Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hluboké hořela levá strana, Protivín ovládl televizní duel. Obrat Třeboně s nováčkem

 
neděle, 17. září 2017, 11:07

Televizní duel Protivína a Hluboké byl jasnou záležitostí domácích. Rychlík Jan Vojta větral hostující obranu, Ondřej Prášil byl zase nebezpečný v šestnáctce, k tomu navíc domácím skvěle fungovala obrana. Výsledek 4:0 je tak naprosto odpovídající dění na hřišti. Dopoledne se ještě hraly další dva duely 6. kola krajského přeboru.

Nedělní výsledky 6.kola krajského přeboru


FK Protivín - TJ Hluboká nad Vltavou 4:0 (2:0)

Branky: 17. Čermín (vlastní), 43. Prášil, 55. Zb. Vorel, 82. Růžička. Rozhodčí: Vychodil - Polák, Kotalík. Delegát: Kureš. ŽK: 1:1 (Rothbauer - Lovička). Diváků: 621.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Hála, Uhlík, Vojík (85. Zach) –  J. Vojta (60. Růžička), Z. Vorel, Moravec (79. Kinkor), R. Vojta – Prášil (87. Fiala), J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Hluboká: Brašnička – Antoš, Čermín, Legdan, Říha (55. Rubick) – Hájek (70. T. Adam), Stráský (65. Křiváček), Nitrianský, Lovička, Němec (80. Valenta) – Tauber. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Prášil, J. Vojta, Zb. Vorel, Rothbauer – Hájek, Nitrianský

Velký svátek pro jihočeský fotbal měl malou kaňku hned od samého úvodu. Na televizní zápas Protivína s Hlubokou nedorazil takový počet diváků, jaký se asi očekával. Minimálně protilehlá tribuna byla výrazně prořídlá a ve srovnání s dalšími duely projektu Můj fotbal živě tak zůstal zápas jihočeského KP trochu za očekáváním. Oficiální číslo zní 621 přihlížejících.

A podobné to bylo i se samotnou hrou v první půli, která byla spíš takticky vedená, než že by byl vidět nějaký živelný fotbal s množstvím šancí. Hluboká byla sice zkraje duelu silnější na míči a v přízemní kombinaci, ale její obrana na levé straně hořela, čehož Protivín dokázal využít.

Běžela 16. minuta, Jan Vojta zprava odcentroval a v hodně krkolomné pozici a s výrazným přispěním stopera Jana Čermína dopravil míč za Brašničku veterán Ondřej Prášil – 0:1. Záběry kamer ČT ukázaly, že šlo spíš o vlastní branku hostujícího obránce.

Hlubocký gólman Brašnička byl v hlavní roli při sporné situaci ve 24. minutě, kdy vyšlápl z vápna a zahrál balón rukou. Podle opakovaných záběrů to ale vypadá, že ruce měl ještě nad velkým čtvercem, což je podle pravidel rozhodující, a tak píšťalka sudího Vychodila mlčela správně.

Protivín výborně organizoval vlastní defenzivu a vyrážel do nebezpečných brejků, další centr Jana Vojty z pravé lajny zakončil tísněný Jaromír Vorel mimo.

A když to nevyšlo jednomu protivínskému útočníkovi, vzal to za něj ten druhý. Jaromír Vorel se v 43. minutě proměnil do role nahrávajícího a opět z pravé strany našel ukázkově Ondřeje Prášila, který naprosto nehlídaný na malém vápně nedal Brašničkovi šanci - 2:0. Tady obrana hostů výrazně zaspala a František Cipro měl svým hráčům o poločasové pauze dost co říct.

Na startu druhého dějství to byla ale stejná písnička. Rychlý Jan Vojta si s levou stranou obrany Hluboké dělal, co chtěl, v 54. minutě pohodlně obešel Ondřeje Němce, přihrál pod sebe a odražený balón se dostal až k dnešnímu oslavenci Zbyňku Vorlovi (25), jemuž se odrazil od holeně a skončil u pravé Brašničkovy tyče - 3:0. O chvíli později do té doby nejlepšího hráče domácích Jana Vojtu vystřídal mladý David Růžička.

Jednu z mála chyb udělala protivínská obrana v 69. minutě, výraznou možnost měl Ondřej Němec, ale lehce z úhlu nedokázal tváři v tvář Hanusovi uspět. Protivín v téhle fázi utkání lehce polevil a nechal hosty hrát.

Vlastní hluchou pasáž oživili domácí v 73. minutě, po přímém volném kopu se k míči v ideální pozici na ose hřiště dostal Zbyněk Vorel, ale trochu zbytečně šel do skluzu a jeho dělovka letěla přímo do středu branky, kde stál připravený Brašnička.

V 82. minutě už byl ale hlubocký gólman krátký na dorážku Davida Růžičky, kterému po rychlém kontru předložil míč jako na zlatém podnose Prášil. Pro střídajícího Růžičku to byla opravdu jednoduchá situace - 4:0.

Poslední velkou šanci duelu si schoval na 89. minutu Zbyněk Vorel, jeho prudkou ránu z hranice vápna ale Brašnička skokem ke své pravé tyči vyrazil. Protivín každopádně dnes podal koncentrovaný výkon, Hlubokou přehrál a navíc byl i efektivní v koncovce.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: "Ideální to úplně nebylo, pár věcí bychom mohli udělat lépe, třeba víc držet balón, ale výsledek 4:0 je přesto výborný."


Jiskra Třeboň - Sokol Sezimovo Ústí 2:1 (1:1)

Branky: 37. Průcha, 67. Cimerhanzl - 20. Neruda. Rozhodčí: Přibyl - Šafránek, Peterka. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 1:1 (Nekvinda – Peltán). Diváků: 120.

Třeboň: J. Skála – Cimerhanzl, Cahyna, Pučejdl, Pavel Tůma – Lonsmín, Nekvinda (87. Hami), Franěk – Matoušek (73. Tomáš Tůma), Holzepl (78. Brousek) – Průcha (90. Divoký). Trenér Zdeněk Procházka.

Sokol S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Vilímek, Brůžek, Podroužek (74. Hladík) – Neruda (78. Žilinčík), Hoffmann, Peltán, Novotný – Sokolt (70. Nikl), Šmíd. Hrající trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Nekvinda, Průcha – Sokolt

První poločas neodehráli domácí hráči moc dobře. Uvolnili hostům střed pole, čehož sokolové pod vedením a dirigentskou taktovkou Michala Sokolta umně využívali. Z toho také rezultoval jejich úspěch. Centr ze strany dokázal přetavit ve vedoucí gól Lukáš Neruda – 0:1. Sezimovoústečtí mohli svůj náskok navýšit, ale střelu Sokolta ze strany zneškodnil třeboňský gólman Jakub Skála.

Domácí fotbalisty gól trochu zaskočil, ale nakonec jeho vstřelení umožnili prakticky sami svým přístupem. V závěru první půle se Jiskra zvedla a snažila se dostat před brankáře Sedloně častěji. Po jedné z akcí se ujal pokus Martina Průchy, který vyrovnal – 1:1.

Přestávka zřejmě neproběhla v třeboňské kabině příliš klidně, protože na hřiště nastoupilo úplně jiné mužstvo. Muži trenéra Procházky přidali na kroku a střed hřiště pro hosty uzavřeli. Sedloň v brance Sokola se měl co otáčet, ale podlehl jenom jednou po hlavičce Martina Cimerhanzla, když si vyskočil pro balon z rohu – 2:1.

Poté už patřilo hřiště zcela úplně domácím. Hosty asi obdržený gól zlomil a postupně se začali vytrácet. Nakonec zápas dvou rozdílných poločasů rozhodli ve svůj prospěch třeboňští hráči.

František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně: „První poločas byl z naší strany ne zrovna nejlepší, když to mám říct mírně. Hosté měli víc ze hry a dali také vedoucí gól. My jsme naštěstí přece jenom stačili do přestávky vyrovnat. Druhá půle už ale byla naše a dali jsme o gól víc než soupeř.“

František Plachý, hrající asistent trenéra Michala Sokolta: „Škoda, že jsme nedokázali proměnit naší převahu v první půli ve vyšší náskok. To se nám po pauze vymstilo, protože domácí přidali a stav utkání otočili. Přestali jsme praktikovat hru, která nám přinesla úspěch.“


FC MAS Táborsko B - SK SIKO Čimelice 0:0

Rozhodčí: Lovětínský - Herzog, Vican. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:3 (Škarda, Bong Wo Che – Řezáč, Viták, Suchan). Diváků: 85.

Táborsko B: Zadražil – Bouchal, Bong (83. Mareš), Mácha, T. Větrovský – Vozihnoj (80. Drs), Škarda, Peterka, Kopřiva (70. Kubín), Mischnik – Kostka. Trenér Martin Štica.

Čimelice: Slavík – Viták, Němec, Řezáč, V. Nosek (90. Hadáček) – T. Zelenka, Káš, Listopad, Říha (39. Rambous) – Suchan (88. Klimeš), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Zadražil - Slavík

Ani napotřetí tým FC MAS Táborsko B nezvítězil v krajském přeboru na domácím hřišti na Soukeníku. Tentokráte bezgólově remizoval s celkem Čimelic. Jestliže na Hluboké „béčko“ FCT před týdnem střílelo jeden gól za druhým a zápas brzy rozhodlo, v šestém kole mu střelecký prach totálně zvlhnul.

V základní sestavě měli domácí čtyři sedmnáctileté dorostence. Táboru chyběl osmigólový střelec a kapitán Marek Novák, který je zraněný. Ne že by domácí bez něho šance neměli, naopak. V prvním dějství Kostka nebo Peterka trefili z malého vápna čimelického brankáře Slavíka, Vozihnoj z dorážky přestřelil bránu. „To byly stopadesátiprocentní šance,“ zmínil se domácí trenér Martin Štica. Hosté také nevyužili jednu svou příležitost.

Po změně stran se hra vyrovnala, převaha Táborska se vytratila a hosté z Písecka se prezentovali slušným fotbalem a v závěru si klidně mohli odvézt tři body, jenže dvakrát po sobě nastřelili jen břevno. Táborsko mělo už jen pološance a náznaky nadějných situací, které nedotáhlo do potřebného fotbalového efektu.

Trenér FCT Martin Štica: „Do utkání jsme vstoupili aktivně, měli jsme tři, čtyři vyložené příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ale nevyjádřili jsme to gólově. Hosté také jednou zahrozili, takže to po půli mohlo být 4:1. Druhý poločas jsme zahájili s tím, že chceme zápas rozhodnout, ale soupeř hru zkvalitnil. Musím ale také říct, že i přitvrdil. Vím, že o tom mluvím po každém kole, ale po jednom zákroku na Peterku měla přijít červená karta, toho čimelického kluka bych za faul „zavřel“. Bohužel rozhodčí hru pouštějí, místo, aby chránili ofenzivní hráče s míčem, tak chrání obránce. Stínem utkání je navíc zranění Bonga, kterému soupeř roztrhl loktem čelo a bude tam mít několik stehů. To nic nemění na skutečnosti, že se Čimelice ve druhém poločase zlepšily a my jsme už takové šance neměli. V závěru utkání jsme přežili klinickou smrt, měli jsme velké štěstí. V utkání dobře zachytal Zadražil, jinak bych nikoho nevyzdvihoval. Celých devadesát minut vydrželi hrát dorostenci Bouchal a Mischnik, ačkoliv měli v nohách svůj sobotní zápas. Remíza zápasu nakonec asi sluší.“


Psali jsme v sobotu

KP: Katovice berou první body po debaklu Včelnice, olešnický Dudek zničil Osek čtyřmi góly


Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Luboš Dvořák | Foto Petr Vlasák