Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jindřichův Hradec tlačí na Želeč, Táborsko B doma rozebral během patnácti minut

 
sobota, 11. listopadu 2017, 12:27

Zápas J. Hradce proti Táborsku B sliboval zajímavou podívanou, hrál druhý tým tabulky proti třetímu. Nakonec si na něm ale smlsli jen domácí fanoušci, jejich tým si výbornou hrou podpořenou vysokým presinkem během prvního poločasu vytvořil čtyřbrankový náskok, který, přestože přeřadil na nižší rychlostní stupeň, ještě do konce utkání navýšil.

Duel druhého se třetím týmem tabulky a tahák 14. kola přeboru jasně opanoval po výborné první půli Jindřichův Hradec. Radim Koutný gólem ve 14. minutě odšpuntoval vedoucí brankou gólostroj a během čtvrthodiny bylo o osudu zápasu jasno.

Táborskému Peterkovi se o pět minut později nepovedl odkop, míč se dostal před Filipa Votavu a hostující bek ve snaze zblokovat střelu domácího hráče fauloval skluzem v šestnáctce. Následovala žlutá karta a penalta, se kterou si poradil kapitán Tomáš Beránek – 2:0. Prakticky vzápětí hostující obrana v ne úplně obtížné pozici odhlavičkovala na rohový kop, který Ondřej Černoch příkladně zakroutil přímo od praporku do Novákovy brány. Kuriózní moment znamenal vedení jindřichohradeckých 3:0 a značný klid pro zbytek zápasu.

Mužstvo trenéra Černocha vysokým presinkem vůbec nedávalo hostům prostor ke kombinaci, ti často ztráceli míče a další vynucená chyba obrany ve 29. minutě znamenala snadný gól pro Jiřího Chalupského a stav 4:0. Pokyny táborského kouče Šticy, aby hráči zvedli hlavu a pokusili se se zápasem něco udělat, odezvu neměly. Jindřichův Hradec ve zbytku poločasu povolil Táborsku uzdu, to se konečně pořádně podívalo za polovinu hřiště, Hejníčka ale ohrožovalo jen sporadicky.

Ve druhém poločase Hradec evidentně polevil, chvílemi ztrácel koncentraci a umožnil hostům hodně lacině snížit. V 69. minutě zaspal střídající obránce Šmíd a Bouchal sám před Hejníčkem bez problémů zavěsil – 4:1. Domácí inkasovaná branka probudila bleskurychle a Martin Toman hned zvýšil na 5:1. Naprosto evidentní zatažení táborského kapitána Škardy při Kučerově vyložené šanci vyústilo v 78. minutě v další pokutový kop, s nímž si Tomáš Beránek i podruhé poradil a uzavřel zápasový účet na 6:1.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: "Vzhledem k reprezentační pauze jsme nevěděli, s čím k nám Táborsko přijede. Nakonec soupeř vsadil na mladé kluky z širšího kádru, ale každopádně jsem rád, že jsme těžké utkání zvládli za tři body."


FK Jindřichův Hradec 1910 - FC MAS Táborsko B 6:1 (4:0)

Branky: 14. Koutný, 19. a 78. Beránek (obě z pen.), 24. Černoch, 29. Chalupský, 70. Toman – 69. Bouchal. Rozhodčí: Vican - Reisner, Krčín. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:3 (Škarda, Zavadil, Peterka). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Blažek (55. Šmíd), Beránek, Mareš – Kučera, O. Černoch (73. Králíček), Koutný, Votava – Toman (79. Cypra), Chalupský (87. Hulík). Trenér Marek Černoch.

Táborsko B: L. Novák – Víteček, Zavadil, Bong, Škarda – Peterka – Vozihnoj, Mácha, Veselý (48. Bouchal) – Schramhauser (77. Drs), Kostka. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Beránek, Šenkýř, Toman

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle