Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O vítězi v derby chelčicko–lhenického mikroregionu se rozhodovalo v závěru

 
středa, 18. dubna 2018, 10:35

Lheničtí po výhrách ve dvou úvodních utkáních mistrovského jara (doma s Netolicemi 2:1, ve Zdíkově 1:6) do tohoto druhého ze tří v řadě venku vstupovali s odhodláním pokračovat ve vítězném jarním tažení. Krom toho, že se jednalo o regionální derby, nebylo úplně běžným zápasem ani pro současného lhenického trenéra Václava Mareše, neboť ještě před nedávnem v chelčickém FK aktivně působil.

Vlastní průběh utkání nabídl oboustranně gólových příležitostí poskrovnu a o jeho výsledku Lheničtí rozhodli dvěma gólovými trefami až v jeho závěru. Oba týmy vycházely ze zajištěné defenzivy a tak většina jejich akcí končila u hranic šestnáctek. Lheničtí přeci jen měli o něco více ze hry. Byli útočnější a také v 10. minutě při dobývání soupeřovy branky ji nebezpečně ohrozili Ilievovou střelou, ale gólman Novák si s ní poradil.

 Chelčičtí se revanšovali gólovou šancí po rohovém kopu zakončením hlavou, které gólman Suchý reflexivně bravurním zákrokem vytěsnil, a svůj tým podržel. Později měli zase blízko ke gólu hosté při uvolnění uličkou Ilieva. Ten však při obcházení vyběhnuvšího gólmana Nováka následně, již z ostrého úhlu, orazítkoval tyč jeho branky. První poločas více možností ke vstřelení kýženého gólu na obou stranách nepřinesl, a tak skončil bezbrankově.

V tom druhém to byli opět Lheničtí, co v 50. minutě jako první gólově zahrozili. Iliev předložil míč do šestnáctky Tůmovi, ten jej přenechal Mahákovi, jehož střelecká záměrná skončila těsně nad Novákovou svatyní. Ojedinělé druhopoločasové ohrožení Suchého branky Chelčickými přinesla 67. minutě, bylo ale ve střelecké koncovce nepřesné.

Hostující tým získával herně navrch a v blížícím se konci zápasu toho využil k rozhodujícímu zvratu v jeho vývoji, a to i s gólovým vyjádřením. V 82. minutě rozehrál rohový kop, balon od Prennera se v nabídce ke střelbě dostal k Surovi, a ten jej vypálil. Gólman Novák pouze vyrazil a David Kiš ho pohotově uklidil do sítě - 0:1. O čtyři minuty později pojistil lhenické těsné vedení Iliev. Po dlouhém Suchého výkopu a Mahákovým prodloužením hlavou za obranu naběhl do tohoto prostoru a přímočarou rychlou akci přesně gólově zakončil - 0:2.

Úplný závěr mače si Lheničtí dvoubrankový náskok pohlídali a zaslouženě z derby brali všechny body. Jejich ziskem, vzhledem i k ostatním výsledkům zápasů 17. kola, postoupil lhenický SK na třetí příčku tabulky.

Hodnocení utkání trenérem Lhenic Václavem Marešem: „Jsem rád za vítězství, ale s předvedenou hrou už spokojen být nemohu. Především první poločas byl z naší strany špatný. Ve druhé půlce jsme se zlepšili, přesto to nebylo ono, co bych si představoval. Začali jsme až posledních patnáct minut, ale myslím si, že to bylo dané tím, že domácím došly síly. Přesto chci hráče pochválit, že bojovali až do poslední minuty.“

FK Chelčice – SK Lhenice A 0:2 (0:0)

Branky: 82. Dav. Kiš, 86. R. Iliev. Rozhodčí: Ambrožová – Šťastný, Rothschedl. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:3.

Lhenice: Suchý - Dav. Kiš, Kopf , Sura -  Trojan,  Beran, Tůma, Prenner, Balica (86. Dom. Kiš) – Mahák   (87. Lukač), Iliev (87. Kolář).

Chelčice: Novák – Šácha, Křenek, Kouba, Chalupský, Turek, Tesař, Machnyk, Kapusta, Mar. Lang, Štech.

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama