Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník loví posily. Obranu vyztuží Martin Šahajda

 
čtvrtek, 9. února 2017, 12:05

Olešník má po podzimu co dohánět. Hlavně se bude muset zaměřit na defenzivu, kde to skřípalo až běda. K tomu mají pomoct jak příchody nových hráčů, tak poctivá příprava. Soustředění na Lipně zpestřil trenér Ladislav Táborský výběhem na běžkách. „Všichni to přežili,“ hlásil nám s úsměvem olešnický kormidelník

Nedílnou součástí zimní přípravy je i kratší či delší soustředění, kdy jeho absolventi vidí fotbal nanejvýš v televizi. Program bývá zaměřen na jiné části těla. A bolí to.  Bylo tomu tak i u vás? Kterou destinaci jste svým hráčům zprotivili?

Já si myslím, že ne tak docela, vždyť Lipno je naše moře. Tam se vrací každý rád, i když už možná ne v zimě. Ještě před samotným odjezdem na soustředění jsme si v úterý zatrénovali doma v Olešníku a ve středu odjeli do Kyselova na Lipně. Tam jsme zůstali až do soboty a užívali si výborných podmínek. Program byl opravdu bohatý a přiznám, že pro kluky i dost náročný.  Žádná hala, jenom příroda. Museli se vyrovnat i s během na lyžích, což někteří snášeli s určitými problémy. Ale přežili všichni, zaplať Pánbůh. V sobotu jsme si ještě zatrénovali a odjeli do Roudného k přípravnému utkání.

Když konečně mizelo Lipensko z dohledu, tak jste asi nějaký výraz smutku na tvářích neviděl.

Asi máte pravdu. Pro všechny přeživší byl ten plánovaný fotbal odměnou po skoro týdenní dřině, konečně se taky potkali s míčem. Byli na fotbal nadržení a užívali si to. Navíc umělka v Roudném je menší, takže byla k vidění řada kontaktů. I proto museli dávat balon rychle od nohy a snažit se raději o kombinaci. První poločas byl celkem vyrovnaný, nakonec si kluci vybojovali vítězství. Určitě to splnilo svůj účel, kluci se uvolnili a mají zase chuť do další práce.

Na Lipně to musely být pro hráče galeje. Jenže moc čerstvého lipenského vzduchu nemusí vždycky městským chlapcům svědčit. Nebo že bych se mýlil a příroda byla opravdu uzdravující?

No, opravdu asi máme trochu jiné plíce. Takže tenhle týden bude mít mančaft delší volno, než jsme počítali. Někteří chlapci se nám trochu roznemohli, takže jsme si dali pauzu do pátku. Sejdeme se na našem hřišti, spočítáme se a potrénujeme. A v neděli se už těšíme do Staré Hlíny na její perfektní umělku. Dopoledne od devíti se utkáme se Žirovnicí.

Když jsem se vás naposledy ptal na případné jarní posily, byl jste mlčenlivý. Nakonec jste ale pod hrozbou trestu smrti několik jmen pustil. Nic jsem neprozradil a díky tomu i přežil. A upřímně řečeno, nedivím se, že jste žádal o chvíli trpělivosti, než budete mít všechno definitivně vyřízeno. Po takových hráčích by sáhl kdekdo. Přesto, přibyl ještě někdo další?

To jsem věděl, že se zeptáte, i když několik jmen jsem vám už prozradil. Takže je pravda, že se nám podařilo získat Martina Šahajdu. To je veliká posila. A celou přípravu s ním prodělal Jirka Dráb z Dobré Vody. To je hodně zajímavý hráč, který se bezpochyby prosadí. A dobře se jeví i Pešek z Temelína. Až si zvykne na vyšší nároky, bude na hřišti platný. A obranu by měl znovu vyztužit Heller, který už znovu bude patřit mezi naše stabilní opory. Ještě pořád pokukujeme po okolí, ale zatím si to ještě zase nechám pro sebe. Na druhou stranu se do Bavorovic vrátil Kučera.

Ono se to zdá, ale čas občas chvátá. Přibližně za měsíc se už pojede naostro. Takže běžky asi spíš vystřídá práce s míčem.

Asi to tak bude. (smích). Od příštího týdne už začneme pomalu ladit hru a hledat optimální sestavu. Budeme pracovat v domácím prostředí, jenom jednou týdně využijeme umělku na Hluboké. Nějaký čas na vyladění ještě máme, tak ho musíme pořádně využít.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák