Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zápas podzimu: Lídr Želeč hostí druhý J. Hradec. Oba týmy jsou kompletní

 
pátek, 20. října 2017, 17:41

Krajský přebor má před sebou největší tahák podzimní části. Úřadující vicemistr a aktuálně první Sokol Želeč přivítá v sobotu dopoledne (10,30 hod.) na svém trávníku v tabulce druhý FK Jindřichův Hradec 1910. Redakce našeho portálu mluvila s oběma trenéry před pátečním předzápasovým tréninkem. Na tom, kdo je favoritem, se neshodli.

Želeč vede tabulku o dva body a po menší krizi, kdy ztratila doma s Osekem a padla v Protivíně, už zase válí. Pohoda v kabině se projevila i v Olešníku, kde Lukáčovi svěřenci vyhráli 3:1. A rádi by venkovní výhru potvrdili doma. „Na zápas se všichni těšíme, máme Hradci co oplácet. U nich jsme prohráli 0:4 a doma jenom remizovali 1:1. Každopádně to bude hodně zajímavé utkání. V něm můžeme ukázat, na co máme,“ věří kouč Roman Lukáč, že vzájemnou bilanci s Hradeckými o něco vylepší.

Soupeře má přečteného, ví, co od něj může očekávat. „Hradec je ambiciózní tým. Předvádí fyzicky náročný fotbal, plný soubojů. Na to se musíme připravit. Hradec je se svými zkušenostmi favoritem,“ míní Lukáč na adresu sobotního protivníka, s nímž Želečtí zatím nikdy nevyhráli.

Kádr vedoucího mužstva nehlásí žádného maroda. Do šlágru podzimu půjde v nejsilnější sestavě. „Měli bychom být kompletní, takže spíš mám starost, koho postavit. Hrát by chtěli všichni. Každopádně by fanoušci měli sledovat atraktivní zápas. Doufám, že jich přijde hodně,“ zve Roman Lukáč na sobotní dopoledne do Želče.

Hradec hodlá bodovat

Svěřenci Marka Černocha mají pro strach uděláno. To už mimochodem ukázali v Protivíně. Musíme ještě podotknout, že venku jako jediní z celé soutěže ještě nepoznali hořkost porážky. Na druhou stranu Želeč zase drží neporazitelnost na vlastním hřišti.

„Jedeme na hřiště favorita, i když jak říkáte, možná je to strategická obrana každého trenéra. Možná vám to samé pochopitelně řekl i Roman Lukáč. No, ale my si tam jedeme minimálně pro bod. Když jich bude víc, bude líp. U kluků všechny bolesti pominuly, všichni chtějí nastoupit,“ hlásí Marek Černoch, že má všechny hochy pohromadě.

Vloni byli Hradečtí jediní, s kým Želeč uhrála jen bod za domácí podzimní remízu 1:1. Jarní odveta u Vajgaru dopadla pro Sokol přímo tragicky. „Je fakt, že jsme Želeč na jaře doma porazili o čtyři góly, ale pamatuju si, že to byl nejlepší tým, který u nás hrál. Ale taky máte pravdu, že na to se tabulka a historie neptá,“ souhlasí hradecký kormidelník. „Vím, že se teď na nás pečlivě chystají. My jsme si proto taky prohlédli video a taky se připravujeme. Víme, že vycházejí ze svého už zažitého systému 3-5-2 a mají kromě toho i dost nebezpečnou ofenzivu. No, uvidíme,“ přemítá Marek Černoch, jehož tým by se v případě vítězství poprvé posunul do čela, na němž se sedm kol po sobě vyhřívá právě Želeč.

Komise rozhodčích Jč. KFS svěřila nelehký šlágr zkušené trojici rozhodčích z Č. Budějovic. Hlavním bude Petr Tupý, na čarách mu budou asistovat Pavel Macko a Marek Peterka. Delegátem svazu je Václav Albrecht.


Vzájemná utkání

2016/17 Želeč – J. Hradec 1:1 (65. Brůžek – 86. Cettl) a 0:4 (1. Kučera, 51. vlastní Holub, 69. Votava, 89. T. Šenkýř)

2014/15 Želeč – J. Hradec 0:2 (59. Šahajda, 90. Koutný) a 0:3 (11. Horka, 80. Beránek, 88. Jaroš)

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák