Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vimperk udolal v přípravném derby Vacov

 
úterý, 27. února 2024, 12:52

Prachatice – Vimperští po týdenním náročném začátku přípravy na jaro si na prachatickou umělku pozvali celek Vacova, hrající I. B třídy. Pro oba to bylo první utkání po dlouhé pauze a oba do něho šli z těžké fáze nabírání sil pro jarní část soutěže.

Bylo to typické utkání přípravné fáze. Oba trenéři hledali nejlepší sestavu a oba vystřídali vše, co měli. Vimperští představili hodně mladý celek a kluci se neztratili. V sestavách šlo o mix dravého mládí a zkušenosti starších borců a nebylo to špatné. Na to, že se jednalo o první zápas po zimě, se hrál svižný fotbal za dobrého počasí ideálního pro hru.

Zápas, v němž výsledek nerozhoduje, zvládli lépe hoši zpod Boubína, pochvalu za předvedený výkon zaslouží i Vacovští. Utkání řídil Miroslav Harvalík a moc práce neměl.

Po zápase zhodnotil utkání Lukáš Sýs, trenér Vimperka. „Pro utkání by byla spravedlivější remíza, ale v této fázi přípravy není výsledek vůbec důležitý. S naší předvedenou hrou jsem spokojený nebyl, ale to tak bývá v prvních utkáních zimní přípravy. Jsem rád, že jsme mohli využít velké hřiště, zaběhat si a zahrát si s kvalitním soupeřem.“

TJ Šumavan Vimperk – SK Vacov 3:2 (3:2)

Góly vítězů: Žofka 2, Málek.

Vimperk, 1.poločas: Svěchota – Formánek, Benda, Kliment, Čech – Juřík, Rod, Uhlík, Málek – Schwarz, Žofka

2. poločas: Svěchota – Juřík, Formánek, Čech, Uhlík – Kubačka, Rod, Pankratz, Vondrášek, Málek (65. Císař) – Žofka.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran
 


 
Reklama