Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Omlazený tým z Čekanic přezimuje v A třídě šestý. Vyhrál sedmkrát, remízy se mu vyhýbaly

 
úterý, 30. listopadu 2021, 10:17

Tábor - Hodnocení podzimní části ze strany táborského Meteoru by se dalo rozdělit do více kategorií. Stabilizace kádru, herní kvalita a v neposlední řadě bodový zisk s umístěním v tabulce. Rekapitulace první poloviny sezony se ujal kormidelník Jiří Smetana.

Mladí nezklamali

Když to vezmeme od začátku, již v předchozí sezoně došlo k výrazné obměně kádru. Dali jsme důvěru mladým odchovancům a bylo důležité vytvořit chemii v kabině. Tento úkol se nám podařilo splnit náramně. Zároveň práce kádru byla příkladná pro tuto soutěž. Každý na sobě chtěl pracovat a posun výkonu byl vidět u každého hráče.

Sázka na ofenzivu

Herní kvalita se od předchozích let výrazně změnila a zlepšila. Typickou čekanickou bojovnost vyměnila kombinační a rychlá hra s četnými brankovými hody. Náš herní styl je postaven na vysokém riziku a maximálním ofenzivním snažení. Naše zaváhání soupeři často využívali, inkasovaných branek byl až nadbytek. Nicméně jsme v žádném utkání netahali za kratší konec a to je pro nás největší vzpruha. Dokázali jsme si, že i s takto mladým týmem jsme schopni hrát na té nejvyšší úrovni v soutěži.

Bodová zaváhání

Zbytečné ztráty bodů přišly v zápasech s Bernarticemi a Veselím, kdy soupeři jen urputně bránili a využili své dlouholeté sehranosti. Bohužel vytěžili z minima maximum. Nejcennější skalp přišel v 10. kole proti Hluboké, která má ambice postoupit co nejdříve do divize. Hráče Hluboké, kteří mají zkušenosti s nejvyššími soutěžemi, jsme je dokázali po nádherném utkání porazit. Tato výhra pro nás byla velkou odměnou za tvrdou dřinu, kterou jsme poctivě plnili týden co týden. Velká psychická rána přišla v utkání s Chýnovem, kdy soupeř absolutně nehrál fotbal, ale "kopanou" a ukopal si vítězství, navíc po značně nelichotivém výkonu rozhodčích. Na mladickou nerozvážnost jsme doplatili v zápasech s Lokomotivou ČB, Kovářovem a Čtyřmi Dvory, kdy jsme ztratili body po hloupých individuálních chybách a také při obranných standardních situací. Tento nepříjemný fakt nás provázel celý podzim, kdy jsme takto obdrželi více než 10 branek.

Podzimní postavení

Umístění v horní polovině tabulky je dobrou zprávou pro vedení klubu. 21 bodů je slušný výkon. Já s ním bohužel spokojený nejsem, mým cílem bylo minimálně 27 bodů a umístění do TOP 3. Do jarní části sezóny slibujeme fanouškům náramnou podívanou s maximem možných získaných bodů a třeba se nám umístění v nejlepší trojce nakonec povede.

Napsal(a) FK Meteor Tábor | Foto FK Meteor Tábor