Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice přichystaly Milevsku první porážku a už jsou třetí

 
úterý, 5. září 2017, 14:10

V sobotním deštivém odpoledni přivítaly Dražice na domácím trávníku dalšího těžkého soupeře. Po Třeboni přijelo Milevsko, které dosud nepoznalo hořkost porážky. A od prvních minut dávalo najevo, že domácí nečeká lehké utkání.

Milevští zatlačili domácí na vlastní polovinu, ale gól se jim vstřelit nedařilo. Několikrát pozlobili obranu dlouhými auty do vápna, ale ze závarů nic nevytěžili. Naopak na opačné straně se po centru Bareše dostal k balonu Stuchlík, ale zradilo jej zpracování, když mu balon uskočil až před brankáře Dvořáka a bylo po naději.

Největší příležitost k otevření skóre měli hosté ve 26. minutě. Komárek střelou přes zeď orazítkoval břevno Bakovy branky, k odraženému balonu se jako první dostal Barda, ale z malého vápna přestřelil branku o hezkých pár metrů. To domácí hráči byli při podobné standardce úspěšnější. Ve 36. minutě centroval z přímého kopu Veselý, ve vápně se nejvýš vyšrouboval Daniel Štecher a hlavičkou přehodil vybíhajícího brankáře – 1:0. Zvýšit vedení Dražic mohl úspěšný střelec ve 39. minutě, když postupoval z levé strany z úhlu proti brance, avšak jeden z obránců vytěsnil jeho pokus na roh.

Druhý poločas už nevyzněl tak jednoznačně pro hosty jako ten první. Hra se vyrovnala, ale jednogólový náskok dával tušit, že hosté otevřou obranu a budou se snažit o zvrat utkání. Nejblíž k tomu měl v 56. minutě Dvořák, který se prokličkoval až na střed velkého vápna, ale tvrdou střelu Baka reflexivně nohou vykopl mimo tyče. V 61. min. měl podobnou příležitost jako hosté Bardou Jiří Štecher, když mu naservíroval zpětnou přihrávku ve vápně Stuchlík, ale z jedné vypálil vysoko nad brankovou konstrukci.

Zahozené penalty nelitovali

A nebyl sám, kdo spálil tutovku. V 67. min. po přímém kopu Veselého nemířil hlavou přesně Hojdar, podobně se svou příležitostí naložil i Kromka po centru Horky v 76. minutě, když se ocitl za obránci, ale míč si cestu mezi tyče nenašel. Minutu nato pronikal J. Štecher s balonem na kopačkách velkým vápnem, byl faulován Kosobudem a rozhodčí neváhal písknout penaltu. Míč si na bílý puntík postavil Kromka, ale renomovaný střelec neměl svůj den, střela šla asi metr vedle pravé tyče.

Konec zápasu už se odehrával v režii Dražic, hosté se do žádné šance nedostávali. Zaměřili se na dlouhé nákopy, s nimiž si domácí obrana v čele s hrajícím trenérem Horkou hravě poradila. Zajímavé věci se děly před hostující brankou. V 80. minutě vyslal na zteč pěknou uličkou Veselý J. Štechera, v samostatném náběhu proti Dvořákovi vystřelil podél gólmana, šla střela těsně vedle. V 84. minutě se musela divákům líbit krásná kombinace po ose J. Štecher – Veselý – Kromka, kdy posledně jmenovaný sám před brankářem střelu nezvládl a balon skončil mimo tyče.

Uklidnění do domácích řad přišlo v 86. minutě, kdy čerstvý novic Marousek utekl po levém křídle a předložil balon před branku Jiřímu Štecherovi, který dorážkou rozvlnil síť za Dvořákovými zády – 2:0. Samotný závěr včetně dvouminutového nastavení si už domácí pohlídali a mohli se soustředit na oslavný pokřik v šatně.

„Dosáhli jsme na cenné vítězství a posunuli se v tabulce už na třetí příčku. Za týden hrajeme v Oseku a i tam budeme chtít loupit bodíky,“ řekl vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář, že bodové konto chtějí rozšířit i příští víkend.


TJ Dražice – FC ZVVZ Milevsko 2:0 (1:0)

Góly: 36. D. Štecher, 85. J. Štecher. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Reisner. Delegát: Eibl.  ŽK: 4:3 (Hořejší, Kromka, Pe. Novotný, J. Štecher – M. Novotný, Málek Sedlák). Diváků: 150.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Hojdar, Vlašin – Hořejší (90. Kos), D. Štecher (89. Smutný), Veselý, Stuchlík (63. Marousek) – J. Štecher (87. Pe. Novotný), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, Pa. Novotný (83. Pinc) – Barda (78. Paták), Petr, Koutník, Komárek, Málek (63. Sedlák) – Petr Dvořák. Trenér Miroslav Strnad.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Daniel Pekař