Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Strunkovice padly těsně s Týnem, Roudné vyzrálo na silný Gmünd

 
neděle, 26. února 2023, 19:40

Jihočeský kraj – Poslední únorový víkend pokračoval kolotoč přátelských zápasů v rámci zimní přípravy. Dvouciferné příděly schytaly Protivín, Olešník, Čt. Dvory, při střelecké chutí byly Milevsko s Jankovem. Osek uštědřil Bernarticím „bůra“. Střelecky se činili katovický Požárek (4x), hattrick zaznamenali D. Říský (Osek) a Marvan (Milevsko). Zimní turnaj ve Staré Hlíně vyhrál Neplachov přd Boršovem. Neuvěřitelným výsledkem skončil nedělní zápas Hluboké proti Čt. Dvorům, které odjely z podzámčí s putupnou porážkou 3:16! Domácí Hájek s Peckou nastříleli dohromady 11 gólů.

Strakonický Junior pokračoval ve vítězném tažení zimou a po nerozhodné první půli znovu udeřil čtyři góly. Vimperk byl pod neustálým tlakem a z velkých šancí se podařilo Strakonickým některé proměnit. Dvakrát v rozmezí pěti minut se prosadil Bílý.

Protivín inkasoval v Katovicích jedenáct gólů. V poločase prohrál o čtyři, v nástupu hned obdržel pátý a kapituloval. Celý druhý poločas sněžilo. Nejdříve sněhová bouře, později stálé sněžení, na konci zápasu byl na hřišti tři centimetru sněhu.

Rozmary zimního počasí si užívala mužstva i v dalších zápasech. Na Složišti nebylo chvilkama vidět na krok. Malšané porazily landesligový Gmünd s pěticí českých hráčů, ale nečekané vítězství rozhodně nepřeceňují. „Důležité bude, jak si povedeme v mistrovských zápasech,“ uvědomuje si trenér Pavel Cepák.

Svěřenci Stanislava Rožbouda jeho tým nešetřili a Olešník přehráli po všech stránkách. Vzduchotechnici zabrali s Meteorem Tábor po přestávce, kdy nastříleli půltucet gólů. Jankov nedal na umělce v Borovanech šanci rakouskému Allentsteigu. Béčko Táborska si zastřílelo se Speřicemi. Dražice měly práci s Ml. Vožicí a kvůli velké marodce musely zrušit generálku.

V Třeboni se dlouho hrálo bez gólů. V 70. minutě se střídala trojice hráčů na obou stranách. Za domácí naskočili dorostenci. Krumlovští krátce nato se po centru, který propadl až na zadní tyč, ujali vedení dorážkou Vaňka. O tři minuty později Třeboňští zahodili penaltu. Pět minut před koncem domácí nezachytili protiútok a Vaněk po centru opět z pravé strany pečetil výhru druhou brankou. „Bylo to vyrovnané utkání, my jsme naše příležitosti neproměnili a soupeř nás v závěru potrestal. S hrou jsme spokojeni, jenom koncovka nás stále trápí,“ posteskl si kouč Třeboně Karel Bicenc.

Divizní celky podstoupily vítězné generálky, jejich závěrečná vystoupení zhodnotíme v samostatném článku.

Výsledky přípravných zápasů


Prachatice - SK Planá 0:1 (0:0)
Gól: O. Hotový. Hráno v pátek.

Milevsko - Meteor Tábor 8:1 (2:1)
Góly vítězů: Marvan 3, Petřík, Málek 2, Imbr.

Jankov - Allentsteig 7:1 (4:1)
Góly vítězů: Hanzlík, Řepa 2, Hofmann, Píša, Borovka

Sedlčany - Soběslav 1:3 (1:1)
Góly vítězů: Mazouch, Coufal, Bouchal.

Dynamo ČB U19 - Olešník 10:0 (5:0)
Střelci nehlášeni.

Katovice - Protivín 11:0 (4:0)
Góly: Požárek 4, L. Bálek 2, Uher, Hnídek, Kostka, Sládek, Kotrba.

Roudné - Gmünd 3:2 (2:0)
Góly domácích: Kadlec 2, Vlk

Strakonice - Vimperk 6:2 (2:2)
Góly domácích: Krejčí, Bílý 2, Bublík, Tipanic.

Jinočany - Trhové Sviny 3:1 (1:1)
Gól poražených: Valut.

Strunkovice - Týn 0:1 (0:0)
Gól: Dobal.

Dolní Dvořiště - Ševětín 5:4 (1:0)
Góly vítězů: Štifter, Kubík, Szojka, Tesař Mac a vlastní.

Semice - Sedlec-Prčice 1:2 (1:0)
Gól: Sádlo.

Bernartice - Osek 0:5 (0:1)
Góly: David Říský 3, Matěj Čapek, Hoch.

Třeboň - Český Krumlov 0:2 (0:0)
Góly: Vaněk 2.

Neplachov - Boršov 3:2 (0:0)
Góly vítězů: Hindy 2, Novotný. Finále Regent Cupu ve St. Hlíně.

Táborsko B - Speřice 6:0 (1:0)
Góly: Tolno 3, Oloko, Praveček,Trantýr.

Hluboká - Čtyři Dvory 16:3
Góly: Hájek 6, Pecka 5, Hrachovec 2, Kadlec, Křiváček, Rubick.

Dražice - Ml.Vožice 2:1 (0:1)
Góly vítězů: M. Stuchlík, Páša.

Napsal(a) Redakce | Foto Sokol Neplachov