Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Postup by byl pro fotbalisty Třebětic historickou událostí

 
pátek, 28. ledna 2022, 08:42

Třebětice - Fotbalisté Třebětic uhráli na podzim pozoruhodnou sérii. Během úvodních jedenácti kol nedarovali svým soupeřům ani jeden bod. První body ztratili až v závěrečných dvou kolech za remízy s Lomnicí a Studenou. Po zásluze vedou D skupinu I. B třídy o osm bodů. O postavení třebětického Sokola jsme hovořili s trenérem Markem Černochem.

Naposledy jste trénoval v divizi. S jakým přáním jste v létě přišel do Třebětic v I. B třídě?
Mým přáním bylo zase se bavit fotbalem a to se vyplnilo. Měl jsem v létě několik nabídek a vybral jsem si Třebětice, bylo tam pár pádných důvodů, tento krok udělat. Jsem tam rád. 

Pro třebětický klub by byl postup historickou událostí. Toužíte po postupu?
Před sezonou jsme si dali cíl hrát v první trojce tabulky. To se nám povedlo a asi i trochu více, než jsme čekali. V tuto chvíli by byl velký alibismus říci něco jiného, než že opravdu toužíme po postupu. Ale samozřejmě moc dobře víme, že to bude těžké. 

Změnilo se v mužstvu něco zásadního, že se stalo štikou soutěže?
V Třeběticích se už delší dobu dělá dobrý a zajímavý fotbal a je tam i dost šikovných fotbalistů. Po mém příchodu jsme ještě zvýšili počet tréninkových jednotek, zpravidelnili tréninkový proces a možná i trochu zkvalitnili. Do naší hry jsme začali aplikovat určité automatismy, a myslím, že velmi dobře fungovaly i hráčské hlavy, které byly dobře nastaveny.

Podařila se vám skvělá vítězná série, jedenáct kol po sobě jste soupeřům nedarovali ani bod. Zažil jste někdy něco podobného?
Tak něco podobného jsem opravdu nezažil, jedenáct kol je dost dlouhá šňůra. Je skvělé, že jsme ani jednou na podzim neprohráli, toho si moc cením. 

Poslední dva zápasy jste remizovali. U předposlední Lomnice 2:2 a ve šlágru podzimu doma s druhou Studenou 0:0. Která ztráta mrzela víc?
Lomnice je sice předposlední, ale má mladý perspektivní tým, který půjde určitě nahoru. Takže s odstupem říkám, že bodík z Lomnice je dobrý. Ve šlágru podzimu se Studenou se hrál kvalitní fotbal zásluhou obou týmů. Studená nastřelila břevno, my jsme zase mohli strhnout zápas na naši stranu v 87. minutě, kdy Vašek Pokorný šel sám na brankáře. Bohužel gól nedal a tak se zrodila, myslím, zasloužená plichta. 

Jak dopadl rodinný souboj se Suchdolem, kde hraje váš syn Ondřej?
Zápas se Suchdolem jsme doma vyhráli naprosto zaslouženě a jsem rád, že to uznal i Ondřej. Samozřejmě že kdyby by byl výsledek jiný, asi bych s ním doma nevydržel. 

Pouhých sedm obdržených gólů svědčí o dobré obranné hře. Soupeřům jste toho moc nedovolili.
Musím přiznat, že na začátku podzimu jsem z toho měl obavy. V prvních třech kolech se nám zranili tři obránci a tak se muselo improvizovat. Kluci to však zvládli a musím uznat, že podzim jsme vzadu odehráli kvalitně. Vždyť na domácím hřišti jsme inkasovali jen dvakrát a to ještě po dvou penaltách. Dobrá defenziva je základ.

Kdo v Třeběticích tvoří osu týmu?
Tak samozřejmě je jasné, že to, co se povedlo, je zásluha celého týmu. Jak jsem už řekl, kluci byli dobře nastaveni a drželi se dobře víceméně celý podzim. Nemalou zásluhu na tom má také atmosféra v kabině a nemohu zapomenout ani na naše fanoušky. Atmosféra při domácích zápasech byla úžasná a už se těším na jaro, co nového vymyslí. Vyzdvihl bych rovněž osu třebětického fotbalu, tedy starostu Honzu Koutného, manažera klubu Pepu Bastla a naše dva neúnavné permoníky Milana Fehera a Zdeňka Kosteleckého. 

Držíte nadějný osmibodový náskok. Zdá se, že jedině Studená může ohrozit vaše prvenství?
Jak říkáte, osmibodový náskok je nadějný, ale v tříbodovém systému může být za chvilku vše jinak. Já to nijak nepřeceňuji, a vím, že to bude hodně těžké. Nicméně je v silách týmu to uhrát.

Hodláte v zimní přestávce posilovat?
Určitě bychom chtěli tým posílit, myslím, že by mohli přijít dva hráči. V tuto chvíli jednáme o Milanu Trávníčkovi ze Slavonic, což je kvalitní fotbalista, a uvidíme, jestli nám vyjde ještě jeden příchod. 

Jak a kde se budete přes zimu připravovat? Kdy začínáte s trénováním?
Zimní přípravné období nám začalo 25. ledna. Budeme trénovat třikrát v týdnu na umělce v Telči a začátkem února jedeme na čtyřdenní soustředění. V plánu máme tři přípravná utkání. Zahrajeme si s Kaplicí, Černovicemi a Batelovem. 

A na jaře plánujete udržet neporazitelnost co nejdéle a postoupit?
Přesně tak, neporazitelnost bychom rádi prodloužili aspoň do konce května (smích). A určitě se chceme pokusit o postup.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle