Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hluboká zvítězila v Třeboni po brankách Říhy a Hájka. Milevsko se rozešlo s Osekem smírně

 
neděle, 15. října 2017, 18:22

Hluboká počítá tři hodně důležité body pro klidnější podzim. Mužstvo Františka Cipra v nepříliš pohledném duelu vyhrálo v Třeboni 0:2. Domácím to směrem dopředu vůbec nešlo, zatímco hosté byli velmi efektivní. Odpolední duel Milevska s Osekem skončil remízou 1:1, což ani jednomu z týmů z konce tabulky příliš nepomůže. Hosté sice přečkali několik šancí Milevska, ale sami mohli o osudu zápasu rozhodnout z penalty, tu však nedali.

Nedělní výsledky 10. kola krajského přeboru


Jiskra Třeboň - TJ Hluboká nad Vltavou 0:2 (0:0)

Branky: 66. Říha, 75. Hájek (pen.). Rozhodčí: Vychodil - Sebera, Koranda. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:4 (Kodras, Matoušek – Hájek, Tauber, Antoš, Legdan). Diváků: 170.

Třeboň: Skála – Kodras, Cimerhanzl, Pučejdl, P. Tůma (81. Brousek) – Matoušek, Franěk (82. T. Tůma), Divoký, Pancíř – Průcha, Holzepl (88. Bednář). Trenér Zdeněk Procházka.

Hluboká: Vachuta – Jonáš, Antoš, Legdan, Čermín – Turek, Stráský, Říha, Němec (78. Rubick) – Tauber (88. Křiváček), Hájek (85. T. Adam). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Kodras - Říha

Hluboká začíná pod trenérem Františkem Ciprem seriózně hrát o přežití v soutěži, jakýkoli bod z venkovního hřiště je proto pro ni důležitý. Třeboň se ale v minulém kole vytáhla v Rudolfově a byla favoritem dnešního duelu.

Také měla zkraje víc iniciativy. První náznak šance měl po přímém volném kopu domácí Karel Holzepl, ale balón trefil halfvolejem vysoko nad branku Vachuty. Třeboň hrála od úvodu víc na míči, vážnější příležitost ovšem neměla.

Po prvotním vyčkávání se osmělila i Hluboká. A to dost výrazně – v 16. minutě chytil nohou Davidu Říhovi obrovskou šanci gólman Skála, následnou dorážku do prázdné brány bohužel pro hosty ve skluzu nezvládl Tomáš Antoš. Pak jen zůstal bezmocně ležet, protože věděl, že měl svůj tým poslat do vedení. Hlubocký hráč před zápasem hodně špatně seřídil mířidla, také trestňák ze slibné pozice poslal v 27. minutě výrazně nad.

Naprosto průměrnou krajskou podívanou trochu ke konci prvního dějství oživil hostující obránce Pavel Turek, který rodící se šanci Třeboně razantně ukončil přesným skluzem na Matouška, kdy mu na hranici velkého čtverce čistě sebral míč. Raději nedomýšlet následky, kdyby místo balónu Turek trefil nohy domácího záložníka, ale obranný zákrok to byl učebnicový.

Druhý poločas začal bravurním zákrokem brankáře Vachuty proti hlavičce Martina Průchy, která přišla z ideální pozice. Jenže až tak ideální, že byla za celou obrannou linií Hluboké, třeboňský kanonýr zakončoval z ofsajdu.

Zatímco z neofsajdových pozic byla útočná snaha Třeboně jalová, Hluboká si v 65. minutě vytvořila druhou brankovou šanci. A tu proměnila! Zbyněk Stráský poslal z rohu vápna nadýchaný centr přesně na nohu Davida Říhy a ten procedil míč za Skálu – 0:1.

Třeboň přišla s odpovědí hodně rychle, hned za minutu skluzoval na zadní tyči po prudké přihrávce Holzepla jeden z domácích, ale podobně jako Tomáš Antoš v úvodním dějství na druhé straně ještě obtížnější situaci nezužitkoval.

V 75. minutě přišla druhá branka Hluboké a akcie domácích výrazně klesly. Tomáš Tauber dostal ve vápně kopačkou do obličeje a nařízenou penaltu proměnil jeho kolega z útoku Pavel Hájek – 0:2. Třeboňští nebyli ani ve zbytku duelu směrem dopředu jakkoli nebezpeční, což Hluboké maximálně vyhovovalo a snadno si došla pro tři body, které budou v boji o udržení důležité.

Pavel Hájek proměňuje bezpečně penaltu a pečetí výhru Hluboké v Třeboni.


FC ZVVZ Milevsko - TJ Osek 1:1 (1:1)

Branky: 20. Komárek – 44. Carda. Rozhodčí: Šafránek - Polák, Kaštánek. Delegát: Štuk. ŽK: 3:3 (Petr, Barda, Marvan – Kroupa, Hoch, Kuneš). ČK: 0:1 (89. Čapek). Diváků: 100.

Milevsko: Šmitmajer - P. Novotný, Vakoč, Kosobud, Málek – Sedlák, Komárek, Petr, Barda (73. Marvan) – Koutník, Paták (53. Petr Dvořák). Trenér Miroslav Strnad.

Osek: Hulínko – Benda (90. Brož), Krejčí, Baloušek, Kuneš  – Mráz, Kroupa, Hoch, Hosnedl – Říský, Carda (70. Čapek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Sedlák, Komárek – Hosnedl

Milevsko začalo zápas dobře, sérii šesti rohových kopů sice nedokázalo zužitkovat, ale Osek přitlačilo do vápna a ukázalo mu, že na domácím hřišti chce vládnout. Vedení se domácí mužstvo kouče Miroslava Strnada ujalo až ve 20. minutě na krajské úrovni naprosto nevídanou ranou Josefa Komárka. Ten trefil míč výstavně z voleje a adepta na gól roku máme na světě - 1:0.

„Pak následovaly další možnosti. Barda těsně minul, na Koutníka zívala celá brána, ale dal to taky vedle. Bylo tam víc možností, ale bohužel efekt neměly. A pak přišel trest,“ narážel trenér ZVVZ Strnad na vyrovnávací hlavičku Martina Cardy z předposlední minuty první půle, kterou úplně volnému oseckému hráči na zadní tyči umožnila nedůslednost milevské obrany při rohu – 1:1.

V druhé pětačtyřicetiminutovce to byli znovu domácí, kdo se tlačil za třemi body. Jenže nakonec klidně mohlo udeřit na druhé straně. Klasická osecká hra – nakopnutý míč do vápna, v němž obránce Milevska Tomáš Vakoč zahrál rukou. Následoval pokutový kop, ten ovšem Jakub Šmitmajer k velké úlevě domácích fandů i funkcionářů Martinu Cardovi chytil.

Milevsko opravdu promrhalo několik slibných možností, jenže ani střídající Petr Dvořák se dnes netrefil. Na konci duelu si domácí ještě zahráli krátkou přesilovku, v 89. minutě totiž musel ze hřiště po červené kartě Čapek, který si pustil pusu na špacír. Jenže ani další série rohů v nastavení už změnu skóre nepřinesla.


PSALI JSME V SOBOTU

KP: Hradecký obrat s Čimelicemi. Želeč dvěma zásahy Novotného zabodovala v Olešníku


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle