Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kroupova hlavička zajistila Zlaté Koruně výhru nad Kaplicí

 
neděle, 24. března 2024, 08:00

Zlatá Koruna – V sobotu před polednem začali jarní odvetné boje pro Zlatou Korunu a Kaplici. Ve vzájemném duelu byli favority domácí. Hrálo se pěknou diváckou návštěvou, i když počasí nebylo zrovna vlídné.

Jako první se v zápase o slovo přihlásili Zlatokorunští. Ve třetí minutě zahrával trestný kop kapitán Šebelka, gólman Říha si jeho ránu pohlídal. Na druhé straně měli Kapličtí výhodu rohového kopu. Po centru Vaniše hlavičkoval mimo bránu Štrbačka. Poté se ke střele dostal v jedenácté minutě domácí Konečný, střílel z pravé strany, přízemní rána skončila v připravených Říhových rukavicích.

V dalších minutách se častěji do zakončení dostávali spartakovci. V devatenácté minutě centroval zprava Ješina, při hlavičce Jana Česáka byl gólman Trnka hodně rád, že míč skončil nad břevnem jeho svatyně. O dvě minuty později pronikl středem hřiště Jakub Česák, dostal se na hranici velkého vápna, střelu po zemi zablokoval domácí obránce. Vzápětí výhoda přímého kopu pro hosty. Střela Vaniše skončila nad Trnkovou bránou.

Ve 24. minutě zatáhl balón po levé straně Jakub Česák, přízemním centrem našel ve vápně nepokrytého Štrbačku, který však svou možnost prováhal. Pak se pokoušel bezbrankový stav zvrátit zlatokorunský Konečný. V osmadvacáté minutě pálil z pravé strany nad Říhovu bránu.

Nedlouho poté už měl mušku přesnější, míč dokázal nasměrovat mezi tři kaplické tyče, ale Říha změnu stavu nepřipustil. Ve 38 minutě se vstříc domácí brance vydal středem hřiště Čutka, před vápnem si narazil míč s Pulcem, byl v gólové pozici, bohužel pro spartakovce zakončení bylo slabé a mířilo přímo na Trnku.

Pár minut před poločasem měli domácí výhodu trestného kopu z velmi dobré střelecké pozice. Šebelkova rána skončila nad brankou Spartakovců. Do kabin se tak odcházelo za neměnného bezbrankového stavu.

Do druhého dějství nastoupili oba dva týmy ve shodných sestavách, žádný z trenérů ke změně o poločasové přestávce nesáhl. V 51. minutě zahrávali domácí rohový kop, na zadní tyči se k zakončení dostal Wagner, zblízka Říhu překonat nedokázal.

Jediná změna stavu

Bezbrankový stav se změnil v šestapadesáté minutě střetnutí. Šebelka zatáhl míč po levé straně až k brankové čáře a po jeho centru zblízka pohodlně skóroval hlavou Michal Kroupa – 1:0. Hosté u rozhodčích marně reklamovali, že míč centrující Šebelka se s míčem dostal již za brankovou čáru. Hosté se svými protesty neupěli a domácí vedli.

Na druhé straně zahrozili Kapličtí, po centru střídající Pastiera hlavičkoval mimo Divoký. V 63 minutě měli Zlatokorunští možnost své vedení ztvrdit druhým gólem. V čisté brankové příležitosti se ocitl Šebelka, v souboji kapitánů zvítězil kaplický gólman Říha, který nadvakrát šanci domácích zlikvidoval.

Druhý poločas byl poněkud nervózní, k čemuž velkou měrou přispěl hlavní arbitr, jehož některé výroky se hostům příliš nepozdávali. Stejně jako dvacet minut před koncem, kdy byl podle názoru hostů ve vápně faulován Gondek, ale píšťalka se neozvala. V 76. minutě mohl domácím klid v závěru zápasu zajistit po rohovém kopu střílející Persán, ale Říha byl u své tyče včas a míč dokázal vyrazit.

Závěrečná desetiminutovka patřila hostům, kteří se snažili smazat jednogólové manko. Střelu Vaniše z pravé strany si Trnka pohlídal. V 83. minutě Kapličtí střídali před rohovým kopem. Do hry se dostal Daniel, a byl to právě on, kdo se dostal po Pulcově centru k hlavičce, ale v gólové pozici poslal míč jen do míst, kde byl připravený Trnka. V 86. minutě Pulec na levé straně uvolnil Gondeka, ten z úhlu mířil pouze nad bránu soupeře.

V nastaveném čase pak ukončil obléhání domácí svatyně střelou z hranice velkého vápna Pastier, mířil však jen vysoko nad bránu. Domácí svůj jednogólový náskok uhájili. Kapličtí podali kolektivní výkon, i přes prohru mohli ze hřiště odejít se vztyčenou hlavou. Zápasu by více slušela remíza, po devadesáti minutách byli šťastnější Zlatokorunští.

SK Zlatá Koruna – TJ Spartak Kaplice 1:0 (0:0)

Branka: 56. Kroupa. Rozhodčí: Crkva – Kříž, Picka. ŽK: 3:1 (Svoboda, Beránek, Šebelka – Vaniš). Diváků: 250.

Zl. Koruna: Trnka – Kroupa, Svoboda, Kollár, Wagner - Konečný (86. Rytíř), Kroneisl, Voráček, Persán (90. Miletić) - Šebelka, Beránek (89. M. Král). Trenér Domin.

Kaplice: F. Říha – Pál, Čutka, Ješina (80. Smolen), Gondek - Divoký, Jan Česák, M. Pulec, Vaniš (83. Daniel) - Štrbačka (77. Fučík), Jak. Česák (55. Pastier). Trenér Ginzel.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama