Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězstvím s Hlubokou jsme udělali hezkou tečku za soustředěním, těší Juraje Kobetiče

 
úterý, 7. února 2017, 00:02

Od středy do neděle se FK Protivín připravoval na soustředění na Lipně. Nováček krajského přeboru měl s sebou i dvě zimní posily a při návratu domů ho čekalo první vystoupení v Hlubocké zimní lize.

„Soustředění v Loučovicích vyšlo podle představ,“ chválil si trenér Protivína Juraj Kobetič. „Malinko nás zlobil terén na hřišti, po ránu byl hodně namrzlý, tak jsme museli do terénu. Trénovali jsme třikrát denně, jeden den dvakrát s teambuldingem. Kluci měli výborný přístup k tréninkům, povedlo se odtrénovat vše, co bylo naplánované. Naštěstí nás nepotkalo žádné zranění, i když soupeření mezi žlutým a červeným týmem mělo jiskřivý náboj. Vedení nám připravilo v jedno odpoledne i možnost potrénovat v hale, kde pak následovala regenerace, večeře a bowling,“ popsal pět nejnáročnějších dnů zimní přípravy, které absolvovalo 15 hráčů plus hosté Rajtoral s Hornátem (hrají v Rakousku).

Na úvod zimního turnaje v podzámčí se Protivín utkal s domácí Hlubokou. V zápise o utkání figurovala také nová jména. „V nedělním, pro nás prvním letošním zápase, jsme představili dva nové hráče, dorostence z Písku, kteří mají kořeny v Protivíně a mají chuť hrát u nás,“ poznamenal k tandemu nováčků. O příchodu Davida Růžičky a Jaroslava Vojíka vedení klubu jedná.

K mužstvu se na Hluboké přidali ostřílení mazáci Miroslav Zach a Ondřej Prášil, kteří chyběli na soustředění. První pro drobné zranění, druhý pro trenérské povinnosti v Písku. Do utkání nezasáhl Jan Moravec. Na umělku vyběhl Protivín v sestavě Hanus – Zach, J. Mikulenka, Brož, Hála – J. Vojta, R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil – J. Vorel, Růžička. Střídali Fiala, Rothbauer, Vojík, Ruczkowski, Vl. Mikulenka. 

„Zápas začal v hodně slušném tempu a tak jsem měl trošku obavy, kdy nám dojdou síly, protože únava z Loučovic byla. Naštěstí tempo trošku opadlo a kluci hráli disciplinovaně. Myslím, že jsme po zásluze vyhráli první poločas, i když šance měli i domácí,“ uvedl Kobetič k prvním 45 minutám, po nichž vedli jeho svěřenci 2:0. 

Pár minut po přestávce zasadil Prášil domácím třetí úder. „Ve druhém poločase se nám povedlo vedení ještě navýšit, ale naše hra již nebyla tak agresivní. Domácí kontrolovali míč a našeho dobře chytajícího gólmana pokořili pouze jednou. Zápasem jsme dali hezkou tečku za soustředěním,“ potěšilo šéfa lavičky. „Příprava běží dál a prověří nás divizní mužstva,“ dodal k dalšímu programu na Hluboké.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FK Protivín
 


 
Reklama