Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice porazila v generálce rakouský Reichenau

 
úterý, 21. března 2017, 14:31

K poslednímu přípravnému utkání měli Kapličtí zavítat k našim jižním sousedům do Rakouska. V sobotu dopoledne ovšem zástupci rakouského Reichenau oznámili, že po vydatném dešti nemají hřiště způsobilé. Zápas se tedy odehrál v Kaplici, bohužel se tato rychlá změna projevila na divácké návštěvě.

Jako první zahrozili už ve druhé minutě střetnutí spartakovci. Rozehrávku hostujících zadáků vystihl Řežáb, vyměnil si balón s Janurou, ale v gólové pozici branku netrefil. O chvíli později se v dobré příležitosti objevil i Kebl, ale tísněn zakončil jen slabě a překonaného brankáře Hejného, zastoupil před brankou jeden z jeho spoluhráčů. Hosté o sobě dali vědět po deseti minutách hry, kdy se z dálky pokusil trefit branku Ionut Daniel Dimitru, ale i jemu byla branka malá.

Hrálo se za velkého vichru, který hráčům stěžoval hru prakticky od první do poslední minuty. V osmnácté minutě zatáhl balón po levé straně Gondek, na zadní tyči hlavičkoval v těžké pozici znovu jen mimo Daniel. Poté se k individuální akci nadechl hostující Horner, ale zakončení postrádalo jak ranci tak i přesnost. Slabý pokus Říha v pohodě kryl.

V polovině první půle se po dlouhém pasu od gólmana Říhy zleva prodral do vápna Řežáb, na zadní tyči hledal nabíhajícího Daniela, ten však v gólové pozici před odkrytou brankou přihrávku minul. Ve 33. minutě po průniku Řepy se na vápně dostal k odraženému míči Řežáb, střela po zemi se otřela o levou tyč Hejného svatyně. Posléze se o střelecký pokus postaral Kebl, se skákavou střelou si Hejný nadvakrát poradil.

Kapličtí měli míč častěji na svých kopačkách, vytvářeli si i šance, ale s jejich proměňováním byli poněkud na štíru. V 39 minutě se v další ocitl Řežáb, křížný pokus minul vzdálenější tyč. Za další tři minuty se ve vápně uvolnil Janura, na druhé tyči našel svým centrem Řepu, gólovou hlavičku skvěle vyčapal reflexivně Hejný. Hlavně díky němu skončil první poločas bez branek.

I po změně stran byli domácí o poznání aktivnějším týmem a měli také podstatně více brankových příležitostí než jejich soupeř. Ve 48. minutě vystihl rozehrávku hostů Janura, předložil míč Růžičkovi, ani on však na vyběhnutého Hejného nevyzrál. To se domácím povedlo až o dvě minuty později, kdy z pravé strany centroval Janura a nepokrytý Jakub Řepa hlavou dopravil míč do sítě – 1:0. Jenomže uběhly sotva tři minuty a stav byl opět nerozhodný. Po centru z pravé strany měl ve vápně dostatek prostoru a času Andreas Baumgartner a zblízka prostřelil gólmana Říhu – 1:1.

Po hodině hry mohl domácím vrátit vedení Řežáb, v gólové pozici ale dobře chytajícího Hejného neprostřelil. V 63. minutě měli výhodu přímého kopu hosté. K levé tyči nasměroval svůj pokus Horner, ale Říha byl pozorný a překonat se nenechal. V polovině druhého dějství se středem hřiště protáhl Gondek, pronikl až před gólmana, ale při pokusu o zakončení jej zradil terén a míč skončil nad brankou.

Zasloužené vedení si Kapličtí vzali zpět na svou stranu třináct minut před koncem. Po rohovém kopu se k odraženému míči na vápně dostal po Gondekově přiťuknutí Petr Janura, a přízemní střelou přes klubko hráčů dostal míč až za záda brankáře Hejného – 2:1. Poté se do slibné příležitosti dostával střelec jediné branky hostů Baumgartner, ale křížný pokus se mezi tři tyče nevešel.

V závěrečných minutách mohli Spartakovci svou výhru ztvrdit třetím gólem, ale nebylo jim přáno. Po dlouhém výkopu gólmana Říhy se sám před Hejným ocitl Janura, ale pokus o přelobování skončil nad břevnem a v samotném závěru si Hejný poradil se střeleckým pokusem Růžičky. V těžkých povětrnostních podmínkách se zrodilo hubené vítězství Kaplice, které mělo být, vzhledem k počtu gólových příležitostí, daleko výraznější.


FK Spartak Kaplice – Union Reichenau 2:1 (0:0)

Góly: 50. Řepa, 77. Janura – 53. Baumgartner.

Rozhodčí: J. Hofer. ŽK: 1:0 (Řežáb). Diváků: 15.


Kaplice: F. Říha ml. – Kuchař, Mil. Románek, Hami, Gondek, Daniel, Kebl, F. Marek, Řepa, Janura, Řežáb. Střídali: Štrbačka, Růžička.

Reichenau: Hejný – Mayerhofer, Mair, T. Hofer, D. Hofer, Wimberger, Eibensteiner, Dumitru, Baumgartner, Horner, Schaufler. Střídal: Matzinger.


Napsal(a) Libor Granec