Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jaké složení má podzimní All Stars krajského přeboru?

 
čtvrtek, 19. ledna 2017, 16:27

Po každém kole krajského přeboru vybírali trenéři nejlepší hráče. Jediným měřítkem pro výběr do sestavy kola podle Jihočeského fotbalu byla výkonnost. Z počtu nominací nám vyšla ideální jedenáctka uplynulého podzimu. V sestavě jsou většinou známé tváře, nepostradatelné opory svých mužstev. Po dvou hráčích mají zastoupení Soběslav a Katovice.

Místo mezi třemi tyčemi si pronajala soběslavská jednička Martin Kuník, který dokázal svůj tým ve vyrovnaných zápasech v těžkých podržet. V obraně je stálicí písecký kapitán David Pichlík, zadní řadu Hluboké si s přehledem diriguje Stanislav Legdan a zkušenosti z divize prodává katovický Tomáš Hajdušek. Ondřej Kosobud přešel po začátku soutěže z Milevska do Želče a tím se stala obrana Sokola pro soupeřovy útočníky neprostupnou hrází. Až do jeho zranění, které ho vyřadilo po zbytek podzimu, inkasovala Želeč jen minimálně.

Nominaci do čtyřčlenné záložní řady si svými výkony zajistil Luboš Červenka z Olešníka, i když se jeho tým většinou na podzim trápil a do jarní pohody měl hodně daleko. Tomáši Lonsmínovi přestup z Roudného do Třeboně očividně prospěl. V řadě zápasů patřil ve středu zálohy mezi nejlepší hráče Jiskry. Hradecký Radim Koutný se především ve druhé polovině podzimu se rozehrál k výborným výkonům, navíc Hradečtí od té doby neprohráli. Radim Pouzar už je druhým rokem tahounem Rudolfova a to se odráží i při pohledu do tabulky. Na podzim nechyběl ani v jednom utkání a skóroval devětkrát.

Soběslavský snajpr Martin Dvořák nastřílel ve čtrnácti zápasech patnáct gólů plus jeden proti Plané, který rozhodčí omylem připsali Petru Januškovi (u STK by to zřejmě šlo reklamovat na základě videozáznamu). Rychlonohý Dvořák nasázel téměř polovinu branek podzimního půlmistra. Příjemným překvapením byly výkony katovického navrátilce a mladíka Michala Požárka. V létě se vrátil do mateřského klubu z Junioru Strakonice a devíti zásahy potvrdil pověst střelce.


Ideální sestava podzimu KP podle Jihočeského fotbalu

Martin Kuník (Soběslav/3)

Tomáš Hajdušek (Katovice/3), Ondřej Kosobud (Želeč/4), David Pichlík (Písek B/3), Stanislav Legdan (Hluboká/3)

Luboš Červenka (Olešník/4), Tomáš Lonsmín (Třeboň/4), Radim Koutný (J. Hradec/4), Radim Pouzar (Rudolfov/4)

Martin Dvořák (Soběslav/4), Michal Požárek (Katovice/4)

Napsal(a) Redakce
 


 
Reklama