Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gólman Baka uchránil Dražice od vyšší porážky

 
úterý, 10. října 2017, 20:48

Kvůli pracovním povinnostem a zraněním odjížděl tým Dražic k okresnímu derby do Želče bez Valáška, Vlašína, Schloffa a Kromky. Domácí byli jasným favoritem, vítězství je mohlo opět posunout do čela tabulky před Hradec.

Samotný úvod zápasu ukázal, kdo bude pánem na hřišti. Želečtí se usadili na hostující polovině a v kombinaci a pohybu hráče Dražic převyšovali. Při útočení však zapomínali na zadní vrátka, což se jim  ve 14.minutě vymstilo. Dlouhý odkop od obránců si zpracoval Veselý, přiťukl Jiřímu Štecherovi, který mu balon patičkou vrátil a Veselý se ocitl za obránci. Jeho prudký nákop z pravé strany by asi skončil za zády brankáře Blažka, ale Stuchlík v náběhu dorazil před bránícím Švábem a poslal překvapivě své mužstvo do vedení - 0:1.

Nadějné vedení drželi hosté pouhé dvě minuty. Ze stálého dobývání dražické branky přišel centr z levé strany, na zadní tyčce zapomněli Bareš se Stuchlíkem na Brůžka, který tvrdou střelou Baku propálil a srovnal skóre na 1:1. Za další dvě minuty zaspalo při bránění hned několik dražických hráčů. Škrábek z pozice obránce prošel od půlky až na velké vápno a tvrdě vystřelil. Jeho pokus sice Baka vyrazil, ale přímo k volnému Rabiňákovi. Pro toho nebyl problém dorazit balon do odkryté branky – 2:1.

Zakrátko rozehrával Barteska přímý kop po faulu Horky. Centr do vápna dorážel Rabiňák, ale na Baku tentokrát nevyzrál. Ve 22.minutě šel dokonce sám proti brankáři Pavličko, když lehkovážně ztratil balon D. Štecher, Baka stačil střelu na poslední chvíli vytěsnit na roh.

Mladší z bratrů Štecherů se v lepším světle předvedl na konci první půlhodiny, když křižným pasem našel na levé straně Stuchlíka, ten postupoval sám proti Blažkovi v brance domácích, ale jeho střela pouze vyprášila rukavice vyběhnutého gólmana. Prakticky hned z protiútoku si při bránění nepočínal nejlépe Sedlák, přišel o balon, Barteska přihrál na střed velkého vápna Novotnému, který sklepl balon proti noze Kukučkovi, jeho tvrdá střela skončila u pravé tyče za překonaným Bakou - 3:1.

Ve 38.min. se Dražickým podařila podobná akce, která předcházela gólu Stuchlíka. Tentokrát si dlouhý nákop až na střed velkého vápna domácích zpracovával Veselý, při posunutí balonu byl zezadu sražen Kosobudem a rozhodčí Kaštánek neváhal písknout pokutový kop. K jeho zahrání se postavil Hojdar a střelou na střed branky překonal Blažka - 3:2. I když průběh první půle vyzněl herně jednoznačně pro želečský Sokol, do šaten šli hosté za celkem přijatelného stavu.

Kosobudova pojistka

Domácím se podařilo své vedení pojistit hned ve 48.minutě. Po závaru před hostujícím velkým vápnem nepokryl náběh Bartesky po pravé straně Stuchlík, domácí lídr nacentroval z pravé strany po zemi, na balon si naběhl volný Kosobud, kterému nechali stopeři spoustu volnosti a vstřelenou brankou odčinil penaltový faul na Veselého - 4:2. Vedení o dvě branky domácí hráče uklidnilo a naopak dražické hráče srazilo a až do konce utkání bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Domácí brankář se mohl jít sprchovat půl hodiny před koncem utkání, nic na něj až na jednu výjimku už nešlo…

Dražice mohou děkovat brankáři, že skóre už nedoznalo změny. V 64.minutě vychytal skvělým zákrokem šanci Novotnému, který se ve vápně kličkou zbavil Horky, ale Baka byl na místě. V 69.min. musel robinzonádou hasit střelu Pavlička k tyči. V 82.min. včasným vyběhnutím zmařil šanci Švábovi, ten šel sám, ale střela se do branky nevešla. V 85.min. to byl Bosnyak, který se ocitl sám na penaltě, ale střela mu nesedla a zamířila vysoko nad. Minutu na to měl další šanci Bosnyak, vyšachoval obranu několika kličkami, ale střelu mu Baka chytil.

Poslední šanci utkání nachystali hostující náhradníci. Páša dostal pěknou přihrávku od dalšího mladíka v dražickém dresu Veřtáta. Páša sice vystřelil, ale trefil přímo brankáře Blažka. Nic dalšího už se neudálo a hosté odjížděli s prázdnou.

„Domácí byli po celé utkání lepší, jejich fotbalovost byla zřetelná a ze spousty neproměněných příležitostí je patrné, že 4:2 je pro nás celkem přijatelný výsledek. V dalším kole přijede do Dražic Nová Včelnice, chceme věřit, že se naši hráči dají dohromady a budou se chtít před domácím publikem rehabilitovat a zvítězit,“ uvedl vedoucí dražického mužstva Lubomír Kolář.


Sokol Želeč - TJ Dražice 4:2 (3:2)

Branky: 17. Brůžek, 19. Rabiňák, 31. Kukučka, 49. Kosobud - 14. Stuchlík, 40. Hojdar (pen.). Rozhodčí: Kaštánek - Polák, Kotalík. Delegát: Hoch. ŽK: 1:2 (Kukučka – Veselý, Stuchlík). Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (74. Bosnyak) - Holub, Brůžek (80. Kloc), Barteska (61. Fiala), Kukučka (86. Stránský), Šváb (90. Kordina) – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Dražice: Baka - Bareš, Horka, Hojdar, Sedlák – D. Štecher, Hořejší (77. Veřtát), Novotný, Stuchlík – Veselý (64. Páša), J. Štecher. Hrající trenér Marian Horka.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Petr Vlasák