Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice na Hluboké podruhé dvougólové manko už nesmázly

 
úterý, 26. září 2017, 15:15

V nepříjemný dopolední čas sehráli fotbalisté Dražic další mistrovské utkání, tentokrát na Hluboké v podzámčí. Krásná kulisa zámeckého podhradí však bylo asi jediné, co hosty uspokojilo. Domácí se chtěli rehabilitovat za televizní prohru v Protivíně a nákupem urostlého Turka z divizního Roudného vyztužili obranu. Na opory Legdana, Lovičku nebo Adama zbylo jen místo mezi náhradníky.

Jak se dalo očekávat, domácí zahájili utkání velkým náporem a už ve 3.minutě musel nestárnoucí Milan Volek, který mezi tyčemi zaskakoval za Baku, likvidovat střelu Rubicka. Z úvodního náporu se rekrutoval i první gól v dražické síti. Po levé straně utekl Barešovi Tauber, nacentroval před branku, kde Hájek přeskočil Valáška a hlavou poprvé rozvlnil síť za bezmocným Volkem – 1:0.

Až obdržená branka vyburcovala hosty ke větší aktivitě a vytvořili si šance ke srovnání skóre. Hlavička Kromky po centru Veselého z přímého kopu šla mimo branku. Ve 27. min. se opět zviditelnil domácí Hájek, který zahrával pokutový kop za nafilmovaný pád jednoho z domácích, který nepřesný rozhodčí Eibl „zbaštil i s navijákem“, jak popsal vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář. Volek sice směr kopu Hájkovi vystihl, ale gólu nezabránil – 2:0.

Ve 30.min. měl další gólovku na hlavě Kromka po centru J. Štechera, ale kanonýra Dražic v poslední době opustilo střelecké štěstí. I z této tutovky zamířil balon mimo tyče Brašničkovy branky. O minutu později se hostující hráči přece jen radovali. Jiří Štecher se na pravé straně uvolnil přes beka a nezištně přihrál volnému Hojdarovi, který propálil vše před sebou a snížil na 2:1. Ve 35. min. hasil šanci domácích na poslední chvíli Vlašín. Do šaten se odcházelo za nejtěsnějšího vedení domácích.

Druhé dějství začalo podobně jako úvod zápasu. Domácí měli převahu v poli a hned ve 48.min. musel Volek pádem pod nohy likvidovat samostatný náběh Taubera. Pravdou je, že domácí hráč se do šance dostal po bleskovém rozehrání přímého kopu na půlce hřiště, kdy míč, v rozporu s pravidly, nebyl v klidu… V téže minutě se dostal do šance Veselý na opačné straně, ale jeho točená střela těsně minula branku. V 59. min. se Dražickým podařilo srovnat skóre. Po rohovém kopu a několika náhodných odrazech se k míči dostal Horka a nechytatelnou střelou nedal Brašničkovi šanci – 2:2.

Rozhodla závěrečná 30minutovka

Poslední půlhodina byla plná gólových příležitostí. Z našich hráčů měl tu největší Horka, jeho střela levou šla však vysoko. Stuchlík se pokoušel dorazit centr Horky, ale míč netrefil. To domácí byli v zakončení úspěšnější. V 62. min. ještě zabránil gólu Volek, který hasil chybu Bareše.  V 69.min. chyboval  pro změnu Valášek, když fauloval Hájka, který pokus o kličku vystihl. Rozehraný přímý kop směřoval před branku, tam svedl souboj Daniel Štecher se Stráským, ze vzájemného přetahování vyšel vítězně domácí hráč, protože jeho pád kvalifikoval rozhodčí jako faul a nařídil další penaltu ve prospěch Hluboké. Míč si opět postavil Hájek a střelou pod tělem Volka poslal svůj tým do vedení 3:2.

Za necelých pět minut dokázala Hluboká své vedení ještě navýšit, Valášek tak dlouho otálel s odkopem, až přišel o míč a Nitrianský vyslal pasem za obranu na zteč Hájka. Ten korunoval svůj povedený střelecký den lobem přes vybíhajícího Volka a uzavřel nejen své střelecké představení, ale gólový účet zápasu.

Dvoubrankové vedení už si domácí pohlídali. Vzruch do závěru vnesl svým dalším nesmyslným verdiktem rozhodčí, který vyloučil D. Štechera, jenž úsměvem reagoval na jedno z jeho sporných rozhodnutí a to neměl dělat. Eibl, který si za celý zápas vyslechl bezpočet sprostých nadávek od hráčů obou celků, tasil červenou kartu za úsměv a slova „co jste to zase písknul“…

„Prohráli jsme a odjížděli bez bodů, ale víc než bodová ztráta mrzí to, že vinou zranění jsme pro další zápasy přišli o Kromku a díky rozhodčímu i o D. Štechera. Koho trenéři postaví v domácím utkání proti Olešníku, je otázkou,“ shrnul vedoucí dražického mužstva Lubomír Kolář.


TJ Hluboká n. Vltavou – TJ Dražice 4:2 (2:1)

Góly: 10., 28. (pen.), 70. (pen.) a 73. Hájek - 32. Hojdar, 59. Horka. Rozhodčí: L. Eibl - Jarolím, Macko. Delegát: Němeček. ŽK: 1:4 (Legdan – D. Štecher 2, Hořejší, Hojdar). ČK: 0:1 (87. D. Štecher). Diváků: 75.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Antoš, Čermín – Rubick (46. Křiváček), Nitrianský, Stráský (82. Lovička), Říha (73. Legdan) – Tauber, Hájek (75. T. Adam). Trenér František Cipro.

Dražice: Volek - Bareš, Valášek, Hojdar, Vlašín – Hořejší (75. Novotný), D. Štecher, Horka, Veselý - J. Štecher, Kromka (40. Stuchlík). Trenér Miloš Veselý.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto TJ Dražice