Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště poprvé klopýtlo na jaře v Chelčicích

 
úterý, 24. dubna 2018, 12:32

V 18. kole se střetl tým bojující o záchranu s týmem hrajícím o postup. Favoritem byli hosté, ale tentokrát se předpoklady nenaplnily a body se na konci utkání dělily. Tím se Lažiště připravilo o možnost zvýšit svůj náskok na čele na šest bodů.

Utkání začalo dle předpokladů aktivitou hostů. Ti drželi míč na svých kopačkách, ale přes domácí obranný blok se nemohli v průběhu zápasu vůbec prosadit. Dlouhé nakopávané balony úspěch neměly a ve finální fázi chyběl nějaký nápad, který by domácí blok rozklížil. Poprvé hosté ohrozili domácí branku ve 4. minutě, a to po sérii dvou rohů hlavičkoval Bízek nad branku Nováka. O minutu později fauloval na druhé straně hřiště Brzobohatý Machnyka. Rozehrávky se ujal zkušený Kopenec a prudkým stříleným centrem vyprášil Tesařovy rukavice, který míč vyboxoval na šestnáctku. Tam se uvolnil Lang a pěknou střelou trefil levou tyč.

Poté se hrálo za mírné převahy hostů pouze mezi vápny bez nějakých vážnějších akcí. Až v 19. minutě našel Bízek dlouhým nákopem za obranu Makoše, ten míč sklepl hrudí na Sedláčka, který chtěl obejít vyběhnuvšího Nováka, ale ten ho podrazil a kopala se penalta. Tu v pohodě sám faulovaný proměnil. Ve 27. minutě obešel u rohového praporku Lang Alberta, ve vápně našel volného Šáchu, ale jeho slabou střelu vyrazil Tesař na roh.

Ve 38. minutě po rohu hostů podnikli domácí rychlý brejk. Po pravé straně utekl přes celé hřiště Kouba, odcentroval sice na nohu Brzobohatého, ale ten slabým odkopem našel na vápně pouze dobíhajícího Křenka, který ze 14 metrů poslal míč k pravé tyči, a bylo vyrovnáno. Před odchodem do šaten zahrozili ještě hosté. Volmut si u brankové čáry poradil s Troblem, našel volného Albert, ale toho vychytal Novák. Tak skončil první poločas s minimem příležitostí, který moc fotbalové krásy nepobral.

Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu. Pouze brankových příležitostí nepatrně přibylo. První z nich hned skončila brankou. Po levé straně zatáhl míč Albert, našel Makoše, který přesným centrem našel Vokatého a ten si hlavou poradil, když přeloboval Nováka na zadní tyč. Zdálo se, že by toto mohlo hosty konečně povzbudit, ale opak byl pravdou a tak jejich mizérie pokračovala. V 58. minutě rozehrál Volmut roh na Alberta, ten odcentroval a Sedláček hlavičkoval těsně vedle.

Za dvě minuty udeřilo na druhé straně. Snad z prvního útoku domácích ve druhé půli se míč dostal k Machnykovi, aby ho zpracoval a předložil Koubovi. Ten zůstal osamocen za přihlížení hostující obrany, tak neváhal a nasadil ze 30 metrů ke střele. Ta skončila k překvapení všech u levé tyče v brance. To domácí nabudilo a tlačili se více dopředu. V 68. minutě odcentroval Machnyk na Štěcha, ten přiťukl Šáchovi, který z dobré pozice přestřelil. Za dvě minuty mohli jít do vedení hosté. Pěknou individuální akcí se předvedl Volmut. Prošel přes čtyři domácí hráče do vápna, ale z dobré pozice netrefil míč dle představ a ten se dokutálel vedle levé tyče za branku.

V 75. minutě měli hosté asi největší tutovku. Sedláček zatáhl míč k brankové čáře a centrem pod sebe našel na malém vápně nabíhajícího Alberta, ten z jasné pozice trefil pouze dobře padajícího Nováka. Hned za minutu mohlo platit nedáš – dostaneš. Albert fauloval u brankové čáry Koubu. Zkrácený roh zahrával Štěch, jeho prudký centr srazil Vokatý na vlastní branku, kde naštěstí pro hosty pohotově zakročil Tesař a vytlačil míč na levou tyč. Hned z výkopu postupoval na branku Sedláček, ale zakončil slabě a byl z toho jenom roh.

Pět minut do konce měli hosté další tutovku. Makoš si narazil s Mackem a vystřelil. Jeho střelu tečoval jeden z domácích obránců na tyč, od té se míč odrazil před brankovou čáru, kde nestačil doklepnout Sedláček. Poslední nebezpečnější akcí hostů byla povedená rána Alberta z 25 metrů, kterou chytil Novák až nadvakrát na brankové čáře před dobíhajícím Stupárem. Poté se utkání jen dohrávalo a za zmínku stojí pouze druhá žlutá a následně červená karta pro hostujícího Vávru.

S bodem byli jednoznačně spokojenější domácí, kteří svým dobře postaveným obranným blokem toho hostům moc nedovolili. Ti sice měli územní převahu se spoustou rohů, ale nedokázali z toho moc vytěžit. Jejich výkon byl mdlý, bez pohybu a zápalu, a když na místním kostele zvonilo poledne, znělo jim to v uších spíše jako umíráček, protože na budíček bylo již příliš pozdě. Částečně lze pochválit pouze levou stranu (Sedláček, Albert), která byla dopředu aktivní a šla přes ni většina útočných akcí. U domácích lze vyzdvihnout jejich kompaktní výkon, kde v defenzivě výborně pracovali zejména Turek s Křenkem a vepředu byl nebezpečný rychlonohý Kouba.

Hosté sice zvýšili na čele svůj náskok na čtyři body, ale tento výkon musí pro ně být varováním. Byl na hony vzdálen výkonům z předcházejících utkání. Domácí po prohře Vacova B znovu trochu poodskočili od sestupové hrozby.


FK Chelčice – FK Lažiště 2:2 (1:1)

Branky: 38. Křenek, 60. Kouba - 20. Sedláček (11), 56. Vokatý. Rozhodčí: Slepička – Kovařík, Hodánek. ŽK: 2:4 (Novák, Kouba – Vávra 2, Albert, Makoš). ČK: 0:1 (90. Vávra). Diváků: 60.

Chelčice: Novák – Trobl (72. Valenta), Turek, Kopenec, Tesař – Lang (62. Štěch), Křenek, Chalupský, Machnyk – Šácha, Kouba.

Lažiště: Tesař – Brzobohatý, Bízek, Vávra, Albert – Vokatý, Macek, Volmut, Sedláček – Hrbek (83. Stupár), Makoš.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama