Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dražice překvapily výhrou v Hradci, Rudolfov nestačil na Želeč

 
sobota, 12. srpna 2017, 18:59

Novou sezonu rozehrálo šest sobotních zápasů. Dražice si lepší návrat do krajského přeboru nemohly ani přát. Proti posílenému J. Hradci dokázaly otočit výsledek a gólem hrajícího trenéra Mariana Horky, který u Vajgaru nedávno hrál, se postaraly o nečekaný výsledek. V pohledném střetnutí se Hluboká rozešla smírně s Čimelicemi, Třeboň si s Protivínem zopakovaly po roce dělbu bodů. Odpoledne porazil Osek nováčka N. Včelnici, Olešník po bezgólové půli zdolal Katovice a Želeč vysoko zvítězila v Rudolfově.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 1. KOLA KP

TJ Hluboká nad Vltavou – SK SIKO Čimelice 1:1 (1:0)

Góly: 19. Tauber – 56. Hegenbart. Rozhodčí: Vican - Reisner, Lovětínský. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Čermín – Řezáč, Zelenka). Diváků: 60.

Hluboká: Brašnička – Antoš, Čermín, Legdan, Říha – Rubick, Stráský, Nitrianský, Němec (74. Valenta) – Hájek (65. Lovička), Tauber. Trenér František Cipro.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Bednařík, Listopad, Nosek – Zelenka, Káš, Nekl, Pávec – Svojše (44. Surovčík, 90. Němec), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Brašnička, Nitrianský, Tauber – Slavík, Káš, Hegenbart

V podzámčí se především v prvním dějství servíroval pohledný a ofenzivní fotbal, v němž kralovali oba brankáři. Domácí Brašnička měl o něco více práce než Slavík. „Kdyby první poločas skončil 5:5, nikdy by se nedivil.  Obrany zrovna nepůsobily nejjistějším dojmem,“ komentoval hlubocký činovník Petr Řehoř.

Začátek patřil Čimelickým, měli navrch, avšak Svojše ani Nekl Brašničku nepřekonali. To Hluboká udeřila z první vážnější šance. Hájek ideálně našel Tomáše Taubera a ten zakončoval do prázdné branky. Vzápětí mohl přidat další trefu Tauber, Slavík perfektně zasáhl. Na druhé straně se ve 33. minutě blýskl fantastickým zákrokem Brašnička při Hegenbartově tutovce, kdy už hosté zvedali ruce nad hlavu. Krátce nato střílel Hájek nad a hostující Kaše trefil z dálky tyč.

Druhý poločas už byl na velké příležitosti daleko skoupější. Vliv na to měla i domluva trenérů o přestávce. Čimelice opět zahájily náporem a v 56. minutě se jim povedlo srovnat Václavem Hegenbartem. Samostatný únik na Brašničku zkušeně zakončil. V 70. minutě běžel po chvilce na trávníku sám na Slavíka Lovička, ale ten jeho pokus o kličku přečetl. V závěru si vynutili převahu Hlubočtí, ale nic z ní nevytěžili. „Po zápase jsme se shodli, že remíza byla zasloužená. Těšit mohl především předvedený výkon,“ poznamenal Řehoř.


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Dražice 1:2 (1:0)

Góly: 27. Kučera – 66. Kromka, 74. Horka. Rozhodčí: Šafránek – Krčín, Klátil. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:2 (Mareš – Novotný, Sedlák). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Völfel, Blažek – Mareš (75. Králíček), Koutný, T. Šenkýř, Votava – Kučera, Toman. Trenér Marek Černoch.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Valášek, Hořejší – Hojdar, J. Štecher, D. Štecher, Stuchlík (84. Smutný), P. Novotný (89. Schloff) – Kromka (75. Sedlák). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Blažek, Kučera - Horka, Baka

Domácím se vydařila jen část úvodního poločasu, v níž získali vedení po ukázkové kombinační akci z 27. minuty zakončené Vítem Kučerou. Jeho kolega v útočné linii Martin Toman, posila z Dačic, naproti tomu neproměnil tři jasné příležitosti. „Dražice nás zaskočily bojovností, na kterou jsme nedokázali zareagovat. Nedařila se nám kombinační činnost, jak by měla. Sice jsme přehrávali soupeře, ale tlak byl víceméně platonický a bez efektu,“ vyjádřil se trenér Marek Černoch.

Druhá půle patřila hostům, kteří otočili výsledek dvěma góly ze standardních situací. Vyrovnával kapitán a ostrostřelec Jan Kromka a vítězný gól obstaral debutující kouč Dražic Marian Horka. „O přestávce jsme si řekli, co a jak, jenže hráči od první minuty totálně zbořili stanovenou taktiku. Vytvářeli chaotické situace před naší šestnáctkou, z nichž jsme nakonec inkasovali. Celkově jsme předvedli strašně špatný výkon. Nezasloužili jsme si ani bod,“ prohlásil zklamaný Marek Černoch.


Jiskra Třeboň – FK Protivín 1:1 (1:1)

Góly: 10. Průcha – 24. J. Vorel. Rozhodčí: Tupý – Peterka, Macko. Delegát: Kučera. Bez karet. Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, P. Tůma – Kodras (75. Matoušek), Cimerhanzl, Franěk (59. Bednář), Holzepl – Průcha (78. Malický), Divoký (88. Nekvinda). Trenér Zdeněk Procházka.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Hála, R. Vojta, Zach – J. Vojta (80. Fiala), Zb. Vorel, Kinkor, Růžička (90. Sládek) – Moravec – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: P. Tůma – Kinkor, celý tým

Vloni se v úvodním kole rozešly oba týmy bezgólovou remízou a po bodu si rozdělily i v sobotním dopoledni. Domácí citelně scházel zraněný Lonsmín, Protivínu zase dirigent Prášil, který si plnil trenérské povinnosti s Pískem. Hosté ještě v týdnu upekli přestup talentovaného Jiřího Kinkora (19) z Písku. „Nastoupil na Prášilově postu a zahrál výborně. Celkově zaslouží pochvalu všichni kluci,“ chválil hráče předseda Protivína Václav Křišťál.

Třeboň šla do vedení už po deseti minutách, kdy P. Tůma vyvezl míč na polovinu hřiště, vysunul po křídle Holzepla a přihrávku před branku zužitkoval dorážející Martin Průcha. Za čtvrt hodiny přišla protivínská odpověď. Hosté byli za zvýšenou aktivitu odměněni vyrovnávacím gólem kapitána Jaromíra Vorla, který hlavou zužitkoval přes centr od dva roky mladšího bratra Zbyňka.

V dalších minutách si obě mužstva vypracovala další vyložené příležitosti, domácí nastřelili z rychlého protiútoku tyč, obrovskou možnost zahodil na začátku druhé půle J. Vorel, který neproměnil samostatný únik. Remíza byla zasloužená.  


TJ Osek – TJ Nová Včelnice 2:0 (0:0)

Góly: 59. Brož, 71. Benda. Rozhodčí: Mach - Koranda, Jarolím. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:1 (Carda – Blažek, Didek, 2x Pacholík, Hornát, Jaroš). ČK: 1:2 (83. Hosnedl – 78. Pacholík, 83. Jaroš) Diváků: 120.

Osek: Hulínko – Kuneš, Baloušek, Krejčí, Brabec (61. Spišský) – Hosnedl, Hoch, Brož (87. Sýkora), Benda (90. Šůs) – Carda (84. Říský), Hanák (71. Hájek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nová Včelnice: Holický – Průša (76. O. Šlapanský), Jaroš, Blažek, Vokuš (46. Mareš) – Berounský (71. Hornát), Didek, L. Šlapanský (37. Hornát), Tuček (46. Nebeský) – Petráš, Pacholík. Trenér: Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Hulínko, Krejčí, celý tým – Petráš

Nová Včelnice má za sebou premiérové vystoupení v krajském přeboru po 70 letech. A asi by na něj měla hodně rychle zapomenout. Nejenže nováček v Oseku prohrál, ale navíc se na hřišti choval tak neukázněně, že inkasoval šest žlutých a dvě červené karty a s tím se opravdu v nejvyšší krajské soutěži bodovat nedá.

Na to, že se hrálo první kolo, měl zápas velmi dobré tempo. „Začali jsme ofenzivně. Byla tam znát ještě určitá nesehranost, vždyť jsme sehráli jen dvě přípravná střetnutí,“ glosoval domácí trenér Voříšek. Nová Včelnice se prezentovala hodně běhavým pojetím hry, měla kvalitní přechod středu hřiště a spoléhala hlavně na brejky, ale zkušenosti hrály pro Osek.

Po bezbrankovém poločase si důležitý úvodní gól připsal Brož, kterému po dlouhém autu prodloužil míč Carda – 1:0. Když se potom v 71. minutě trefil z přímého kopu Benda a dobrými zákroky do té doby držel domácí brankář Marek Hulínko, posila z Písku, bylo toho na nezkušené hosty příliš. Nejprve se nechal po druhé žluté za řečnění vyloučit Stanislav Pacholík a za pět minut po potyčce šli do sprch ještě Hosnedl s Jarošem. Hosté tak končili v devíti lidech, domácí v deseti, ale hlavně se třemi body.


SK Rudolfov – Sokol Želeč 0:4 (0:1)

Góly: 7. a 54. Brůžek, 69. R. Novotný, 85. Bosnyak. Rozhodčí: Hoch - Herzog, Hanes. Delegát: Bumba. ŽK: 2:1 (J. Novotný, Baščevan - Brůžek). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, J. Novotný, Kuna, Hajný – Gerstner (60. Šindelář), Kocina, Pouzar, Kovačičín – Vejvar (58. Janák), Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Želeč: Blažek – Škrábek, O. Kosobud, Pavličko, J. Rabiňák (74. Kloc) – Šváb, Kukučka, Fiala (82. Stránský), Holub – R. Novotný (84. Froněk), Brůžek (75. Bosnyak). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo – Šváb, Brůžek

Rudolfov by se rád prezentoval atraktivní hrou a držel se i v letošní sezóně v popředí tabulky. Nic z toho se mu ale po prvním kole nepovedlo. Proti Želči dostali domácí výraznou lekci z produktivity a od stavu 0:2 už je tým Romana Lukáče k ničemu nepustil.

Otakaru Matoušovi udělal čáru přes rozpočet už v 7. minutě Brůžek, kterého obrana Rudolfova nedostoupila a želečský kapitán obstřelil ve velkém vápně Teringla – 0:1. Zbytek první půle se hrál mezi vápny a domácí byli Želči rovnocenným protivníkem, Kovačičín dokonce mohl srovnat, ale jeho krásnou ránu ze 37. minuty vytáhl Blažek na rohový kop.

„Ve druhé půli jsme si nejprve dali polovlastní gól a pak už nás hosté přehráli. Měli jsme asi v 60. minutě jednu takovou trmu vrmu, ale gól jsme nedali a nic víc směrem dopředu jsme nepředvedli,“ zhodnotil duel Matouš.

Želeč byla od stavu 0:2 na koni, chybující rudolfovská obrana navíc v 69. minutě darovala Radkovi Novotnému třetí branku. Poslední slovo si vzal střídající Bosnyak, který utaženou střelou počtvrté překonal Teringla a na Perštátě bylo vymalováno – 0:4.


FK Olešník – SK Otava Katovice 2:0 (0:0)

Góly: 75. Rabiňák, 90. Červenka. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Chlaň. ŽK: 2:1 (Červenka, Tressl - Hajdušek). Diváků: 250.

Olešník: Jirkal - Nýdl, Heller, Nygmet, Šahajda – Vařák (70. Tressl), Červenka, Rabiňák (79. M. Studnička), Šíma – Pomeje, Dudek (85. Fořter). Trenér Ladislav Táborský.

Katovice: Švehla – Hromíř (62. Zoubek), Schánělec, Hajdušek, Blatský – Cibulka, Repa (70. Matas), Miklas, Kagui – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Šíma – Blatský

Olešník vstoupil do nové sezóny už bez Romana Chlumeckého, trenér Ladislav Táborský má ale zkušeného ex-kapitána k dispozici alespoň na střídačce. Do zápasu proti Katovicím zasáhla i nová posila domácích, mladý kazašský obránce Nygmet, který, stejně jako celá domácí defenziva, odehrál výborný zápas a pomohl svému týmu k výhře 2:0.

„Katovice budou stejně jako vloni patřit k top týmům. Na tenhle zápas jsme se důsledně připravovali a vzhledem k jeho průběhu bylo jasné, že to bude o první brance,“ řekl redakci Táborský, jehož rozradostnil v 75. minutě vedoucí brankou Michal Rabiňák, který za Švehlu doklepl Šímovu střelu – 1:0. Hosté měli v poměrně vyrovnaném zápase také střelecké možnosti, ale duo Michal Požárek, Vladimír Uher nebylo tentokrát produktivní.

Nejkrásnější akci zápasu si schoval na poslední minutu olešnický záložník Luboš Červenka. Druhou brankou, kdy si navedl míč na střed hřiště a výstavní ranou překonal katovického Švehlu, dal Olešníku klid a jistotu třech bodů proti silnému soupeři – 2:0.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha, Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle