Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Osek zažehnal sestupové starosti. Na zimu si pronajal dvanácté místo

 
pátek, 22. prosince 2017, 20:25

Fotbalisté TJ Osek obsadili po podzimu krajského přeboru dvanácté místo s dvaceti body na kontě. Trenér Jaroslav Voříšek se musel vypořádat s úzkým kádrem a nestálostí sestavy. Kompletní program odehrál pouze 19letý mladíček Jan Hoch, nejlepším klubovým střelcem se stal Jakub Říský se 7 góly. V zimě se budou Osečtí připravovat v domácích podmínkách, soustředění absolvují v Sušici.

Přezimujete na dvanácté příčce. Jak jste celkově spokojen s podzimní částí sezony?
Naše umístění asi odpovídá současné sportovní úrovni a možnostem. Spousta hráčů základní sestavy je přes týden pracovně mimo, vidím je pouze v pátek na předzápasovém tréninku, někdy dokonce ani to ne. Na můj vkus je to na KP prostě málo. Hráči tedy fotbalově žijí pouze z podstaty a já to dost těžce nesu. Ale taková je doba. A pokud se přidají zranění, která ke sportu bohužel patří, není vždy složení týmu nebo sestavy úplně ideální. Až úsměvné mi připadalo, že stojím u lavičky sám v dresu a čekám, kdy nějaký hráč přikulhá ke střídačce…

Mužstvo nastupovalo pokaždé v jiné sestavě, což se odráželo na výsledcích a výkonech. Jednou překvapilo, podruhé zase vyhořelo.
Dobrou vizitkou pro nás určitě nejsou debakly v Protivíně, Olešníku a na Hluboké plynoucí z naivity a otevřeného fotbalu. Na druhé straně mužstvo Oseka v jiných utkání ukázalo vnitřní sílu, týmovost a fotbalové rezervy - remíza v Želči, Milevsku, výhra v Třeboni, doma s Katovicemi a Čimelicemi. Tady trenér trochu pookřeje a nabere chuť do další práce.

V závěru podzimu jste sáhl k výměně brankářů. Změna se osvědčila, že?
Oba gólmani prokázali svoji kvalitu, navíc jsou velmi mladí a určitě výkonnostně ještě porostou. Marek Hulínko odchytal většinu utkání. Milana Budoše jsem nasadil po šestce na Hluboké a dvě závěrečná utkání se mu povedla.

Předposlední N. Včelnici jste porazili v obou zápasech. Především vítězství u nováčka v předehrávce jara byla velice cenná a udržela vám odstup od sestupových příček.
Výhry v předehrávce v Nové Včelnici si velmi cením a považuji to za důležitý odrazový můstek v těžkých jarních utkání.

Vzpomeňte na nejhorší a nejlepší zápas podzimu.
Jak jsem již zmínil, špatně se mi kousala osmička v Protivíně a naopak se mi krásně usínalo po remíze v Želči nebo výhře v derby s Katovicemi.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Pokud se nedařilo, postrádal jsem právě osobnost, která by ten ležící prapor pozvedla. Každopádně, většina hráčů odváděla výkony na hranici svých možností.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Jako vždy se v sezóně najdou utkání, která snesou tu nejvyšší kritiku a jiná odehrané jako pouťáky… V tabulce jsou zcela zaslouženě v popředí dva suverénní vyzrálé týmy, Želeč a J. Hradec, ale velkou kvalitu mají minimálně další čtyři mužstva. Určitě jsem čekal více od Milevska.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže?
Co se týče osobností, je jich spousta a byl by to dlouhý seznam. Někteří využívají zkušeností nabytých ve vyšších soutěžích. Mnohým by určitě slušelo hrát jinde. Zmíním všem známá jména. Bombarďáci L. Dudek, J. Vorel, R. Novotný, spolehlivost O. Prášila, V. Hegenbarta, ale líbili se mi například L. Červenka a M. Novák.

Kdy oseckým hráčům skončí volno a naskočí do zimní přípravy?
Přípravu začínáme 16. 1. 2018. Velkou výhodou je pro nás hala, takže při vhodné skladbě tréninkového procesu odpadá běhání v marastu nebo za tmy. Máme velké rezervy v kondici, zapracovat musíme i na dalších činnostech. V plánu je tradiční soustředění na začátku února v Sušici. Zde jsou pro nás ideální podmínky – ubytování na hřišti, umělá tráva, bazén a posilovna. Domluvena jsou i přípravná utkání. Postupně bychom měli hrát se Svéradicemi, Žichovicemi, Vimperkem, Blatnou a Sousedovicemi.

Dojde k nějakým změnám v kádru?
Případné změny zatím nejsou na pořadu dne. Jak už jsem několikrát zmiňoval, chtěl bych zvýšit konkurenci. Na druhé straně se kolem hráčů, kteří jsou vidět, neustále točí nějaké nabídky.

Jaké budete mít plány do jara?
Na prvním místě je nemít záchranářské starosti. Hrát fotbal, který bude mít nějaký systém, bavit se předváděnou hrou a hlavně dělat radost našim fanouškům.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama