl, Petr Sazma. Trenér Michal Sokolt.

Michal Sokolt, trenér Sokola S. Ústí: „V prvním poločase to byl vyrovnaný zápas, ale oboustranně nijak oslňující. My jsme nebyli kompletní, ale na to se nechci vymlouvat. Mohli jsme do přestávky i vést, ale nedali jsme nejmíň čtyři tutovky a navíc Šmíd neproměnil penaltu. Po pauze už to bylo lepší. Víc jsme se dostávali do, možná i díky tomu, že soupeř začal odpadat. Po těch mrazech se hrálo v teple a na to si hráči zase musí zvyknout. Každopádně jsme zjistili, co musíme ještě zlepšit. Máme na to aspoň týden.“


FK Olešník – FK Olympie Týn nad Vltavou 6:1 (4:1)

Branky Olešníka: Dudek 4, Grobár, Šíma. Hráno v sobotu 10. března na UMT Hluboká.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Kalášek, Heller, Šahajda – Šíma, Rožboud, Grobár, Pavel Fořter – Rabiňák, Dudek. Střídali Dráb, Vařák, Votava, Tressl. Trenér Ladislav Táborský.

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „Týn mě příjemně překvapil. Má kvalitní tým, který je už spolu delší čas, a je to znát. Ale my jsme dali gól hned v první minutě a od toho se průběh zápasu asi odvíjel. Měli jsme převahu, kterou jsme korunovali čtyřmi góly. Střídali jsme dobré chvilky s těmi špatnými, vyráběli jsme chybičky i chyby. Aspoň víme, co ještě vylepšit. Druhý poločas už neměl takové tempo, jako ten první, každopádně to byla dobrá prověrka. Poprvé za nás nastoupil z Písku na přestup příchozí Kalášek, v jednání je získání Grobára z téhož klubu.“


SK Vacov – SK SIKO Čimelice 0:9 (0:6)

Branky: Hegenbart 5, Varhan 2, Říha, Pšenička. Hráno v sobotu 10. března na UMT Písek.

Čimelice: Slavík (63. Bašta) – Pšenička, Listopad, Viták, Hadáček – Převrátil, Nekl, Říha, Varhan – Hegenbart, Suchan. Střídali Klimeš, Froněk, Němec. Trenér Tomáš Smrčina.

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „V generálce jsme si chtěli spravit reputaci po hodně nepovedeném zápase s píseckou U19. Povedl se nám hned vstupu do zápasu, kdy z prvního útoku skóroval Hegenbart pod akci Varhana. Celý zápas jsme měli kontrolou a Vacov nás bohužel v generálce moc neprověřil. Výsledem 9:0 je až moc velký rozdíl a doufám, že nám to zase nestoupne moc do hlavy. Utkání s Katovicemi bude neporovnatelně těžší."


AFC Humpolec – TJ Nová Včelnice 3:0 (0:0)

Hráno v sobotu 10. března na UMT Humpolec.

N. Včelnice:  Holický – Vaš, Blažek, Šlapanský, Vokuš – Petráš, Tuček, Jaroš, Mareš – Didek, Pacholík. Střídali V. Hornát, Matějka, Tušil.

Luboš Cypra, předseda N. Včelnice: „Zápas se nám moc nepovedl a soupeř vyhrál zaslouženě. V prvním poločase jsme ještě s domácími drželi krok a šance byly na obou stranách. Zhruba po půl hodině hry se zranil útočník Pacholík a my jsme od toho okamžiku postupně přestávali být nebezpeční dopředu. Ve druhé půli už nás soupeř jasně přehrál a trestal naše chyby. Nezbývá než doufat, že příští týden to bude lepší. Dobrý výkon předvedl Luba Šlapanský.“


Jiskra Třeboň – Slavoj Hrdějovice 7:0 (2:0)

Branky: Průcha 3, Cahyna (pen.), Matoušek, Veselý, Koktavý. Hráno v sobotu 10. března na UMT Třeboň.

Třeboň: Skála – Cimmerhanzl, Cahyna, Hami, Pučejdl – Matoušek, T. Tůma, Koktavý, Kodras – Průcha, Holzepl. Střídali Kopecký, Veselý, Pancíř. Trenér Zdeněk Procházka.

František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně: „Soupeř se snažil a v prvním poločase ještě stačil. Nedokázali jsme využít řady dalších příležitostí. To se nám povedlo až po přestávce. Dařila se kombinace a Hrdějovice už nestačily. V praxi kluci předváděli to, co nacvičovali při tréninkách. Do brankových akcí se zapojovali matoušek, Holzepl, Kodras i Veselý. Byla to zdařilá generálka.“


FC ZVVZ Milevsko – FC Alko Semice 5:1 (3:1)

Branky: Koutník 2, Sedlák, Barda, Petr Dvořák. Hráno v neděli 11. března 2018 na UMT Milevsko.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák, Marvan, Barda, P. Novotný – Koutník, Petr Dvořák. Střídal Paták. Trenér Miroslav Strnad.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Nezačali jsme podle našich představ. V osmnácté minutě jsme vyrobili chybu, po ní přišla penalta a prohrávali jsme. To ale kluky nepoložilo a začali hrát. Sedlák srovnal, Barda snad ze třiceti metrů otočil skóre a Koutník uzavřel poločasové skóre. Druhý poločas se odehrával v naší režii, když do prázdné branky zvyšoval Dvořák a také na konci druhého poločasu uspěl Koutník. Bohužel pořád bojujeme se zraněními a nemocemi, ale aspoň jedna pozitivní zpráva se objevila. Určitě jste postrádal v sestavě Komárka. Nechyběl kvůli nemoci, ale díky tomu, že se mu narodil syn Filip. Takže naše vítězství bylo i pro něj.“


FK Protivín – FK Boršov 12:2 (6:0)

Branky: J. Vorel 5, Růžička 2, Říha, R. Vojta, Z. Vorel, Hála – Šerák, Gruber. Hráno v neděli 11. března 2018 na UMT Hluboká. Hlubocká zimní liga – o 5. místo.

Protivín: Hanus – Rotbauer, Uhlík, Ruczkowski, Hála – Jan Vojta, Radek Vojta, Zbyněk Vorel, Říha, Růžička - Jaromír Vorel. Střídali Vojík, Sládek, Fiala, Jakeš, J. Mikulenka. Trenér Juraj Kobetič.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Hned od začátku jsme si vytvořili velikou převahu a kluci měli hlad po gólech. Dali jich dost a bylo pozitivní, že jim ta chuť vydržela celý zápas, že zápas nevypustili, i když vysoko vedli. Na druhou stranu jsme dvakrát inkasovali po standardkách, a to je nepříjemné. To si už propříště musíme uhlídat. Každopádně skvělá příprava, kdy jsme měli možnost vyzkoušet si různé herní situace.“


FK Jindřichův Hradec 1910 B – Centropen Dačice 2:2 (0:1)

Branky Dačic: Janák, Hric. Hráno v neděli 11. března 2018 na UMT H. Žďár.

Dačice: Zejda – Svoboda, Nosek, Kněžínek, Máša – Janák, Pacek, Celý, Šimánek – Jindra, Hric. Bez střídání. Trenér Roman Bujdák.

Milan Točík, předseda Dačic: „Bylo to jako na houpačce. Ze začátku jsme byli lepší a šli jsme Janákem do vedení. Potom se situace změnila, domácí vyrovnali. To zase pro změnu nakoplo nás. Měli jsme několik příležitostí, třeba Janákem nebo Jindrou. A houpačka jela dál. Nakonec se zastavila uprostřed, takže remíza. Měli jsme v kádru tři lidi z dorostu, což je veliké pozitivum, máme úzký kádr. Vyzkoušeli si chlapský fotbal a počítáme s nimi. Každopádně nechcem hrát na jaře roli outsidera, naším vzorem bude Jihlava. Tu taky každý odepisoval.“


TJ Hluboká – FK N. Ves-Brloh 7:1 (3:1)

Branky: Hájek 4, T. Adam 2, Kulík – Flaška. Hráno v neděli 11. března 2018 na UMT Hluboká. Hlubocká zimní liga – o 7. místo.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Němec, Stráský, Kulík, Říha – Hájek, T. Adam. Střídali Křiváček, Valenta. Trenér František Cipro.

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Naši hráči bezezbytku využili domácího prostředí a svého protivníka téměř k ničemu nepustili. Nakonec jsme toho využili k vysokému vítězství a vytvořili si příjemnou náladu před prvním jarním soutěžním kolem.“


TJ Dražice – FK Meteor Tábor 5:0 (4:0)

Branky: Horka 2, Novotný, Kromka, D. Štecher. Hráno v neděli 11. března 2018 na UMT Sezimovo Ústí.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Hojdar, Hořejší – Novotný, Veselý, J. Štecher, D. Štecher – Kromka, Matyáš Stuchlík. Střídali Smutný, Böhm. Hrající trenér Marian Horka.

Lubomír Kolář, činovník Dražic: „Odehráli jsme zápas, ve kterém jsme si vyzkoušeli hlavně ofenzivní fázi. Sice nám chybělo několik hráčů, ale ostatní ukázali, že o místo v kádru stojí. Bohužel jsme po přestávce pod vidinou vysokého vedení povolili a některé akce jsme nedotáhli do konce."


TJ Osek – FC Westra Sousedovice 3:2 (3:0)

Branky: Benda, Carda, Hoch – Kacetl, M. Glazunov. Hráno v neděli 11. března 2018 na UMT Strakonice.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Hosnedl, Hoch, Jakub Říský, Brabec – Maroušek, David Říský. Střídali Budoš, Ježek, Baloušek, Hromek, Diviš.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „V prvním poločase jsme měli víc ze hry a také jsme to vyjádřili tříbrankovým náskokem. Po přestávce už to takové nebylo, polevili jsme. Ale každopádně víme, co zlepšit směrem dopředu nebo dozadu. Proto to byla užitečná generálka. Když se pořád ptáte na Davida Říského, jsem rád, že jsme ho získali. S bráchou Jakubem to bude nebezpečí pro soupeře. Vrátil se z Rakouska, měl zdravotní problémy, ale už je doma.“


 
 
Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle