Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střelec Marek Novák: Čtyři góly jsem dal naposledy v mladších žácích

 
středa, 16. srpna 2017, 08:40

Čtyři góly do sítě Sokola Sezimovo Ústí poslal v nedělním derby v krajském přeboru záložník FC MAS Táborsko B Marek Novák. Dvacetiletý hráč je v kádru A týmu, kde čeká na příležitost v druholigovém mistrovském utkání.

Čtyři branky v krajském přeboru při výsledku 6:2. Co na to říkáš?
Je to pro mě určitě úspěch, to se mi dlouho nepodařilo. Ale musím poděkovat spoluhráčům, kteří mi brankové situace hezky připravovali. Jako tým jsme hráli dobře a z toho pramenily i moje góly.

Tolik branek jsi určitě dal naposledy někdy v žáčcích, že?
To jsem hrál ještě útočníka a bylo to také za trenéra Štici – ano, někdy v mladších žácích.

Pereš se o místo v A týmu Táborska. Jaké to je?
Teď zatím nastupuji hlavně v B týmu. Uvidíme podle mých výkonů, zda mi trenér Nádvorník dá šanci, nebo ne. Je to na něm. Já se budu samozřejmě moc snažit.

Krajské derby se Sokolem dopadlo pro mužskou rezervu Táborska nad očekávání. Nebyly obavy, jak vám to bude na hřišti klapat? Přece jen, tým je velmi, velmi mladý.
Nevěděli jsme, zda budeme sehraní. Ale hned od začátku bylo vidět, že jsme si sedli, hráli jsme pěkný fotbal. Měli jsme spoustu šancí.

To je pravda, chválili vás i domácí fanoušci. Četl jsem, že vás hráči Sokola nestačili chytat…
Něco takového jsem také zaslechl. Protihráči v legraci říkali, že máme zpomalit.

Ty jsi společně s Jakubem Škardou v B týmu nejstarší a to je vám 20, resp. 22 let. Je to na vás tým dirigovat?
Hlavně spoluhráč Škardík musí ořvat obranu a já se to také snažím dirigovat, ale výhoda je tom, že týmy Táborska by měly hrát podobný fotbal v podobném rozestavení. Všichni bychom měli být zvyklí na stejné posouvání a další taktické varianty.

V čem ti mohou čtyři góly pomoci?
Asi v sebevědomí, ale podstatné je, že my, co nehrajeme v áčku, máme kde nastupovat. To je nejdůležitější.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT