Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ševětín platil nováčkovskou daň. Bodovat začal s příchodem staronového kouče Koláčka

 
středa, 14. prosince 2016, 20:55

Fotbalisté Ševětína vstoupili do kraje ověnčeni dvěma postupy za sebou, ale dlouho se nemohli mezi elitou chytit. Desetkrát po sobě odcházeli z trávníku se sklopenými hlavami, což vyústilo ve změnu trenérů. Korektury v sestavě se osvědčily, mužstvo začalo pod Koláčovým vedením bodovat a vrátit se do hry o udržení. Všechny podzimní zápasy odehrála trojice Petr Novotný, Tomáš Hindy a Radim Novotný. Nejtrestanějším mužem celé soutěže se stal Petr Wolf se 7 žlutými a 2 červenými kartami.

Nováček krajského přeboru nepředváděl špatnou hru, jeho obrovskou slabinou byla střelecká produktivita, která ho stála spousty bodů. Zvlášť když se až nepříjemně často přidávaly až školácké chyby v defenzivě. I když trenér Jiří Orlíček dělal s týmem, co mohl, počet zbytečných ztrát narůstal. Proto vedení Ševětína sáhlo k výměně, když na post trenéra angažovalo Miroslava Koláčka. „Pro mě to byla srdeční záležitost. Po působení v Rakousku jsem tam zakončoval svoji fotbalovou kariéru. Pravdou je, že jsem si to rozmýšlel asi tři týdny, pak mi ale nezbývalo nic jiného, než kývnout. Byla to výzva,“ popsal Miroslav Koláček svoji staronovou trasu do Ševětína.

„Když jsem přišel k týmu, neměl na kontě ani bod. Ševětín jsem znal, takže jsem oslovil Kříhu a dalšího Novotného, gólmana Lukáše. Jak se ukázalo, byla to dobrá volba. Bohužel nabídku odmítl Lukucz. Hned v jedenáctém kole jsme získali v Plané tři body, a ty jsme potvrdili dalším vítězstvím doma s Čimelicemi. Drželi jsme poločasovou remízu v Hradci, ale tu jsme neudrželi. Ale s Třeboní už jo. Jenže na závěr nás pláchla Soběslav. Tam nám z rodinných důvodů chyběl Sedláček. A předehrávané jarní kolo s Osekem se už odložilo. Takže nakonec jsme uhráli sedm bodů a posunuli jsme se z posledního místa o kousek nahoru,“ zrekapituloval průběh podzimu Koláček.

K oporám Ševětína, i přes občasné příděly, patřil gólman Černý. Jenže jeho služeb si nový trenér moc neužil. „Odchytal ještě dva zápasy, pak odjel na dovolenou a už se neozval. A tady se ukázalo, že sázka na Lukáše Novotného se osvědčila. Hodněkrát nás tahal z bryndy,“ pochvaloval si ševětínský kouč.

A po chvíli přemlouvání přistoupil i na jmenování dalších výrazných hráčů svého týmu, i když si byl vědom toho, že důležitý je výkon celého týmu. „Nechce se mi do toho, ale asi mi nic jiného nezbývá. Kříha sice dlouho nehrál kvůli zranění, ale popral se s tím statečně a mohli jsme se na něj vždycky spolehnout. Ve středu pole kraloval i přes tréninkové manko Kupec, pracoval totiž v zahraničí. A Petr Novotný se stal z pozice halva nejlepším střelcem. Další otázku už si dovedu představit, takže rovnou řeknu, že ze soupeřů, proti kterým jsem vedl mančaft, se mi moc líbil kapitán Hradce Koutný. Teda až na to, jak dobře hrál proti nám. A soběslavský střelec Dvořák, ten je hodně nebezpečný,“ vzal hodnocení Koláček z jedné vody načisto.

Hráče Ševětína čeká náročná zimní příprava. Mají stejně bodů jako poslední Planá, Olešník má před nimi šesti, Dačice sedmibodový náskok. Úkol je tedy jasný, hodně makat, protože účast v dalším ročníku krajského přeboru za to stojí. „Začínáme 27. ledna, do té doby mají kluci osobní přípravu. Trénovat budeme na umělce ve Staré Hlíně. Je skvělá, snad nejlepší. Dostali jsme nabídku na hlubocký turnaj, ale to jsme odmítli. Přišlo nám divné hrát zase s týmy, se kterými jsme se potkali na podzim a utkáme se s nimi i na jaře. Takže se zúčastníme Regent Cupu. Měli jsme v plánu taky soustředění, ale to neodpovídalo mým představám. Každopádně se musíme zaměřit na proměňování brankových příležitostí, protože na tom kluci hořeli od začátku. A potřebujeme zvýšit i psychickou odolnost, aby se mančaft nesložil po nějaké ztrátě,“ vytýčil trenér hlavní cíle přípravy.

A jak bude zúročena, zodpoví hned začátek jarní sezony. A ten nebude snadný. „Hned Oseku máme oplatit porážku z prvního kola. Jenže právě jeho hráči se ke konci podzimu hodně zlepšili a poráželi s naprostým přehledem i vysoce ceněné favority. Pak hurá na Rudolfov a derby s Hlubokou. Kluci i naši fanoušci se mají na co těšit,“ nastínil Miroslav Koláček nelehký vstup Ševětína do další části soutěže.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama