Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezimovoústecký Sokol vykročil za postupem vítězným derby v Chýnově

 
úterý, 4. června 2024, 15:20

Chýnovští fotbalisté podali v zápase s vedoucím týmem tabulky a s největší pravděpodobností s postupujícím celkem do KP ve sledovaném okresním derby zodpovědný, kvalitní a bojovný výkon, ale ani na jeden bod to nakonec nestačilo.

Úvod zápasu přinesl vyrovnaný boj a obě dvě mužstva se na perfektně připravené, ale hodně podmáčené ploše (dvě hodiny před utkáním se Chýnovem prohnala silná průtrž mračen…), spíše seznamovala s trávníkem a také s tím, co mohou od sebe v tomto důležitém utkání očekávat. Chýnovští se museli v tomto utkání obejít z důvodu nemoci či zranění bez tří hráčů základu (Václ. Hrušku, M. Rabiňáka a D. Havlíka), naopak hosté se představili v sestavě s několika hráči, kteří v minulosti hráli vyšší soutěž než je krajská I. A třída.

Ve 4. min. se dostal do zajímavé šance domácí Mareš, ale poslední dotyk míče mu nevyšel a centr nenašel svého adresáta. Hosté odpověděli hned o dvě minuty později, kdy vystřelil zdálky elitní střelec Neužil, ale Průšovu branku těsně minul. Větší šanci měl v 11. min. ústecký Škarda, když se výborné uvolnil, postupoval sám na Průšu, ale velká opora domácích v brance zmenšila vyběhnutím střelecký úhel a střelu vyrazila na rohový kop.

V 15. min. zahrozili opět domácí, ale povedený centr J. Rabiňáka na nabíhajícího volného F. Zadražila stačil hostující gólman Kuník zneškodnit. Ve 31. min. tvrdě střílel z úhlu Neužil, trefil však jen boční síť. Ve 38. min. se dostal ke své typické střele zdálky domácí J. Rabiňák, ale jeho pokus domácí obrana zablokovala na poslední chvíli na rohový kop. Na poločasovou přestávku tak oba dva celky odcházely za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství se favorizovaní hosté již čím dál častěji začali tlačit před domácí branku. Hned ve 47. min. se dostal zcela sám před Průšu Škarda, ale domácí jednička zázračným zákrokem opět podržela. V 55. min. však paradoxně po jediné chybě Průši v zápase, kdy neudržel střelu zdálky od Kabeše a dobíhající Škarda snadno zakončil do odkryté branky, se dostali hosté do vedení (0:1).

V 63. min. se dostali do zakončení i domácí, ale slibný únik z pravé strany zakončil Štrouf pouze vedle Kuníkovy branky. V 69. min. fauloval hostující gólman pronikajícího Hladíka, sudí Kovařík ukázal na značku pokutového kopu, ale po konzultaci s AR1 verdikt změnil z důvodu, že se jednalo o faul již za brankovou čarou.

Během dvou minut měl na hlavě a pak i na noze druhou branku hostů aktivní Neužil. V prvním případě mířil těsně vedle a ve druhém tvrdý projektil Průša zázračně vytěsnil nad. V 74. min. hosté zasypali Průšu během asi deseti vteřin třemi tvrdými střelami, ale ten vše svými reflexními zákroky vyřešil a hostující útočníci spolu s jejich trenéry na lavičce se jen drželi v tu chvíli za hlavu, co se dá neproměnit.

V 77. min. však již Průša kapituloval, to když se Kukučka opřel v pokutovém území domácích do míče a dostal hosty do dvoubrankového vedení. To již se hrálo opět za velice prudkého lijáku, ale rozhodčí se rozhodli, že se zápas již dohraje.

V 79. min. měl kontaktní gól na noze Mareš, ale míč měl na dlouhou nohu a Kuník i přes utrpěné bolestivé zranění gólovou šanci zlikvidoval. Velkou možnost na noze měl v 82. min. i střídající domácí Petrů, z pěti metrů nepochopitelně přestřelil odkrytou sezimoústeckou branku a domácí fanoušci na zaplněné tribuně, kteří se dostavili na toto derby opět v hojném počtu, si jen zklamáním zhluboka oddechli…

Hosté si již v závěru dvougólové vedení zkušeně pohlídali, připsali si zaslouženě do tabulky další cennou výhru a zvýšili své vedení na čele před Meteorem Tábor před posledními dvěma zápasy již na tři body.

Josef Holub, trenér Chýnova: „Odehráli jsme těžký zápas na velmi těžkém, podmáčeném terénu. Utkání směřovalo k tomu, že rozhodne chyba na jedné nebo druhé straně. Hosté si vytvořili šance, stejně jako my, ale na rozdíl od nás, byli sezimoústečtí hráči v koncovce produktivnější. V závěru si soupeř již své vítězství dokázal zkušeně pohlídat.“

Miroslav Jelen, trenér Sokola S. Ústí: „Jsme velice rádi, že jsme náročné utkání zvládli. V Chýnově se hrál zápas plný osobních soubojů sice na vynikajícím trávníku, který byl ale vlivem deště pro nějaké kombinační akce hodně náročný. Nakonec jsme se dostali po chybě domácího brankáře Průši do vedení, ale jejich nejlepší hráč nás pak v průběhu zápasu několikrát v dalších našich gólových šancích vychytal. Závěr zápasu jsme již zvládli a odvážíme si z Chýnova velmi cenné všechny tři body.“

FC Chýnov – Sokol Sezimovo Ústí 0:2 (0:0)

Góly: 55. Škarda, 77. Kukučka. Rozhodčí: Kovařík – Herzog, Kříž ml. ŽK: 1:3 (Mládek - Kupka, Škrábek, Neužil). Rohy: 6:5. Diváků: 170.

Chýnov: Průša – Mareš (80. Vácha), Doubrava, Rytíř, J. Rabiňák – J. Hruška (65. Pajer), Štrouf (80. Široký), Mládek (65. Petrů), Hladík – A. Zadražil, Vl. Hruška. Trenér Holub.

Sez. Ústí: Kuník – Škrábek, Fišer, Trantýr, Kupka – Ott (81. Mikuláštík), Kukučka, Škarda, Kabeš (90. Hladík) – Neužil (88. Doubek), Bartáček (46. Pavelka). Trenér Jelen.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama