Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První posila Katovic, z Dynama se vrací Jan Matas

 
pátek, 3. února 2017, 10:36

Dvacetiletý obránce Jan Matas je první zimní posilou SK Otava Katovice. Poprvé oblékne dres mateřského klubu v sobotní přípravě s Horažďovicemi.

Jan Matas začal s fotbalem v Katovicích pod vedením svého otce Karla Matase a Pavla Nejedlého. V žákovském věku strávil dvě sezóny ve Strakonicích. V roce 2009 přestoupil do českobudějovického Dynama. V něm s výjimkou jedné sezóny, kdy ve věku 18 let hostoval v Roudném, vydržel až do konce dorosteneckého věku. Po podzimní části sezóny první dorostenecké ligy jej zranění vyřadilo na rok z aktivní činnosti. Do té doby nastupoval v elitní dorostenecké soutěži nejčastěji na pozici obránce.

Po úspěšné operaci kolena a následné důkladné rehabilitaci je připraven pomoci katovickému mužstvu v jarní části sezóny.

Zajímalo nás samozřejmě, co Honzu vedlo k návratu do rodného klubu. Zde je odpověď: „Jelikož jsem v Českých Budějovicích ukončil studium a po roce se vracím zpět k fotbalu, byly pro mne Katovice jasná volba. Po dobu mé rekonvalescence jsem kluky sledoval a jsem rád, že mi Katovice poskytly návrat zpět do svého mateřského klubu, kam se vracím po dlouhých letech. Budu se snažit odvádět co nejlepší výkony a tím pomoci týmu k výborným výsledkům!“

Diváci budou moci spatřit Jana Matase v akci poprvé již v sobotu 4. 2. 2017, kdy se na strakonické umělce utkají Katovice od 14 hod. v prvním přípravném utkání s Horažďovicemi.

Napsal(a) SK Otava Katovice