Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 16. kole KP

 
středa, 22. listopadu 2017, 18:16

Tečku za podzimem v krajském přeboru udělalo 16. kolo. V něm potvrdila rezerva Táborska dominanci nad městským rivalem Sokolem Sezimovo Ústí, i podruhé v sezóně ho porazila jasným výsledkem. Důležitou záchranářskou bitvu zkušeně zvládl Osek v Nové Včelnici, o svou šanci na záchranu se hodlají porvat i Dačice, které po třinácti neúspěšných zápasech konečně vyhrály.

Kompletní výsledky 16. kola krajského přeboru


FC MAS FC Táborsko B – Sokol Sezimovo Ústí 5:0 (3:0)

Branky: 3. a 21. Štefl, 44. a 62. Kostka, 67. Mischnik. Rozhodčí: Žemlička - Přibyl, Polák. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:3 (Podroužek, Mrúz, Nuhlíček). Diváků: 150.

Táborsko B: Zadražil – Víteček, Navrátil, Mácha, Škarda – Peterka – Mischnik, Štefl (82. L Novák), Vozihnoj - Böhm (82. Mareš), Kostka. Trenér Martin Štica.

S. Ústí: Sedloň – Brůžek, Vilímek, Mrúz (46. Irsa), Podroužek – Bartáček, Šmíd (63. Neruda), Hoffmann, Novotný (68. Hladík) – Kutner (74. Nikl), Sokolt (46. Nuhlíček). Hrající trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Štefl, Vozihnoj, Mischnik – Hoffmann

Martin Štica, trenér Táborska B: „Dneska jsme nastoupili v takové sestavě, od níž bych ani neočekával, že zápas zvládne takto výborně. Musím ale pochválit všechny naše sedmnáctileté dorostence: Zadražila, Vozihnoje, Štefla, Mischnika i Böhma. Bylo také znát, že tady s námi byl zkušený Kuba Navrátil, který obranu srovnal do latě. Nedali jsme soupeři v utkání moc prostoru se prosadit nebo jakkoliv se projevit. Škoda další řady neproměněných šancí, výsledek mohl být dvojnásobný.“

Michal Sokolt, hrající trenér Sez. Ústí: „Tento zápas se mi nehodnotí vůbec dobře, mladíci z Táborska doplnění o hráče z A mužstva podali velmi kvalitní výkon, na který jsme nebyli schopni po celý zápas reagovat. Měli jsme tam sice nějaké náznaky, ale nedokončili jsme je tak, jak bychom měli. Většinou naše kombinace vázla na nepřesnosti a pomalém pohybu, soupeř všech našich chyb dokázal využít a můžeme být rádi, že zůstalo jenom u tohoto výsledku.“


Sokol Želeč – SK Rudolfov 2:1 (1:1)

Branky: 1. a 75. Novotný – 28. Machovec. Rozhodčí: P. Šafránek - Kaštánek, Toucha. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:2 (Fiala, Novotný, Bosnyak, Barteska – Prokeš, Pouzar). Diváků: 50.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (88. M. Šindelář) – Holub, Fiala, Bosnyak (90. Froněk), Kukučka – Barteska (86. Stránský) – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Rudolfov: Teringl – O. Hajný, Ryneš, Prokeš, Gerstner – Machovec, Pouzar, J. Šindelář, Kovačičín – Sládek, Vejvar. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Novotný, Kukučka, Kosobud – Šindelář, Pouzar, Hajný

Roman Lukáč, trenér Želče: „Rudolfov odehrál dobrý zápas, nám se v závěru podařilo vsítit rozhodující branku, na kterou již soupeř nenašel odpověď. Náš projev již neměl takovou jiskru.“

Ohlas Rudolfova přineseme.


TJ Nová Včelnice – TJ Osek 0:3 (0:0)

Branky: 49. O. Šlapanský (vlastní), 57. Říský, 82. Hosnedl. Rozhodčí: Sebera - Přibyl, Polák. Delegát: Bicek. ŽK: 0:3 (Krejčí, Maroušek, Hoch). Diváků: 100.

N. Včelnice: Holický – L. Šlapanský, Vokuš, Berounský (46. Pacholík), O. Šlapanský (57. Hornát) – Petráš, Didek, Tuček, Vaš (46. Mareš) – Průša, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Osek: Budoš – Maroušek, Krejčí, Kroupa, Baloušek – Brabec (89. Čapek), Hoch, Benda, Hosnedl – Říský (87. Hanák), Carda (81. Hájek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Holický – Říský, Maroušek

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Ve všech směrech byl soupeř prostě lepší. Prvních patnáct minut nás vůbec nepustil za půlku, a i zbytek zápasu byl jasně lepší. Nějaké šance jsme taky měli, ale prostě nejsme schopni trefit z malého vápna bránu. Chyběla nám finální přihrávka. Na Osek to v žádném případě nestačilo.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Od úvodního hvizdu jsme si vytvořili převahu, domácí jsme prakticky do vážnější šance nepustili. Naše defenziva pracovala spolehlivě, dařil se rychlý přechod, ale Maroušek, Hoch ani Hosnedl nepřekonali domácího gólmana. Po změně stran, hned ve 47. min. posunul Hoch Říského, jehož přihrávku si dezorientovaní obránci tečovali za brankovou čáru. Za minutu vychytal brankář Cardovu hlavičku, stejně tak samostatnou akci s chutí hrajícího Marouška. Brankovou asistenci si připsal Budoš. Jeho přesný výkop přetavil Říský v oku lahodící gólovou akci - 0:2. Zaslouženou výhru ještě stvrdil svoji typickou akcí Hosnedl, kterého do šance poslal tradiční nahrávač Hoch. Tyto body jsou pro nás před zimní pauzou velice cenné.“


SK SIKO Čimelice – TJ Hluboká nad Vltavou 2:1 (0:1)

Branky: 69. a 77. Suchan – 33. Čermín. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Reisner. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Viták, Suchan – Nitrianský, Hájek). Diváků: 50.

Čimelice: J. Zelenka – Němec, Viták, Pšenička, Nosek – Nekl, T. Zelenka (38. Froněk, 90. Převrátil), Pávec, Varhan - Suchan (84. Klimeš), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Hluboká: Vachuta – Jonáš (79. T. Adam), Turek, Antoš, Čermín (46. Valenta) – Rubick, Nitrianský, Němec (79. Křiváček), Říha – Tauber, Hájek. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Suchan, Hegenbart, Pávec, Varhan – nehlášeno

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Musím se přiznat, že z předehrávaného zápasu s Hlubokou jsem měl před zápasem obavy. Před klukama musím ale smeknout za bojovnost a nasazení, které v zápase předvedli. Hluboká byla v zápase víc na míči, ale dařilo se nám je držet mimo nebezpečné prostory před bránou a nepouštět je do vyložených šancí. I přes to šla Hluboká v první půli do vedení. V druhé půli jsme ale přidali a začali jsme si vytvářet šance. Vyrovnání připravil kapitán Hegenbart, který přesprintoval stopera, předložil míč Pávcovi, jehož střelu dorazil do sítě Suchan. Stejný hráč se pak po rohovém kopu a přiklepnutí Pšeničky krásně trefil a vystřelil pro nás tři body.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké:V Čimelicích jsme nepodali špatný výkon, první poločas jsme Čimelice přehrávali, ale Hájek ani Tauber brankaře domácích nepřekonali. Bohužel se v prvním poločase zranil kapitán Čermín, a přidal se tak k Legdanovi a Stráskému, kteří nastoupit ani nemohli. Tak nám vypadla osa týmu a druhý poločas jsme nezvládli. Přestala hrát středová řada a domácí nám dali dvě branky. Na konci zápasu jsme měli ještě Křiváčkem vyloženou šanci, ale netrefil branku.“


SK Otava Katovice – FK Olešník 1:1 (1:1)

Branky: 1. Repa – 20. Šíma. Rozhodčí: Kotalík - Koranda, Krčín. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:4 (Schánělec, Miklas – Votava, Dudek, Dráb, Nygmet). ČK: 1:1 (75. Horejš – 75. Nygmet). Diváků: 196.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek (36. Hromíř) – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa – Požárek (89. Zoubek), Koutský (67. Blatský). Trenér Roman Malý.

Olešník: J. Studnička – Dráb, Fořter (87. M. Studnička), Nygmet, Šahajda – Šíma, Pomeje, Červenka, Vařák – Votava, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Repa, Požárek – Šíma, Šahajda, J. Studnička

Tomáš Hajdušek st., předseda Katovic: „Utkání jsme výborně začali a dali gól hned v první minutě z prvního útoku. Potom jsme však další tři šance zahodili, a to nás zřejmě stálo dva body. Olešník vyrovnal po jednoduchém nákopu za naši obranu, s takovými situacemi bychom si měli umět poradit. Čtvrt hodiny před koncem vyprovokoval hostující Nygmet potyčku, kterou spolu s ním odnesl vyloučením náš Horejš. Nygmet se celý zápas choval jako smyslů zbavený, myslíme si, že měl jít ze hřiště mnohem dříve. Je to škoda, protože se jinak hrál velmi kvalitní zápas.“

Josef Pícha, vedoucí Olešníku: „Utkání v Katovicích jsme opět začali katastrofálně a v 1. min. jsme prohrávali 1:0. Poté jsme se srovnali a snažili jsme se vyrovnat, což se nám Šímou povedlo. Domácí se sice aktivně snažili jít do vedení, ale naše obrana v čele s brankářem Studničkou vyřešila všechny ošemetné situace. V druhé půli to byl z obou stran spíše boj, v útoku jsme neudrželi míč, nedařilo se Dudkovi a nekombinovali jsme jako v minulých zápasech. V 75. min. jsme se sami naší nedisciplinovaností, kterou musíme v zimní přestávce řešit, připravili o přesilovku a utkání asi po zásluze skončilo remízou 1:1.“


Centropen Dačice – FC ZVVZ Milevsko 2:1 (1:0)

Branky: 30. Jindra, 66. Hric – 50. Sedlák. Rozhodčí: Hoch - Jarolím, Tůma. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Točík). Diváků: 30.

Dačice: Zejda – Mašát, Nosek, Kněžínek, Vacuška – Jindra, Točík, Křivánek (88. Máša), Celý – Hric (90. Vacek), Smejkal (53. Benda). Trenér Roman Bujdák.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Pavel Novotný (78. M. Novotný) – Paták (75. Alexa), Komárek, Marvan, Sedlák – Barda, Koutník. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Kněžínek, Zejda, Jindra – Paták

Milan Točík, činovník Dačic: „Jsme samozřejmě rádi, že se nám povedlo ukončit dlouhou sérii bez vítězství. Střetnutí mělo vyrovnaný průběh a rozhodla naše lepší produktivita. Po půlhodině dostal balon za obranu Jindra, chytrým obloučkem na zadní tyč překvapil brankáře a zajistil nám vedení. Milevsko sice po přestávce dokázalo srovnat, ale v 66. minutě nám zajistil tři body dorostenec Hric. Proměnil sice až svou třetí šanci, ale je v něm velký potenciál, o čemž svědčí fakt, že je po 9 zápasech podzimní části s 31 góly nejlepším střelcem dorostenecké I. A třídy. Cenná výhra nám zajistila lepší náladu na dokopnou a určitě nám dodá i potřebnou motivaci do zimní přípravy a jarních bojů.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Do Dačic jsme odjížděli, povzbuzeni posledním výkonem proti Želči, urvat povinné tři body. Musím říci, že fotbal dělám už hodně dlouho, ať už jako bývalý hráč nebo jako trenér, ale tentokrát to bylo vyvrcholení našeho podzimního zmaru v proměňování i těch nejjasnějších šancí. Místo toho, abychom si odvezli jasnou výhru, jedeme domů a máme sklopené hlavy a přemýšlíme. Herně to vůbec špatné není, ale produktivita je žalostná.“


FK Protivín – Jiskra Třeboň 2:1 (1:1)

Branky: 24. Zb. Vorel, 65. J. Vorel - 6. Průcha. Rozhodčí: Tupý - Herzog, Krauskopf. Delegát: Szücs. Bez karet. Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer, R. Vojta, Uhlík, Vojík – Chalupa (46. Ruczkowski), Kinkor, Prášil, Zb. Vorel, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Třeboň: Kopecký – Cimerhanzl, Cahyna, Pučejdl, P. Tůma – Divoký (38. Franěk), Matoušek (71. Pancíř), Kodras, Malický (66. Přibyl) – Holzepl, Průcha (90. Brousek). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: J. Vorel – Cahyna, Kodras

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Poslední utkání podzimu se nevyvíjelo pro nás dobře. I když jsme dobře začali, hosté šli do vedení. Naštěstí se nám povedlo do půle srovnat. V druhé půli se kluci hodně snažili a bojovali. Chtěli vítězství a šli za ním. Větší touha a bojovnost rozhodly v náš prospěch.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně:Odehráli jsme naprosto rovnocenné utkání, které rozhodla pouze lepší střelecká potence soupeře. Domácí dokázali proměnit dvě šance, my pouze jedinou. Herně jsme v ničem nezaostávali, ba naopak, v držení míče a kombinaci jsme Protivín předčili. Jenže bez kýženého efektu, což je vzhledem k průběhu utkání škoda.“


TJ Dražice – FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (0:1)

Branky: 76. Hojdar (pen.) - 6. Votava, 48. Toman. Rozhodčí: Peterka – Macko, Tauber. Delegát: Bumba. ŽK: 3:7. ČK: 1:0 (26. Bareš za faul). Diváků: 60.

Dražice: Baka – Valášek (58. Hojdar), Horka, Fořt, Bareš – D. Štecher, Veselý, Hořejší (84. Kos), Novotný (66. M. Stuchlík) – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Šmíd, Beránek, Mareš – Kučera (78. Chyška), Králíček, Koutný, Votava – Toman (89. Nováček), Chalupský (90. Cypra). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Baka, Stuchlík – Šenkýř, Toman, Beránek, Koutný, Chalupský

Lubomír Kolář, vedoucí Dražic: „Hrálo se bojovné a vyrovnané utkání, v němž byl Hradec šťastnější. Na rozdíl od nás dokázal své šance zúročit.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jsme rádi, že toto utkání máme za sebou, a hlavně se ziskem tří bodů. V Dražicích se lehko nevyhrává, takže je to výborné, že se nám to povedlo. Terén byl hodně těžký, což nám vůbec nevyhovovalo, a naopak pro domácí nepříjemné bojovníky to byla voda na mlýn. Hrálo se velmi bojovné utkání s množstvím soubojů a moc fotbalové krásy nepobralo. Tentokrát jsme to ubojovali a máme důležité tři body.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Daniel Pekař