Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kuriózní vlastenec jankovské rezervy zařídil Lhenicím vyrovnání

 
pondělí, 20. února 2017, 15:22

V Prachaticích si to v přátelském utkání rozdaly v neděli odpoledne celky Lhenic a jankovské rezervy. Přestože padly dva góly z kopaček jednoho týmu, skončilo toto derby remízou 1:1. To proto, že vyrovnávací trefu Lhenic zařídil velice kuriózním a málo vídaným vlastencem z poloviny hřiště hostující Lukáš Simandl. K výhře Jankova nevedl ani poměrně velký a stálý tlak z druhého poločasu.

Lhenice se musely obejít bez několika klíčových opor (Beran, Kopf, Prenner, Růžička, Dvořák). Kompletní nebyli ani hosté, kterým chyběl i nemocný kouč Zdeněk Bürger, avšak díky přítomnosti hned pětice pendlů šli do utkání jako favorit. Jenže na menší umělce podali jankovští rozpačitý výkon a výhry se nedočkali.

I přes absence se domácí Jankovu v prvním poločase dokázali docela vyrovnat. Balón měli častěji na kopačkách sice hosté, ale nebezpeční byli zpočátku lheničtí. V 8.minutě to zkoušel z přímého kopu kapitán Tomáš Tůma přízemní střelou k tyči, avšak narazil na dobrý zákrok Lukáše Hejníčka. Gólman divizního Jankova se předvedl ve skvělém světle i v 17.minutě, kdy bravurně zlikvidoval samostatný únik Jardy Mrkvičky.

Domácí tým spoléhal na rychlé brejky a další se jim naskytl v 18.minutě. V samém závěru ho zakončoval Jiří Schön střelou vedle Hejníčkovy branky. Jankovští se k pořádnému zakončení propracovali v podstatě až po dvaceti minutách, ale hned z toho byla gólová radost. Na útočný výlet se vydal levý obránce Filip Černý, po Ronaldově stylu prošel přes dva protihráče a poslal před branku přesný centr. Jan Šebelka v nelehké pozici přes hlavu poslal míč do protipohybu Suchého a balón, který směřoval do branky, ještě pro jistotu dorazil Matěj Maurer - 0:1.

Jan Šebelka to po pěkné zasekávačce zkoušel o chvilku později střelou levou nohou, které však chyběla větší přesnost. V 25.minutě se pokusil předvést své střelecké dovednosti nejlepší podzimní střelec jankovské "Benfiky" Martin Kudláček. Z přímého kopu vyslal na Suchého tvrdou ránu, leč přesně do náruče domácího gólmana.

V 29.minutě přišel několikátý rychlý protiútok Lhenic, jenž skončil faulem Hejníčka v pokutovém území na unikajícího Schöna. Nabídnutý pokutový kop však David Lukač nevyužil, jelikož jeho střelu k tyči Lukáš Hejníček vystihl a stal se hrdinou okamžiku. Hostujícího gólmana nepřekonal ani o minutu později Richard Sura po Mrkvičkově rohovém kopu.

Co se nepovedlo Lhenicím, povedlo se vlastním spoluhráčům. Tři minuty před pauzou se odhodlal k malé domů stoper Lukáš Simandl a dopadlo to nevídaně. Míči dal nejen velkou výšku, ale také razanci, zaskočil tím spoluhráče, protihráče, rozhodčího, diváky, nejspíš i sebe samotného a především Lukáše Hejníčka, který než se zorientoval, měl míč za zády ve vlastní síti - 1:1. V klasickém případě by šlo o krásný fotbalový moment s nominací na gól roku, takto je z toho vlastenec roku s trochou hořké příchutě.

Poločasová přestávka více prospěla Jankovu, jelikož po změně stran se hrálo pouze podle jejich not. Hned ve 46.minutě Šebelka prostrčil ideálně balón na Lukáše Voráčka, ten střelou z první branku přestřelil. O dvě minuty později vyslal na střídajícího Petra Trnku v domácí brance neskutečnou pumelici taktéž střídající Karel Bohdal. Trnka balón vyrazil, ale ruce ho brní možná ještě nyní. V 63.minutě využil nedorozumění v domácí obraně Martin Rytíř, avšak skvěle chytajícího Trnku nepřekonal. Rytíř měl minutu nato další obrovskou šanci. Po přiklepnutí od Jaromíra Tušla ale domácí branku z šesti metrů trestuhodně přestřelil. V 69.minutě neuspěl opět Lukáš Voráček, který další střelu z vápna poslal výš, než jsou parametry cílového zařízení.

Hejníček byl ve druhé půli téměř bez práce. Práci mu nepřidělal ani Roman Pořádek, který střílel nebezpečně, leč také nepřesně a jankovskou oporu v brance k zákroku nepřinutil. Poslední akci, která mohla a také měla pohnout se skóre, byla ta ze 72.minuty. Po akci na levé straně připravil tutovku Rytíř pro Lukáše Voráčka, který se hezky zbavil obránce, ale vylámal si zuby na Petru Trnkovi, který svůj mančaft podržel! I díky tomu, že hlavní rozhodčí druhý poločas nesmyslně zkrátil o deset minut, už žádná jiná šance k vidění nebyla, a tak se v tomto derby vítěz nezrodil.

SK Lhenice - SK Jankov B 1:1 (1:1)

Branky: 42. Simandl vlastní - 20. Maurer. Rozhodčí: Harvalík. Bez karet. Diváci: 50.

Lhenice: Suchý - Sura, Tůma, Pilát, Exner - Lukač, Mahák, Trojan, Schön - Mrkvička, Starý. Střídali: Trnka, Bečvář, Sedlák M., Pořádek.

Jankov B: Hejníček - Brabec, Simandl, Rut, Černý - Šebelka, Maxa O., Voráček, Rytíř - Kudláček, Maurer. Střídali: Šindelář, Flaška, Bohdal, Tušl, Boháč.

Napsal(a) SK Jankov