Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Václav Hegenbart: Vždy se snažím být užitečný

 
pátek, 25. srpna 2017, 09:49

Povedený start do sezony prožívají čimeličtí fotbalisté pod vedením svého kapitána Václava Hegenbarta. Góly zkušeného útočníka znamenaly ve dvou venkovních zápasech zisk čtyř bodů. Ten druhý v Katovicích rozhodl o vítězství. Oporu Čimelic jsme zvolili Mužem 2. kola KP. Dnes ráno se Václav Hegenbart s námi podělil o radostnou událost, stal hrdým otcem dcerky Anetky. Blahopřejeme!

Vašku, získali jste čtyři body ve dvou venkovních zápasech. S takovým ziskem jste asi dopředu nepočítali, že?
Jsme nadmíru spokojeni. Zvlášť po našich problémech se sestavou. Z nejrůznějších důvodů nám v obou zápasech chybělo několik hráčů základní sestavy.

Na katovickém hřišti jste nevyhráli dlouhých sedm let. Co o vítězi rozhodlo?
V Katovicích se mám dlouhodobě nedařilo. Domácí nás vždy přehráli a uštědřili nám debakl. Na rozdíl od předchozích zápasů jsme se vyrovnali domácím v důrazu, rychlosti a především jsme zápas zvládli takticky. Pro nás velmi cenná výhra. V Katovicích se snadno nevyhrává.

Vybavíte si ještě, po jaké akci jste vstřelil rozhodující gól?
Martin Nekl přihrával před šestnáctku Vaškovi Noskovi, který šel do souboje se stoperem Hajduškem. Nikdo z nich, ale míč nezasáhl. Míč vyplaval přímo přede mě a já ho levačkou trefil k tyči.

Sám jste v obou zápasech dal po gólu, takže na začátku sezony máte střeleckou formu.
Měl jsem v přípravě zdravotní problémy a trochu si odpočinul. Asi mi to prospělo. Samozřejmě jsem rád, ale hlavně mě těší, že se nám povedlo dobře vstoupit do soutěže.

Jednou nastupujete v záloze, pak zase v útoku. Kde vám to sedí víc?
Mně je to vlastně úplně jedno. Ve své kariéře jsem už dokonce pár minut chytal. Vždy se snažím být užitečný.

Bude vám pětatřicet, v některých týmech nastupují o patnáct i více let mladší hráči. Co na mladíky platí?
Musím o to víc makat, abych stíhal! (smích) Je to každý rok náročnější. Do třicítky to šlo samo. Teď je to cítit víc a víc.

Jak dlouho plánujete ještě aktivně hrát?
I když to bolí víc a víc, tak končit ještě nehodlám. Dokud bude držet zdraví. Až budu vidět, že na to nemám, tak skončím.

V sobotu váš čeká šlágr kola s Želčí. S jakými plány půjdete do domácí premiéry?
Musím se přiznat, že nevím, jestli vůbec budu hrát. Dnes se nám narodila dcera Anetka, takže budu mít úplně jiné starosti. V životě jsou důležitější chvíle než fotbal. Ale oslavit to na hřišti mě láká. Na Želeč se všichni těšíme. Chceme ji doma porazit, i když to bude těžké.

Paradoxně půjde o souboj dvou mužstev, která vloni skončila na druhém a třetím místě, nasbírala shodný počet bodů a také odmítla dodatečný postup do divize. Ani vás divize nelákala?
To víte, že jsme to probírali. Nikdy nevíte, kdy a jestli vůbec, se taková šance bude opakovat. Ale v našich skromných podmínkách jsme na to nebyli připraveni.

Loňská sezona byla pro Čimelice nadmíru vydařená. Třetí místo v těžké konkurenci je výbornou vizitkou.
To ano, minulou sezónu jsme si všichni hodně užili. Ale je za tím spousta práce všech, kteří se kolem fotbalu v Čimelicích točí.

Čím to, že se z průměrného mužstva stala štika přeboru?
Konečně jsme ze sebe dostali všechen potenciál, který naše mužstvo má. Jsme bezvadná parta, která stojí za sebou na hřišti i mimo něj.

A kde budete chtít skončit letos a koho tipujete na přední příčky?
Těžko tipovat. Favoritů je celá řada. Soutěž je strašně vyrovnaná. Každý může porazit každého. Uvidíme, jak se přebor rozběhne. Všichni bychom si přáli, abychom zopakovali loňskou sezónu, ale bude to těžké!

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle