Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jiskra Třeboň: Kádr se rozrostl na 21 hráčů

 
pátek, 11. srpna 2017, 23:20

Třeboňští v letní přestávce rozhodně nezaháleli. Zatímco na sklonku jara hrál kvůli úzkému kádru, kdo měl ruce a nohy, nyní má trenér Zdeněk Procházka úplně opačné a daleko příjemnější starosti.

Do lázeňské destinace se v letní přestávce vydalo rovných deset nových hráčů, což je zřejmě přestupový rekord v celém kraji. Nebylo divu, že Třeboň byla rázem přirovnávána k pražské Spartě. Jak na Letné, tak i na Hliníku vědí, že to bude chtít čas, než si vše sedne.

„Někteří noví hráči se jeví velmi nadějně a budou v základní sestavě, ostatní se musí o svoji šanci ještě poprat. Tréninkovou pílí si svoje místo mohou vybojovat,“ říká Procházka. Radost musí mít třeboňští činovníci i z toho, že mohou sahat do vlastní líhně a zapracovávat odchovance. Z dorostu Jindřicha Dejmala, který kvitoval přihlášku do znovuzaložené divize, přešli tři hráči.

Krátká letní příprava se vydařila. „Splnila účel, tréninkové podmínky jsme měli ideální, účast byla slušná. V pěti přípravných utkáních dostali příležitost všichni zdraví hráči bez ohledu na výsledky,“ informuje Procházka. V generálce porazila Třeboň budějovickou Slavii 2:1 po gólech střelecky nabuzeného Průchy a Bednáře. 

Třeboňský fotbal má bohatou tradici. Některé prameny dokonce uvádějí, že se u rybníka Svět kopalo poprvé do meruny v roce 1884. Minulé desáté místo bylo na míle daleko od spokojenosti. „Byl bych rád, aby se noví hráči rychle zapracovali do mužstva. Mým přáním je i dobrý vstup do podzimní části soutěže a zlepšení mezihry i produktivity, proměňování vypracovaných šancí bylo v loňské sezóně jeden z našich klíčových problémů,“ ví Procházka, kde tým tlačila bota. „Vzhledem k tomu, že naše mužstvo je velmi mladé, byl bych spokojen, pokud budeme předvádět kvalitní fotbal a umístíme se v horní polovině tabulky,“ upřesňuje třeboňský kouč.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Marek Pancíř a  Martin Cimrhanzl (oba SK Jankov), Jakub Brousek (Nové Hrady), Filip Čábela, David Bartl, Michal Hofman (všichni z dorostu), Marek Hami (Spartak Kaplice), Prokop Pučejdl, Tomáš Tůma (oba SKP ČB), Matěj Bednář (Sokol Suchdol n.Luž.).

Odešli: Tomáš Maxa (Klikov).

SOUPISKA

Brankáři: Jakub Skála, Jakub Kopecký

Obránci: Ondřej Cahyna, Marek Hami, Hubert Holý, Prokop Pučejdl, Dominik Kodras, Pavel Tůma, Martin Cimrhanzl

Záložníci: Marek Pancíř, Tomáš Tůma, Marek Malický, Tomáš Lonsmín, Jiří Divoký, Miroslav Franěk, Jan Matoušek, Ladislav Nekvinda, Matěj Bednář

Útočníci: Martin Průcha, Karel Holzepl, Jakub Brousek

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Zdeněk Procházka. Asistent trenéra: Jan Budějcký. Vedoucí mužstva a manažer: František Švaňa. Masér: Svatopluk Čajánek. Kustod: Zdeněk Bobrovský.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák