Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Gólman Wollner zachránil Klikov od vyšší porážky. Nová Ves jde do trháku

úterý, 3. dubna 2018, 06:58

Hned první jarní kolo nabídlo fotbalovou lahůdku, když se proti sobě postavila dvě nejlepší mužstva po podzimní části I. B třídy (sk. A) – TJ Nová Ves a Blesk Klikov. Hrálo se netradičně v neděli odpoledne, zato před výbornou diváckou kulisou.

Samotné utkání začalo vzájemným oťukáváním obou soupeřů, obrany hrály pozorně a hra se tak převážně odehrávala uprostřed hřiště. Až přišla 10. minuta. Hostující stoper si tak dlouho hrál s balónem, až ho o něj obral domácí Jiránek, namazal před branku Radomilu Procházkovi a pro novoveského kanonýra už nebyl problém zasunout míč do sítě 1:0.

Od té doby byli domácí lepším týmem, začali hosty přehrávat, ale ani Holý, ani Janeček na jedničku hostů nevyzráli. Klikov zahrozil jen jednou, ale s jeho pokusem si poradil brankář Bartizal.  Blížil se konec poločasu a nikdo z přítomných diváků netušil, že padnou ještě dva góly. V 36. minutě přišla veliká paráda, na odrážený míč si naběhl Tomáš Novák a ranou vymetl šibenici, kterou Nová Ves dlouho neviděla – 2:0. O sedm minut později zahrál Neumann rohový kop a kapitán Petr Boháč hlavou rozvlnil síť za Wollnerem potřetí – 3:0. Poté už se poločas jen dohrál.

Druhá půle se odehrávala ve stejném duchu jako ta první. Domácí se tlačili do zakončení, ale skvělý Wollner (někdejší gólman Třeboně) v brance Klikova doslova čaroval. Nejprve vychytal v šanci Procházku a poté vynikajícím zákrokem stejnému hráči zneškodnil přímý volný kop.

Domácí měli vskutku velké šance, a když je nevyužili, přišel zákonitě trest. Hostující motor uprostřed zálohy Maxa rozjel parádní akci, na jejímž konci byl útočník Václav Čapek a s pomocí teče překonal Bartizala – 3:1. Do konce utkání se už nic významného neudálo, a tak domácí zaslouženě získali tři body.


TJ Nová Ves – Blesk Klikov 3:1 (3:0)         

Branky: 10. Procházka, 36. Novák, 43. Boháč - 72. Čapek. Rozhodčí: Frček - Mráz, Cibranský. Delegát: Rejžek. ŽK: 1:1 (Novák – Šafránek). Diváků: 150.

N. Ves: Bartizal - Boháč, Vávra, Pech, Neumann ml. (67. Beneš), Češka, Holý (64. R. Brožka), Novák, Jiránek (61. Srbený), Janeček, Procházka.

Klikov: Wollner – Podojil, Zavadil (46. Šetka), Plucar (84. Novodvorský), Jiráček, Navrátil, Lochman (65. Šrom), Maxa, Melichar, Šafránek, Čapek.

 
 
Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Miloslav Kusbach